29.09.10, 15:59
ogladam z synkiem swinke Pepe (taka bajkawink, ktora ma brata Georga (czytane Dżordż) i tak sie zastanawiam, czy to jest pelne angielskie imie (Pepa), czy jakies zdrobnienie? bo Georg to raczej pelne imie...
moze ktos rozwieje moje watpliwosci smile
Obserwuj wątek
    • ilka114 Re: Pepa :-) 29.09.10, 16:49
      A ona to przypadkiem nie jest Peppa wink? A gdzieś jeszcze leciała to miała brata Jacka.
    • mossiam Re: Pepa :-) 29.09.10, 16:49
      Dla mnie Pepa to hiszpańskie zdrobnienie od imion Josefa i Josefina.
    • dalenia Re: Pepa :-) 29.09.10, 18:07
      Świnka to Peppa. Peppe to zdrobnienie od włoskiego Giuseppe (Józefa), stąd chyba faktycznie Peppa będzie zdrobnieniem od Giuseppy.
      • an_o Re: Pepa :-) 29.09.10, 18:31
        A mi sie kojarz raczej z zespolem Salt'n'Pepa, czyli sol i pieprz i raczej bym optowala za pieprzem skoro to angielska bajka.
        • dalenia Re: Pepa :-) 29.09.10, 18:37
          Czyli sugerujesz, że w Anglii jest bajka o "pieprznej śwince"?
          • domi_33 Re: Pepa :-) 29.09.10, 18:58
            a tak ładniej i prościej jak jest mama świnka, tata świnka, babcia świnka i dziadek świnka. smile też oglądamy czasami. wink
          • an_o Re: Pepa :-) 30.09.10, 17:39
            No, przyszlo mi to na myslsmile. W kazdym razie skoro swinka moze miec na imie 'Babe', to moze miec i 'Pepper' skracane do 'Pepa'.
      • wyczyny Re: Pepa :-) 29.09.10, 23:45
        czyli to swinka Józefinka smile ladnie
        w ogole Jozefina jakos tak bardziej do mnie przemawia niz Józef - a niby to takie samo imie wink
    • quasi.modo Re: Pepa :-) 30.09.10, 14:07
      Nie wiem, co to za imię, ale chciałam zaznaczyć, że wg mnie prosiaczek Pepe jest chłopczykiem.
      • wyczyny Re: Pepa :-) 30.09.10, 14:13
        nie, nie swinka Peppa to zdecydowanie dziewczynka smile w kazdym razie glos, ubranka i zabawki ma dziewczece wink
        • quasi.modo Re: Pepa :-) 30.09.10, 14:24
          Cofam, zajrzałam na YouTuba i faktycznie Pepa jest dziewczynką. Nie wiem, dlaczego mi się kojarzyło, że to chłopiec.
    • kachnab Re: Pepa :-) 01.10.10, 09:16
      I jeszcze Książę Pepi
      • gaudencja Re: Pepa :-) 11.10.10, 22:10
        kachnab napisała:

> I jeszcze Książę Pepi

...oraz Pepa.
    • waszahanusia Re: Pepa :-) 02.10.10, 23:01
      czesc Wyczyny. Peppa to ulubiona bajka Lili i moja zreszta tez smile
      • wyczyny Re: Pepa :-) 03.10.10, 09:03
        czesc, Hanus
        milo Cie widziec smile Jedrek tez lubi, ale wstydzi sie przyznac, bo wedlug starszego brata sa to bajki dla maluchow - a on przeciez duzy jest wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.