Dodaj do ulubionych

Leonard czy Aleksy?

IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 05.04.11, 18:35
Leonard czy Aleksy?
Głosujcie proszę(ewentualnie z uzasadnieniem).Na drugie Grzegorz po mężu(ale nie chodzi mi o to by idealnie pasowało pierwsze do drugiego).
Z góry dziękismile
megi79
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Leonard czy Aleksy? 05.04.11, 19:02
      Będzie rodzeństwo dla Idalki i Lili?
      Głos na Aleksego.
    • dalenia Re: Leonard czy Aleksy? 05.04.11, 19:09
      Megi, już można gratulować, czy to takie czysto teoretyczne rozważania? smile

Mnie dużo bardziej podoba się Aleksy. Leonard jest dla mnie nieco "tandetny" (przez te wszelkie "Leonardo" itp, już kiedyś wypowiadałam się na ten temat). Aleksy jest dla mnie świetny i sama mam go wysoko na liście. I tak jeszcze sobie myślę ... Leoś, Lila i Ida - jakoś tak mdło wink Wybierz Aleksego, niech każde dziecię nosi imię na inną literkę.
    • mossiam Re: Leonard czy Aleksy? 05.04.11, 19:37
      Właśnie, Megi, można już gratulować?... smile

Obydwa imiona są piękne. Osobiście wybrałabym Leonarda, ale też dlatego, że w moim przypadku po prostu Alek odpada (ale i tak wolę Leona). Ale w Twoim przypadku chyba postawiłabym na Aleksego. Nie powtórzy się literka "L" jak u Lilianny, a Aleksy Grzegorz brzmi świetnie. A nie rozważaliście wcześniej Jeremiego? Bo coś mi tam świta takiego wink

Pozdrawiam!
    • wyczyny Re: Leonard czy Aleksy? 05.04.11, 19:42
      Aleksy, gdyż Leon staje się bardzo popularny ostatnimi czasy - a Leonarda naturalnie zdrabnia się do Leona lub Leosia
    • ronalilly Re: Leonard czy Aleksy? 05.04.11, 20:13
      Leonard wink
      Aleksego nie trawię wybitnie.
      • uwierz_mirando Re: Leonard czy Aleksy? 05.04.11, 22:29
        Gratuluję, jeśli już można wink
        Leonard.
    • jagodowa2 Re: Leonard czy Aleksy? 05.04.11, 23:16
      Leonard
    • Gość: megi79 Re: Leonard czy Aleksy? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 06.04.11, 07:31
      Poczekajcie jeszcze z gratulacjamismileNa razie podjęliśmy(wreszcie)decyzję o rodzeństwie dla córeksmile
      No i przydałby się brat.A ponieważ zestaw dla córki już się nie zmieni:Róża Kornelia, a dla chłopca wchodzą w grę tylko te 2 imiona,więc Was pytam.Dzięki za opinie!
      Ja wolę Aleksego,i mąż(o dziwo)zaakceptował,ale Leonard byłby po męża dziadku,no i Ida ma kolegę Leosia,i też nam się podoba,więc decyzja trudna.
      Jeremi jakoś wypadł z rozgrywki,choć był poważnym kandydatem.
      Aleksy(Aleksio,Alek,Aleks)za mną chodzi od dawna,i to w zestawie Aleksy Antoni,ale gdyby cudem udał się syn,drugie imię byłoby po mężu.
      Pozdrawiam wiosennie!
      • dalenia Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 20:07
        To może Aleksy Leonard, skoro ten drugi po Dziadku ma być?

