abiela 07.04.04, 14:17 Wlasnie trafilam na to imie. Jak sie wam podoba? O ile sobie przypominam wielu z was podobalo sie imie Ada, wiec moze Adelajda?? Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Adelajda 07.04.04, 14:20 Czesc ! Nie jak juz to Adrianna.Adelajda to chyba ADELA co?Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Adelajda 07.04.04, 14:26 Jedno i drugie, myślę. Ale samo imię mi sie średnio podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: Adelajda 07.04.04, 17:07 Adelajda to bardzo fajne, ładne i melodyjne imię, a Adela, Adelka, Ada - super zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Adelajda 08.04.04, 04:43 Mnie sie nie podoba.Nie znam nikogo o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Adelajda 08.04.04, 10:56 Witaj. Imię to nie jest w moim guście. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz19740712 Re: Adelajda 19.05.04, 14:34 Rewelacja, sam myślałem o tym by dać na imię Adela mojej córce, ale sprzeciw żony był powalający.... cóż najładniej Adela (to chyba zdrobnienie) Odpowiedz Link Zgłoś
mercik Re: Adelajda 24.05.04, 13:27 Adelajda i Adela to dwa różne imiona. Swojej córci też chciałem dać to przepiękne imię, ale musiałem ustąpić... Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Adelajda 02.06.04, 10:38 Adelajda niezbyt mi się podoba, ale Adela jest Ładnie. To są obecnia dwa różne imiona, chociaż Adela pochodzi od Adelajdy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majkafri Re: Adelajda 02.06.04, 21:25 Mi to imię kojarzy się przede wszytkim ze srogą guwernantką z czasów "Małej Księżniczki" Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Adelajda 24.09.04, 10:43 Mnie się podoba, kojarzy mi się z bohaterką książki "A lasy wiecznie spiewają" Gulbransena. Fajne jest też zdrobnienie Adelka. Adela niezbyt mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
zossia Re: Adelajda 24.09.04, 18:29 Świetne! Często występuje w mediewistycznych źródłach, wiec kojarzy mi sie z tą epoką ) Bardzo mi sie podoba, dawno żadne imie nie zrobiło na mnie takiego wrażenia. Adela jako zdrobnienie moze byc, jako samodzielne imie zupełnie mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Adelajda 29.09.04, 14:18 Adelajda to moje imie od bierzmowania. Ladniejsze jest niz sucha Adela moim zdaniem. Poza tym co to za patronka! Cesarzowa Adelajda, zona Ottona I oraz babka i wychowawczyni Ottona III, przyjaciela Polski. Obserwowala poczatki Panstwa Polskiego i prowadzila przyjazna mu polityke. Kobieta polityk z glowa i rozmachem. Jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: Adelajda 29.09.04, 16:51 Mi sie nie podoba,pewnie decydują o tym jakieś skojażenia z Izaurą ,czy podobieńtwo brzmień dojakieś grupy imion z serialii.. Odpowiedz Link Zgłoś