Gość: gość IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.11, 14:28 Witam! Co myślicie na temat tego imienia Eufemia, zdrobnienie do Effy bo na tym mi szczególnie zależy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Eufemia 11.07.11, 15:18 Uwielbiam Eufemię! Eufemię, Eufemkę, Femię, Femkę, Femcię, Efemkę, Efemię - a przede wszystkim Ofkę! Do "Efi" bym jej pewnie na polskim gruncie nie zdrobniła, ale nie jest złe Rozważasz może to imię dla córki, czy to tylko takie teoretyczne pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Eufemia 11.07.11, 15:50 Nie przepadam. Uwielbiam za to Eunikę. Też Eu na początku Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Eufemia 11.07.11, 20:54 Teraz tak sobie myślę ... Dobrze zrozumiałam? Ma być "Efi", a nie "Effa"? Zgłupiałam teraz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eufemia IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.11, 12:50 tak, tak chodzi mi o "Efi" i wybieram dla córki Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Eufemia 13.07.11, 17:37 Gość portalu: gość napisał(a): > tak, tak chodzi mi o "Efi" i wybieram dla córki To w takim razie gorąco Cię do niej namawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Eufemia IP: *.adsl.alicedsl.de 11.07.11, 16:21 Mysle, ze to bardzo wdzieczne imie tylko.... z eufemizmem mi sie niestety kojarzy Mowie niestety, gdyz z tego powodu dla mnie odpada. Ale u kogos bardzo bym docenila... Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Eufemia 13.07.11, 15:09 Z drugiej strony skojarzenie z eufemizmem nie jest złe. Lepsze, niż Eugenii z eugeniką Effy średnio mi śię podoba, wolę swojską Ofkę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnywrobel Re: Eufemia 11.07.11, 20:52 Z infamią mi się kojarzy. Jakieś takie dziwaczne dla mnie to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eufemia 13.07.11, 15:01 Odważne, ale przepadam za zdrobnieniem Ofka, i z tego powodu mogłabym poważnie rozważać to imię. Nie widzę powodu, żeby nie zdrabniać jej do Effy, jesli Ci się tak podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Eufemia 13.07.11, 15:16 Babci kuzynka byla zdrabniana do Femy - dlugo myslalam, ze ma Femina na imie . Odpowiedz Link Zgłoś