Dodaj do ulubionych

Co z Jowitą?

02.04.04, 15:32
A jak Wam się podoba, drogie dziewczynki, imię Jowita? Znacie może jakąś
Jowitę?
Obserwuj wątek
    • tradycja1 Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 16:03
      Ja znam Jowity nawet 3.Bardzo pozytywne osoby, choc imie mi sie ie szczegolnie
      podoba, kojarzy mi sie z radiem ktore towarzyszylo mi przez lata dziecinstwa
      JOWITA.
      ( oczywiscie z lekkim humorem ten post)
      • forencja Re: Co z Jowitą? 07.12.04, 19:36
        Odświeżam wątek. Tak się składa, że to imię ostatnio ciągle za mną chodzi -
        sama nie wiem, dlaczego... Gdyby ktoś jeszcze zechciał wypowiedzieć się na jego
        temat, byłoby bardzo miło smile
        • gaudencja Re: Co z Jowitą? 08.12.04, 21:25
          Jowita z brzmienia niezwykle mi się podoba; trochę mi przeszkadza natomiast
          kontekst dawniejszej mody potelewizyjnej na to imię sad Jakoś mody telewizyjne
          wyjątkowo mi nie leżą i z tego powodu nie mogę do końca zaakceptować tego
          imienia...
          • forencja Re: Co z Jowitą? 09.12.04, 14:23
            gaudencja napisała:

> Jowita z brzmienia niezwykle mi się podoba; trochę mi przeszkadza natomiast
            > kontekst dawniejszej mody potelewizyjnej na to imię sad Jakoś mody telewizyjne
            > wyjątkowo mi nie leżą i z tego powodu nie mogę do końca zaakceptować tego
            > imienia...
            Mi też nie leżą. I bardzo mnie denerwuje, że jeśli w jakimś telewizyjnym
            serialu o wysokiej oglądalności pojawi się jakieś imię które było jeszcze nie
            tak dawno rzadkie, zaraz potem połowa nowonarodzonych dziewczynek czy
            chłopczyków je nosi. Całkowicie rozumiem to, że nie masz w domu telewizora i
            Twoją niechęć do niego - dlatego pragnę poinformować Cię, że imię to już
            niemalże prawie wcale nie pojawia się w serialach telewizyjnych tak często, jak
            kiedyś. I dlatego nadawane jest teraz niezwykle rzadko smile

Dla mnie to imię również bardzo się podoba, w sierpniu na wakacjach poznałam
            Jowitę, z którą do dzisiaj utrzymuję kontakt. Fajna dziewczyna smile.
            • gaudencja Re: Co z Jowitą? 09.12.04, 15:49
              forencja napisała:

Całkowicie rozumiem to, że nie masz w domu telewizora i
              > Twoją niechęć do niego - dlatego pragnę poinformować Cię, że imię to już
              > niemalże prawie wcale nie pojawia się w serialach telewizyjnych tak często,
              jak
              >
              > kiedyś. I dlatego nadawane jest teraz niezwykle rzadko smile

Tego się nawet domyśliłam smile)) - ale wiesz, ta dawniejsza moda jakoś mi jednak
              osobiście przeszkadza, mimo że nie miała szerokiego zasięgu. Moze jeszcze 20
              lat karencji upłynie, i już mi przestanie przeszkadzac wink ale ponieważ
              dotyczyła akurat mojego pokolenia, jest dla mnie aktualna... Natomiast
              oczywiście nie mam nic przeciwko małym Jowitkom, a jeszcze konkretniej,
              przeciwko nadawaniu tego imienia, choć sama bym się na nie nie zdecydowała.
    • menadka Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 16:18
      Znam 2 Jowity. Bardzo "pokręcone natury" czyli fajne dziewczyny ale trudno je
      zrozumieć. Podejmowały w zycią tak niesamowite decyzje (raczej złe), ze
      szokowały wszystkich znajomych. Z jedną wciąż się przyjaźnię.
      Po\zdrawiam
    • szczekuszka Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 16:44
      Znalam tylko jedna Jowite, niestety dosyc podstrzelona, wiec nie mam milych
      skojarzen. Moim zdaniem bylo to imie sezonowe. Byl na nie krotki szal i szybko
      odeszlo w zapomnienie.
    • ulanka_k Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 17:10
      Mam koleżankę w pracy Jowitę. Napewno jest osobą zdecydowaną, samodzielną,
      bardzo zaradną, zawsze broni własnego zdania, takie osoby zawsze wzbudzają
      różne opinie, ale wg mnie to takie cechy są zaletą i pomagają w życiu.
      Pozdrawiam Ula.
      • catalinka Re: Co z Jowitą? 02.04.04, 21:33
        Ja też znam Jowitę około 20 letnią, ale imię jest ładne. Był nawet w latch 60
        tych film pod tym tytułem. Właśnie dlatego ta dziewczyna ma to imię, wybrane
        orzez ojca. Pozdrawiam
        Kasia
      • adziunia Re: Co z Jowitą? 05.09.04, 10:33
        U mnie w szkole była jedna Jowita, imie mi sie srednio podoba tak jak Julita,
        wielu osob kojarzy sie z jelitami :]
        • szczekuszka Julita 05.09.04, 11:37
          adziunia napisała:

> U mnie w szkole była jedna Jowita, imie mi sie srednio podoba tak jak Julita,
          > wielu osob kojarzy sie z jelitami :]

W ostatnim "Witajcie na świecie" GW pojawily sie male Julitki. To chyba
          odpowiedz na zmasowany atak Juliiwink.
          • forencja Re: Julita 05.09.04, 12:36
            Imię Jowita jest moim skromnym zdaniem tysiąc razy ładniejsze od Julity - to
            tak na marginesie, ponieważ widzę, że ktoś już tutaj poruszył tę kwestię wink

Myślę także, że alternatywną odpowiedzią na "zmasowany atak Julii", o którym
            wspomniała Szczekuszka może być również imię Julianna.
    • szczekuszka Re: Co z Jowitą? 24.04.04, 09:22
      Odświeżanie, nie bede dwa razy sie powtarzac i radze tez Wam najpierw poszukac
      imienia na forum, a pozniej zakladac wateksmile.
    • itsola Re: Co z Jowitą? 05.09.04, 22:09
      Witaj !
      Ja znam -corka mojej serdecznej przyjaciolki ma tak na imie.Ale mnie sie to
      imie nie podoba-zawsze kojarzylo mi sie z jodyna.Niewiem dlaczego ?Pa ola
      • tatjana Re: Co z Jowitą? 07.12.04, 21:15
        Nie podobają mi się żadne "-ity": Jowity, Julity, Anity.
        Znałam jedną Anitę tongue_outPP Teraz wszystkie "-ity" mi się z nią kojarząsad
        Ale nie o tym wątek.
        • forencja Re: Co z Jowitą? 08.12.04, 14:26
          tatjana napisała:

> Nie podobają mi się żadne "-ity": Jowity, Julity, Anity.
          Ja w sumie też nie lubię dwóch ostatnich wyżej przez Ciebie podanych imion.
          Jowita wydaje mi się być chyba najlepszym imieniem z tej "grupy"...
          • tatjana Re: Co z Jowitą? 08.12.04, 15:16
            forencja napisała:

> Jowita wydaje mi się być chyba najlepszym imieniem z tej "grupy"...

Mi teżsmile
    • reirei Re: Co z Jowitą? 07.12.04, 22:46
      mnie się to imię nie podoba niestety. nie znam też żadnej Jowity, fajniejsza
      wydaje mi sie Julita.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.