Gość: bluemoon IP: *.gemini.net.pl 17.09.10, 19:02 To pytanie zadaję w imieniu koleżanki. Ma już córkę Darie i teraz będzie synek. Wybrali 4 imiona: Daniel, Fabian, Samuel i Eryk. Które z tych imion wg Was lepiej pasuje do Darii? Na drugie chłopiec będzie miał na imię Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_mirando Re: brat Darii 17.09.10, 19:20 Podoba mi się tylko Samuel. Pozostałe są dla mnie "niemęskie". Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: brat Darii 17.09.10, 19:41 Podobają mi się wszystkie oprócz Fabiana. Zdecydowałabym się na Eryka Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: brat Darii 17.09.10, 19:52 Do Darii najbardziej pasuje mi Eryk. Do Piotra najbardziej pasuje mi Samuel, ten też najbardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: brat Darii IP: *.acn.waw.pl 17.09.10, 20:47 Nasza Daria będzie miała brata Igora Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: brat Darii 17.09.10, 21:08 Jak dla mnie najładniejsze z tych imion to Daniel. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: brat Darii 17.09.10, 21:26 Eryk lub Samuel. Bardziej podoba mi się Samuel, ale do Darii lepiej pasuje mi Eryk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: brat Darii IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.10, 05:05 Do Darii najbardziej pasuje mi Eryk, chociaz zdecydowanie wole Daniela... Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: brat Darii 18.09.10, 09:17 Daniel i Eryk są fajne, męskie i utrwalone w polskiej tradycji. Fabian miły dla ucha, niewymyślny. Samuel okropny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Darii 19.09.10, 11:02 truscaveczka napisała: > Daniel i Eryk są fajne, męskie i utrwalone w polskiej tradycji. Fabian miły dla > ucha, niewymyślny. Samuel okropny. Dlaczego nie wymieniłaś Samuela wśród utrwalonych w polskiej tradycji? pl.wikipedia.org/wiki/Samuel_Zborowski Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: brat Darii 19.09.10, 16:43 gaudencja napisała: > Dlaczego nie wymieniłaś Samuela wśród utrwalonych w polskiej tradycji? > rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Samuel_Zborowski Bo to nie prawdziwy Polak, jeno heretyk przebrzydły? Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: brat Darii 18.09.10, 12:20 Daniel, Daniel! Śliczne, i bardzo dobry zestaw. Samuel też bardzo OK. Fabian i Eryk wydają mi się szalenie pretensjonalne, Eryk dodatkowo straaasznie brzydki, jedno z moich "najnieulubieńszych" imion (choc ostatnio miło mi się kojarzy z tym: www.true-blood.pl/wp-content/gallery/bohaterowie/eric.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: brat Darii IP: *.gemini.net.pl 18.09.10, 14:18 Dzięki. Szczerze powiedziawszy przyszłym rodzicom też najbardziej podoba się Samuel, tylko zastanawiają się czy aby Daria i Samuel nie byli zbyt pretensjonalnym zestawem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: brat Darii 18.09.10, 15:01 Gość portalu: bluemoon napisał(a): > Szczerze powiedziawszy przyszłym rodzicom też najbardziej podoba się Sa > muel, tylko zastanawiają się czy aby Daria i Samuel nie byli zbyt pretensjonaln > ym zestawem. Nie sądzę. Moim zdaniem jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: brat Darii 18.09.10, 21:26 Gość portalu: bluemoon napisał(a): > zastanawiają się czy aby Daria i Samuel nie byli zbyt pretensjonalnym zestawem. Dla mnie absolutnie nie. Ani imiona, ani zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Darii 19.09.10, 11:04 Gość portalu: bluemoon napisał(a): > Dzięki. Szczerze powiedziawszy przyszłym rodzicom też najbardziej podoba się Sa > muel, tylko zastanawiają się czy aby Daria i Samuel nie byli zbyt pretensjonaln > ym zestawem. IMO Samuel jest najciekawszym z tych imion, także jako para do Darii. Popieram. Wykluczyłabym natomiast z dalszych rozważań Daniela - za dużo tego "D". Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: brat Darii 18.09.10, 16:38 z pewnoscia nie pasuje mi Daniel jesli chodzi o pozostale to na podium kolejnosc nastepujaca(wg kryterium pasowania do Darii): 1. Eryk 2. Fabian 3. Samuel ale wedlug kryterium podobania sie-to kolejnosc odwrotna 1. Samuel 2. Fabian 3. Eryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: brat Darii IP: *.gemini.net.pl 03.11.10, 19:36 Ostatecznie braciszek został nazwany Markiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: brat Darii 03.11.10, 20:04 O! Chyba nie bylo brane pod uwage....proste, ale ciekawe i rzadkie w tych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: brat Darii IP: *.gemini.net.pl 03.11.10, 21:07 W ogóle tego imienia nie rozważano dla malucha. O wyborze przesądziła właśnie mała popularność imienia wśród dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: brat Darii 04.11.10, 14:39 Fajnie, mam jakiś sentyment do Marka (może dlatego, że chodziłam do klasy z przesympatycznym Markiem). Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: brat Darii 05.11.10, 08:25 Dość fajnie. Ale dla mnie Marek szalenie oklepany, co z tego że obecnie rzadki. Żal mi Daniela i Samuela. Odpowiedz Link Zgłoś