alexa4 19.09.11, 22:13 co sądziecie o tym imieniu? Czy pasuje na siostre Szymona? Mamy problem z mężem w doborze imienia dla naszej córci i ostatnio to imię nam się spodobało, co prawda bardzo popularne wśród moich rówieśników ale rzadkie wśród dzieci obecnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domi_33 Re: Joanna 19.09.11, 22:33 a wcale nie aż takie rzadkie , co najmniej trzy malutkie Asie spotkaliśmy w ostatnim czasie u nas na placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Joanna 19.09.11, 22:40 W moim odczuciu oklepane nadal, do Szymona pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Joanna 19.09.11, 22:33 Uważam, że pasuje do Szymona. No i bardzo ją lubię, jako jedno z niewielu tak popularnych imion, szczególnie zdrabnianą do Joanki Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Joanna 19.09.11, 22:44 Nie lubię tego imienia jakoś szczególnie, ale bardzo przyjemnie mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Joanna 19.09.11, 22:53 Podoba mi się Joanna, ale Asia, Aśka jakoś już nie. Może przez to właśnie, że znam ich tak wiele... U mnie w klasie licealnej było 5 Asiek o_O... No ale to Wam ma odpowiadać. I myślę, że do Szymona fajnie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Joanna 20.09.11, 11:12 Popularność w pokoleniu rodziców to większy minus niż popularność wśród dzieci obecnie. Imię będzie postarzać, będzie ciotkowate. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Joanna 20.09.11, 12:06 Nie podoba mi się to imię (nawet bardzo), ale to nie mnie ma się podobać. Do Szymona pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Joanna IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 14:11 Bardzo lubię Joannę i bardzo sympatycznie mi się kojarzy. Imię klasyczne dlatego o "ciotkowatość" bym się tu nie obawiała. Może nie jest wybitnie oryginalne, ale wśród tabunów Julek i Majeczek będzie miłym urozmaiceniem. Na minus jedynie Aśka, ale jakoś ze względu na bardzo ładną pełną formę czy też Joasię bądź wspomnianą wcześniej Joankę jestem w stanie tę Aśkę przełknąć Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Joanna 20.09.11, 14:55 myślę, że pasuje do Szymona. Osobiście mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Joanna 20.09.11, 19:25 Wśród rówieśników mojego dziecka nie odbieram tego imienia jako urozmaicenie, ale jako odgrzewane kotlety, ale Joanna podoba mi się (w odróżnieniu od Asi) i jeśli nie mozecie się wspólnie zdecydować na inne imię, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Joanna 22.09.11, 23:04 ostatnio bardzo miłe wrażenie sprawiła na mnie mama nowej uczennicy w naszej szkole - do tej właśnie uczennicy moja szefowa zwróciła się "Asiu", na co mama, uprzejmie i bardzo ciepło, ale z taką dobrą stanowczością poprosiła: "czy mogę prosić, by zwracano się do niej Joanno?". bardzo sobie cenię, gdy rodzic nie toleruje jakiejś formy imienia i konsekwentnie życzy sobie, żeby mówiono tak a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Joanna 20.09.11, 16:20 Joanna-ładne, klasyczne imię i do Szymona pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Joanna 20.09.11, 21:15 Imię przejdzie, ale nie da się uniknąć zdrobnienia Asia, które jest według mnie brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
0oo.oo0 Moja córcia będzie Joasia :) 22.09.11, 22:59 Miałam mieć Hanie (sprzeciw tatusia), chciałam Lene (ale ich teraz nawał, a byłam czwartą Olą w klasie, wiec moje dziecko ma tak nie mieć) i mój luby wymyślił, że jemu się bardzo podoba Asia, Joanna brzmi bardzo ładnie, międzynarodowo i uniwersalnie i w sumie ja mam tak na drugie, więc odwracamy moje imiona i będzie Joanna Aleksandra. Próbuję się przyzwyczaić, bo zbyt długi okres była to dla mnie Hania. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: Moja córcia będzie Joasia :) 23.09.11, 20:54 Bardzo ładnie nazwiecie córkę. Z popularnością Joanny nie ma problemu wśród maluszków. Jest śląskie zdrobnienie Joanka, jeśli Asia nie podoba się Tobie/mężowi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Joanna 23.09.11, 08:10 Super- sama mam tak na imię ,do imienia brata pasuje, mam też koleżankę Joannę ktora ma brata Szymona Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Joanna 23.09.11, 20:20 Dla mnie oklepane do bólu. Do imienia brata pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godziasia Re: Joanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 16:57 jako właścicielka nie powiem, żebym była zadowolona ze swojego imienia. Mam problem, jak się przedstawiać (z tego co zauważyłam, nie ja jedna, podobny kłopot ma większość znanych mi Asiek, a także inne osoby, których imiona zdrabniają się do -sia - Gosia, Kasia, Basia etc) - "Asia" brzmi jakbym miała 5 lat i nie pasuje mi do, powiedzmy, "zadziornego" charakteru, "Aśka" - znajomy mi kiedyś powiedział, że brzmi tak hardo, jakbym była Niemką (), Joanna - oficjalne, ciężko się tak przedstawiać wśród znajomych (w moim odczuciu to tak jakby nagle wszyscy się przedstawiali "Magdalena" "Krystyna" "Józef" - ok do szefa czy jakiegoś profesora, ale w stosunku do znajomych?), "Joasia", "Joaśka" nawet nie wspominam, "Joanka" nigdy nie słyszałam, ale niespecjalnie mi podchodzi. Ale oczywiście jeśli Wam się podoba to możecie nadać, macie tylko szansę usłyszeć kiedyś od swojego dziecka to, co ja nieraz swojej mamie powtarzałam "Jak mogłaś mi nadać takie beznadziejne imię?". Fakt, że na to jest szansa przy nadaniu każdego imienia aczkolwiek nie słyszałam wokół siebie, żeby ktokolwiek był aż tak niezadowolony ze swojego imienia, jak znane mi Aśki. Odpowiedz Link Zgłoś