PS: Trzymam kciuki! Niech się Wam wszystko uda i niech będzie kolejne maleństwo, chłopiec najlepiej smile
        • Gość: megi79 Re: Leonard czy Aleksy? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 12.04.11, 18:47
          Moze wlasnie przekonalabym męża do wersji Aleksy Leonard?smile
          To w tej chwili mój ulubiony zestaw.
    • mama_amelii Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 07:37
      Leonard.
      Aleksy za bardzo mi się z Oleksym kojarzysmilelub Alexem.
    • paula.anna Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 08:06
      ja zdecydowanie wolę Leonarda.
      coraz bardziej przekonuję się do tego imienia, pozytywnie z Cohenem mi się kojarzy smile
      Aleksy mi się bardzo wschodnio kojarzy. to nic złego, ale nie dla mnie
    • miszka243 Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 10:34
      Głos na Aleksego smile
    • abiela Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 13:04
      Leonard! Gratulować?
      • Gość: megi79 Re: Leonard czy Aleksy? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 06.04.11, 13:55
        Abielo-jeszcze za wcześniesmile
        Trudny wybór...Alek i Leo podobają mi się tak samo...Czekam na dalsze opinie...
        Chyba,że będzie Różasmile
        Pozdrawiam!
    • luska.s Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 14:29
      Aleksy
    • cyprysiowa Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 15:38
      strasznie podoba mi sie jak mowi sie do dziecka/nastolatka Alek
      zatem głos na Aleksego.
      Megi bierz sie do roboty, jeszcze Ci sie zmieni jak bedziesz w ciazy ze 3 razy zobaczysz. U mnie po ostatnim usg cień szansy na kucyki i nawet niezmnienna Klara została "zachwiana" bo i Matea ciekawa i Tadea.
      • Gość: megi79 Re: Leonard czy Aleksy? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 06.04.11, 18:41
        Matea i Tadea ciekawe,ale Klara cudnasmile
        Nam się chyba już nie zmieni,ale kto wie;w każdym razie zawsze miło poznać opinię Forumowiczeksmile
    • panna.w.drodze Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 16:21
      Leonard
      • senvengardens Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 17:20
        Leonard smile
      • milagros90 Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 17:22
        Leonard- bardzo lubię to imię.

Imię Aleksy mi się nie podoba, ale do imion dziewczynek IMO pasuje.
        • Gość: megi79 Re: Leonard czy Aleksy? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 06.04.11, 18:24
          Cieszę się,że tylu osobom podoba się Aleksy(sama skłaniam się ku niemu),bo myślałam,że Leonard będzie na forum zdecydowanym zwycięzcą.
          • ewela345 Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 19:30
            jestem za Leonardem smile
          • aedo Re: Leonard czy Aleksy? 06.04.11, 21:09
            Ja chyba wolę Leonarda, ale do imion dziewczynek bardziej pasuje mi Aleksy (np. żeby każde imię było na inną literę).
        • Gość: inna Re: Leonard czy Aleksy? IP: *.231.49.185.koba.pl 15.04.11, 08:13
          Uważam podobnie. Chociaż sama wybrałabym Leonarda
    • Gość: ocelota Re: Leonard czy Aleksy? IP: 91.196.15.* 06.04.11, 20:21
      Leonard Cohen to wystarczający powód żeby lubić to imię.
    • kleo881 Re: Leonard czy Aleksy? 07.04.11, 13:11
      Leo - Aleks
      oba ladne choc w pelnej formie bardziej podob mi sie Aleksy
      • Gość: iwa Re: Leonard czy Aleksy? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.04.11, 17:06
        Aleksy
    • malga.p Re: Leonard czy Aleksy? 08.04.11, 10:44
      Leonard ponieważ fajnie się skraca do Leo.
    • Gość: Rufina Re: Leonard czy Aleksy? IP: 46.7.62.* 08.04.11, 11:13
      Zdecydowanie Leonard.
    • Gość: megi79 Jednak Leo? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 09.04.11, 17:26
      Mąż mi powiedział,że jednak woli Leonarda,gdyż to imię jego ukochanego dziadka,więc może zostaniemy przy tej propozycji choć ja nie jestem całkiem przekonana co do brzmienia zestawu Leonard Grzegorz.Mówilibyśmy Leo,Leonek.Będę pisać Wam co dalejsmile
    • emi28 Re: Leonard czy Aleksy? 16.04.11, 22:06
      Leonardsmile
      • Gość: megi79 A Leonard Grzegorz?? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 12.06.11, 09:43
        Leonard Grzegorz?
        Jak Wam się podoba?Nie gryzą się te 2 imiona?
        • florianne Re: A Leonard Grzegorz?? 12.06.11, 09:54
          Mi się ten zestaw bardzo podoba .
        • gaudencja Re: A Leonard Grzegorz?? 12.06.11, 10:42
          Absolutnie nie. Jako zestaw brzmią naprwadę nieźle.
          • Gość: megi79 Re: A Leonard Grzegorz?? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 12.06.11, 19:25
            Cieszę się,że tak uważaciesmile
            To chyba przy tym zostaniemy(jeśli się przyda,bo z moim zdrowiem nadal krucho...)
            Pozdr!
          • abiela Re: A Leonard Grzegorz?? 14.06.11, 22:28
            Ogólnie rzecz biorąc brzmi nieźle ale mnie się Grzegorz bardzo nie podoba.
        • dalenia Re: A Leonard Grzegorz?? 12.06.11, 18:18
          Jest nieźle smile
        • quasi.modo Re: A Leonard Grzegorz?? 13.06.11, 18:52
          Nie gryzą się, chociaż Aleksy Grzegorz pasuje bardziej. I podoba mi się też bardziej wink
    • magdmaz Re: Leonard czy Aleksy? 12.06.11, 15:16
      Popieram Leonarda. Za Aleksym nie przepadam.
    • grecka_pszczola Re: Leonard czy Aleksy? 12.06.11, 20:24
      Aleksy, chyba rzadziej nadawany niż Leonard, chociaż oba bardzo mi się podobają.
    • Gość: megi79 Re: Leonard czy Aleksy? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 20.06.11, 11:14
      Zostanie Aleksy Grzegorzsmile
      • quasi.modo Re: Leonard czy Aleksy? 20.06.11, 12:07
        Gość portalu: megi79 napisał(a):

