dorotadu 17.04.04, 23:03 tak nazywa sie mój mąż - prawda że ładnie? a moze ktos skorzysta i nazwie tak swoje dziecię . . . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Jonasz 18.04.04, 12:35 Witaj ! Gdybym mieszkala w Polsce ,na pewno to imie byloby brane pod uwage w naszym wyborze,ale ze tak nie jest odchodzi na bopk bop jest w naszym regionie barrrdzo popularne. pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jonasz 18.04.04, 13:26 Zgadzam sie na 100% z Ola. Piekne imie ale tu strasznei popularne. Znam jednego malego Jonasa osobiscie nawet. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aga_piet Re: Jonasz 19.04.04, 00:20 Mam Jonasza 4 latka i jest fajny. Okazało się że na podwórku jest jeszcze jeden i to w zapyziałym Tczewie. Śmieszne nie? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Jonasz 19.04.04, 23:01 aga_piet napisała: > Mam Jonasza 4 latka i jest fajny. Okazało się że na podwórku jest jeszcze jeden > > i to w zapyziałym Tczewie. Śmieszne nie? > Pozdrawiam > Aga Aga, mój mąż pochodzi z Tczewa, mieszkają tam jego rodzice. Ale to tak na marginesie Imię Jonasz jest bardzo ładne, bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Jonasz 29.01.14, 14:53 Odnawiam watek, bardzo ladne imie, moze ktos je wykorzysta do nadania? Ciekawa jestem czy Wam sie tez podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Jonasz 29.01.14, 15:52 a jak to zdrabniac? Bo mnie nasuwa sie Jonus, Jonek a te zdrobnienia wywoluja u mnie gesia skorke Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Jonasz 29.01.14, 16:36 Podoba mi się,ale nadałabym tylko jako kompromis,bo jednak inne imiona lubię bardziej.Zdrabniałabym do Joszka,Jonaszka,Jaszka.Jonek też w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Jonasz 29.01.14, 16:59 Znam 11-letniego Jonasza.Na początku trochę mnie to imię dziwiło i średnio mi się podobało ale kiedy przywykłam uznałam,ze jest całkiem ładne.Zdrobnienie to Jonaszek po prostu.Tak jak Tobiasz jest Tobiaszkiem. Swoją drogą brat owego Jonasza ma na imię Miłosz.To imię mniej mi się podoba ale uważam,że ładnie oba imiona się ze sobą komponują. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Jonasz 29.01.14, 18:19 Ja spotkałam się ze zdrabnianiem Tobiasza do Tobiego. Oby nikt nie wpadł na to, żeby z Jonasza zrobić Joniego... I to nie tylko dlatego, że joni to słowo na oznaczenie waginy w "Kamasutrze". Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Jonasz 29.01.14, 18:17 Jest wśród moich ulubionych. Zdrobnienie Joszko mnie zachwyca. Lubię też Josia (na wzór Jasia) i Jontka. Ale można spokojnie używać pełnej formy, jak przy Januszu, Łukaszu. Bardzo piękne, uniwersalne imię o neutralnym znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Jonasz 02.02.14, 00:52 Znam(znałam w dzieciństwie) jednego Jonasza, jego starszy brat to Mateusz. Trochę nie pasują mi te imiona pod względem popularności do siebie. My wołaliśmy na Jonasza, po prostu JONI. I z tego co pamiętam i jemu i nam to jak najbardziej odpowiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jonasz 30.01.14, 08:44 Znam jednego Jonasza, którego szczerze nie lubię. Więc i imię u mnie odpada. U kogoś odebrałabym pozytywnie. A zdrabniałabym do Joszka. Odpowiedz Link Zgłoś
pa-trynka Re: Jonasz 04.02.14, 12:11 ja mam Jonasza i nie jestem z Tczewa wołamy: Jonasz, Jonaszek, Jonek, Jonuś. najczęściej Jonasz lub Jonek Odpowiedz Link Zgłoś