mamaemmy Re: a Sabina ? 04.08.11, 10:37 jestes w ciązy ? że tyle pytan o imię? mnie od Sabiny bardziej Sonia podoba ale Sabinka też ładne Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczka.to.ja Re: a Sabina ? 04.08.11, 10:42 czarnaalineczka napisała: > fajne ? Sabina cielęcina, kojarzy mi się z panią z bicepsem większym od facetów, sprzedającą w mięsnym. Odpowiedz Link Zgłoś
c2h6 Re: a Sabina ? 04.08.11, 11:22 forumowiczka.to.ja napisała: > Sabina cielęcina, kojarzy mi się z panią z bicepsem większym od facetów, sprzed > ającą w mięsnym. O, właśnie coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: a Sabina ? 04.08.11, 11:15 Normalne, mam taką koleżankę. Może córki bym tak nie nazwała, ale imię to należy do szerokiego grona, które ani mnie ziębi, ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: a Sabina ? 04.08.11, 11:19 a masz juz imiona dla dziewczyn ? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: a Sabina ? 04.08.11, 16:12 Od dawna. Uprzedzając - nie, nie zdradzę. Na razie wiem ja i mąż Wersja dla reszty to mieszanki typu Hermenegilda i Hildegarda Może być jeszcze Zdzisława Po takim zestawie dwa normalne, choć rzadsze (jedno nawet bardzo ) imiona, zostaną przyjęte bez żadnego zająknięcia, a jak ktoś spróbuje, to mu przypomnę możliwości i zarekomenduję mordowkubizm w tym temacie rzadkie Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: a Sabina ? 04.08.11, 16:14 zdradz!!!!!! plisssssss plisssssssssssssss no weeeeezzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: a Sabina ? 04.08.11, 21:51 Odejdź, dobra kobieto! Rodzina moja, ani męża nie wie, nikt w ogóle nic nie wie. Rozumiesz, kto to nikt? No, potem Ci kiedyś napiszę, bo nie wiem, czy publicznie będę podawać. Jak będziesz nie marudzić za dużo to dostąpisz zaszczytu dostania tej informacji mailem Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: a Sabina ? 10.08.11, 21:17 bardzo mi się podobało, ale mężowi nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: a Sabina ? 04.08.11, 11:23 okropne..nikogo niei urazajac kojarzy mi sie z taka rumiana "wiejska dziołchą" Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: a Sabina ? 04.08.11, 11:25 ładne, ale źle mi się kojarzy. Mąż miał kiedys dziewczynę o takim imieniu i z tego co sie orientuję - zależało mu na niej. Jak byliśmy małżeństwem kilka razy do niego zadzwoniła, ale byłam zła Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_kier Re: a Sabina ? 04.08.11, 12:57 Źle mi się kojarzy, z nizinami społecznymi. Jedną znam, jej tatuś miał w zwyczaju niegdyś mamusię ganiać z siekierą (serio serio), do kompletu jest jeszcze Andżelika, hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey [...] 04.08.11, 13:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: a Sabina ? 04.08.11, 13:24 To moje imię i bardzo mi się podoba, ale mniej więcej od matury. Wcześniej, zwłaszcza w podstawówce, cierpiałam, że nie jestem kolejną Anią ani Agnieszką. Teraz podoba mi się i brzmnienie, i legenda o porwaniu Sabinek, i postać patronki. Cieszę się, że tak mam na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: a Sabina ? 04.08.11, 13:58 ładne i mało się spotyka dziewczynek małych o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: a Sabina ? 04.08.11, 16:21 Co się tak rozimionowałaś? Weź idź z tym na "wszystko o imionach". Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: a Sabina ? 04.08.11, 22:11 No.. bardzo pasuje do nazwiska Kociołek.. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: a Sabina ? 05.08.11, 22:01 Ja mam tak na imię i też mi się bardzo nie podoba...co do pani w mięsnym z bicepsem...chyba nie bo ja długa i chuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: a Sabina ? IP: 194.183.33.* 06.08.11, 16:34 Podoba mi się,ale nie na tyle by nadać.Poza tym to imię bardziej pasuje do nastolatki,a nie do małego dziecka czy starszej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: a Sabina ? 07.08.11, 02:15 bardzo mi sie podoba ale nie wim czy nadałabym to imię córce. umnie Sabina jest na czele listy razem z Bogną ale żadne z tych imion to nie jest to, które od razu chwyta za serce. Nie mogłabym mieś kolejnej corki bo nie miałabym pojecia jak dac jej na imię ale te dwa byłyby na tę chwilę najbardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: a Sabina ? 08.08.11, 14:54 Podoba mi się. Kojarzę je z przemiłą przedszkolanką, która była panią Sabinką właśnie Kiedyś widziałam też na onecie bloga o małej Sabince. Ostatnio ciotka mi mówiła, że córka jej koleżanki urodziła Sabinę i rodzina strasznie niezadowolona była z wybranego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
merche Re: a Sabina ? 09.08.11, 11:05 nie podoba mi się, mam taką nielubianą ciotkę. Poza tym "zdrobnienie" Sabka, Sabcia nieuchronnie kojarzy mi sie ze schabem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: a Sabina ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 22:39 lepsza Sabrina. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a Sabina ? 14.08.11, 21:43 Kiedyś nie lubiłam tego imienia ale teraz zaczyna mi sie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś