kristy4 24.05.04, 03:25 Co sądzicie o tym imieniu? Zupełnie odcinając się od ekscentrycznej malarki, znanej książki i filmu... Znam dwie dziewczynki o tym imieniu (Szwedki) i choć na początku nie zachwycało mnie ono, to teraz bardzo mi się podoba. W skarbczyku imion znalazłam Frydę, ale to już nie to... A może po prostu lepsza jest Fryderyka , w zdrobnieniu Frida lub Frydka? Nazwałybyście tak swoją córkę? Dodam jeszcze, że dzidziusia nie planuję, ale uwielbiam dyskusje o imionach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Frida, Fryda, Fryderyka? 24.05.04, 08:39 Moim zdaniem najladniej jest dac dziecku na imie Fryderyka i uzywac dowolnych zdrobnien. > Dodam jeszcze, że dzidziusia nie planuję, ale uwielbiam dyskusje o imionach. Witam w Klubie!)) Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Frida, Fryda, Fryderyka? 24.05.04, 09:12 szczekuszka napisała: > Moim zdaniem najladniej jest dac dziecku na imie Fryderyka i uzywac dowolnych > zdrobnien. Przyłączam się Aczkolwiek film mi się bardzo podobał, Frida na warunki polskie jest zbyt twarda. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Frida, Fryda, Fryderyka? 24.05.04, 09:09 Nie podoba mi sie. Jest takie twarde. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś