milenium5 02.04.04, 15:32 A jak Wam się podoba, drogie dziewczynki, imię Jowita? Znacie może jakąś Jowitę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 16:03 Ja znam Jowity nawet 3.Bardzo pozytywne osoby, choc imie mi sie ie szczegolnie podoba, kojarzy mi sie z radiem ktore towarzyszylo mi przez lata dziecinstwa JOWITA. ( oczywiscie z lekkim humorem ten post) Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Co z Jowitą? 07.12.04, 19:36 Odświeżam wątek. Tak się składa, że to imię ostatnio ciągle za mną chodzi - sama nie wiem, dlaczego... Gdyby ktoś jeszcze zechciał wypowiedzieć się na jego temat, byłoby bardzo miło Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Co z Jowitą? 08.12.04, 21:25 Jowita z brzmienia niezwykle mi się podoba; trochę mi przeszkadza natomiast kontekst dawniejszej mody potelewizyjnej na to imię Jakoś mody telewizyjne wyjątkowo mi nie leżą i z tego powodu nie mogę do końca zaakceptować tego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Co z Jowitą? 09.12.04, 14:23 gaudencja napisała: > Jowita z brzmienia niezwykle mi się podoba; trochę mi przeszkadza natomiast > kontekst dawniejszej mody potelewizyjnej na to imię Jakoś mody telewizyjne > wyjątkowo mi nie leżą i z tego powodu nie mogę do końca zaakceptować tego > imienia... Mi też nie leżą. I bardzo mnie denerwuje, że jeśli w jakimś telewizyjnym serialu o wysokiej oglądalności pojawi się jakieś imię które było jeszcze nie tak dawno rzadkie, zaraz potem połowa nowonarodzonych dziewczynek czy chłopczyków je nosi. Całkowicie rozumiem to, że nie masz w domu telewizora i Twoją niechęć do niego - dlatego pragnę poinformować Cię, że imię to już niemalże prawie wcale nie pojawia się w serialach telewizyjnych tak często, jak kiedyś. I dlatego nadawane jest teraz niezwykle rzadko Dla mnie to imię również bardzo się podoba, w sierpniu na wakacjach poznałam Jowitę, z którą do dzisiaj utrzymuję kontakt. Fajna dziewczyna . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Co z Jowitą? 09.12.04, 15:49 forencja napisała: Całkowicie rozumiem to, że nie masz w domu telewizora i > Twoją niechęć do niego - dlatego pragnę poinformować Cię, że imię to już > niemalże prawie wcale nie pojawia się w serialach telewizyjnych tak często, jak > > kiedyś. I dlatego nadawane jest teraz niezwykle rzadko Tego się nawet domyśliłam )) - ale wiesz, ta dawniejsza moda jakoś mi jednak osobiście przeszkadza, mimo że nie miała szerokiego zasięgu. Moze jeszcze 20 lat karencji upłynie, i już mi przestanie przeszkadzac ale ponieważ dotyczyła akurat mojego pokolenia, jest dla mnie aktualna... Natomiast oczywiście nie mam nic przeciwko małym Jowitkom, a jeszcze konkretniej, przeciwko nadawaniu tego imienia, choć sama bym się na nie nie zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 16:18 Znam 2 Jowity. Bardzo "pokręcone natury" czyli fajne dziewczyny ale trudno je zrozumieć. Podejmowały w zycią tak niesamowite decyzje (raczej złe), ze szokowały wszystkich znajomych. Z jedną wciąż się przyjaźnię. Po\zdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 16:44 Znalam tylko jedna Jowite, niestety dosyc podstrzelona, wiec nie mam milych skojarzen. Moim zdaniem bylo to imie sezonowe. Byl na nie krotki szal i szybko odeszlo w zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanka_k Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 17:10 Mam koleżankę w pracy Jowitę. Napewno jest osobą zdecydowaną, samodzielną, bardzo zaradną, zawsze broni własnego zdania, takie osoby zawsze wzbudzają różne opinie, ale wg mnie to takie cechy są zaletą i pomagają w życiu. Pozdrawiam Ula. Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 21:33 Ja też znam Jowitę około 20 letnią, ale imię jest ładne. Był nawet w latch 60 tych film pod tym tytułem. Właśnie dlatego ta dziewczyna ma to imię, wybrane orzez ojca. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Co z Jowitą? 05.09.04, 10:33 U mnie w szkole była jedna Jowita, imie mi sie srednio podoba tak jak Julita, wielu osob kojarzy sie z jelitami :] Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Julita 05.09.04, 11:37 adziunia napisała: > U mnie w szkole była jedna Jowita, imie mi sie srednio podoba tak jak Julita, > wielu osob kojarzy sie z jelitami :] W ostatnim "Witajcie na świecie" GW pojawily sie male Julitki. To chyba odpowiedz na zmasowany atak Julii. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Julita 05.09.04, 12:36 Imię Jowita jest moim skromnym zdaniem tysiąc razy ładniejsze od Julity - to tak na marginesie, ponieważ widzę, że ktoś już tutaj poruszył tę kwestię Myślę także, że alternatywną odpowiedzią na "zmasowany atak Julii", o którym wspomniała Szczekuszka może być również imię Julianna. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Co z Jowitą? 24.04.04, 09:22 Odświeżanie, nie bede dwa razy sie powtarzac i radze tez Wam najpierw poszukac imienia na forum, a pozniej zakladac watek. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Co z Jowitą? 05.09.04, 22:09 Witaj ! Ja znam -corka mojej serdecznej przyjaciolki ma tak na imie.Ale mnie sie to imie nie podoba-zawsze kojarzylo mi sie z jodyna.Niewiem dlaczego ?Pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Co z Jowitą? 07.12.04, 21:15 Nie podobają mi się żadne "-ity": Jowity, Julity, Anity. Znałam jedną Anitę PP Teraz wszystkie "-ity" mi się z nią kojarzą Ale nie o tym wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Co z Jowitą? 08.12.04, 14:26 tatjana napisała: > Nie podobają mi się żadne "-ity": Jowity, Julity, Anity. Ja w sumie też nie lubię dwóch ostatnich wyżej przez Ciebie podanych imion. Jowita wydaje mi się być chyba najlepszym imieniem z tej "grupy"... Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Co z Jowitą? 08.12.04, 15:16 forencja napisała: > Jowita wydaje mi się być chyba najlepszym imieniem z tej "grupy"... Mi też Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Co z Jowitą? 07.12.04, 22:46 mnie się to imię nie podoba niestety. nie znam też żadnej Jowity, fajniejsza wydaje mi sie Julita. Odpowiedz Link Zgłoś