> Zostanie Aleksy Grzegorzsmile

Brawo! smile Daj znać, jak już się przywita!
        • Gość: megi79 Leonard/Jeremi IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 10.07.11, 21:55
          Byłam na wakacjach gdzie wyleczyłam się z Alka,dosłownie co trzeci chłopiec nad morzem był
          wołany Alek,Ali,Aleks,Aleczek,Alik,Aluś.Nie wiedziałam,że jest aż tak popularnesad
          Na razie dalej myślę-wybieram między Leonardem i Jeremim,choć "męczy"mnie też Antoś(wiem,wiem,że popularny,ale od zawsze mój ulubiony...)
          • uwierz_mirando Re: Leonard/Jeremi 10.07.11, 23:19
            Te wszystkie Alki i Aleksy to pewnie od Aleksandra, ale tak czy owak słyszałabyś często to samo zdrobnienie... Sama nie wiem, czy wybrałabym Leonarda czy Jeremiego, obydwa imiona podobają mi się bardzo smile
          • dalenia Re: Leonard/Jeremi 10.07.11, 23:41
            Zdrobnienia pewnie, jak napisała Uwierz Mirando, od Aleksandra. Ale faktycznie - takie same niestety.

Jak zostają te dwa, to zdecydowanie Jeremi. Ale coś tak czuję, że się skończy na Antku smile Od początku w sumie ten Antoni się przewija w Twoich rozważaniach, jak sama mówisz - jest bliski sercu. Więc nie wiem, czy mimo popularności, nie postawiłabym właśnie na ukochanego Tosia.
            • Gość: megi79 Re: Leonard/Jeremi IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 11.07.11, 09:15
              Mąż i córki są pewni,że będzie dziewczynka...ale jeśli jakimś cudem trafi się chłopiec(po 5 dziewczynkach-wnuczkach z obu stron rodziny!) to któreś z tych trzech,bo to są obecnie jedyne trzy,które i ja,i mąż akceptujemy.Zobaczymy,będę Was informować co dalejsmile
              • dalenia Re: Leonard/Jeremi 11.07.11, 13:34
                Trzymam kciuki, żeby Wam się udało smile Chyba, że już się udało? suspicious
                • Gość: megi79 Re: Leonard/Jeremi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 14:49
                  Na razie jeszcze nie,ale plan mamy taki by urodziło się w 2012smile
          • luska.s Re: Leonard/Jeremi 11.07.11, 18:13
            Leonard
            • ewela345 Re: Leonard/Jeremi 11.07.11, 19:28
              z tych dwóch to jestem za Jeremim
              rozważam Go również w przyszłości dla swojego synka smile

ale obydwa mi się podobają!
              • Gość: megi79 Re: Leonard/Jeremi IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 11.07.11, 20:15
                Ja w tej chwili jestem bardziej za Leonardem,bo lubię jak imię ma krótszą formę,żeby się przedstawiać.Formę,która nie jest zbyt oficjalna ani zbyt infantylna(np.tak jak moje córki-przedstawiają się Lila i Ida,a ja jak powiem o sobie Małgorzata-brzmi poważnie,a Małgosia-już dziecinnie).Tu jest Leon,ewentualnie Leo,a w od Jeremiego jest co prawda skrót Remi(który lubię),ale to jest raczej od Remigiusza.Nie potrafię wybrać imienia dla chłopca i tylesmile
                • dalenia Re: Leonard/Jeremi 13.07.11, 17:44
                  Ja myślę, że Jeremi nie potrzebuje takiej krótszej formy. Będzie się przedstawiał po prostu jako Jeremi.
          • gaudencja Re: Leonard/Jeremi 13.07.11, 14:04
            Jeremi - i życzę mu (lub jej) szybkiego zmaterializowania się smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.