grecka_pszczola 29.06.11, 17:17 Witam (Jak zwykle wyszukuję sobie wydumane imiona ) Czy w polskich warunkach imię to jest dla Was spalone poprzez skojarzenie z operową arią? Czy może dajecie mu jakąś szansę? Idąc za Wikipedią: As a female given name, Aria means 'lioness' in Hebrew, or 'air' in Italian. It also refers to "aria", a self-contained piece for one voice usually, most commonly found in the context of opera. Mnie się bardzo podoba, jest charakterne, ma ładne znaczenie, martwi mnie tylko, że mogłoby być źle odebrane w Polsce... Ach, gdyby tak zagraniczna córka się trafiła , imię zostałoby nadane bez obaw. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Aria 29.06.11, 17:35 Nieee Dla mnie jednak zbyt odrzeczownikowe. Nadaje się do wątku, w którym była mowa o rzeczownikach, które byłby niezłymi imionami. Zawsze można nadać Darię czy Marię i sobie do Arii skracać. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Aria 29.06.11, 18:11 Jako pełne imię mnie nie przekonuje, ale gdybym miała córkę Ariadnę (może kiedyś będę mieć ), to zdrabniałabym jej imię do Arii. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Aria 29.06.11, 18:22 www.youtube.com/watch?v=JeC87ebd2pc&feature=related Arja pisana przez "j". Melodia znana Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Aria 29.06.11, 18:44 O, faktycznie! Pomysł ze zdrabnianiem Ariadny do Arii jest wg mnie świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnywrobel Re: Aria 29.06.11, 21:17 No, jeśli dla dziewczynki z Winterfell, to pewnie, że tak. Śmiało można nadać Tak na nasze warunki, to bym tego nie przenosiła. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aria 12.07.11, 21:03 Mnie się przede wszystkim kojarzy z rodzicami - fanami rasy aryjskiej, takimi, co to synka nazwaliby Adolf. Z tego powodu nigdy bym się na nie nie zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Aria 12.07.11, 22:53 Aryjskosc zostala zawlaszczona przez Adolfa bezpodstawnie. Ariowie sa ciemni i sa z Indii Ostatnio dowiedzialamsie, ze moj czarniawy synek jest typowym Aryjczykiem (Ariem? ) i powiedzial mi to wlasnie inny rodowity Aryjczyk z okolic Delhi Anyway imie Aria podoba mi sie i wogole nie kojarzy z nazizmem Odpowiedz Link Zgłoś