madziurex 28.05.04, 19:15 Niektórzy lubią długaśne imiona (ja nie bardzo) - im dłużej się wymawia, tym lepiej. Najdłuższe, jakie znalazłam, są 5-sylabowe, i są to: Apolinary Benedyktyna Bonawentura Hermenegilda Urocze, co? No i jest jeszcze hit - 7 sylab, uwaga: Sameligelimelion Nie wiem, co to ma być, ale fajne, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pejsaty Re: Dla miłośników dłuuugich imion 28.05.04, 19:49 madziurex napisała: > No i jest jeszcze hit - 7 sylab, uwaga: > Sameligelimelion > Nie wiem, co to ma być, ale fajne, no nie? gdzie ty znalazlas takie cos??? czlowiek nazwany tym imieniem powinien byc uniewinniony za zabicie rodzicow z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Dla miłośników dłuuugich imion 28.05.04, 20:38 madziurex napisała: > No i jest jeszcze hit - 7 sylab, uwaga: > Sameligelimelion > Nie wiem, co to ma być, ale fajne, no nie? A Nabuchodonozor? Co prawda tylko 6 sylab, ale za to bardziej znane Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka1982 Re: Dla miłośników dłuuugich imion 09.08.04, 16:26 niektore imiona sa straszne... nawet ciezko je przeczytac, a co dopiero zdrobnic... ja niestety pozyczylam kolezance swoje dwa slowniki z imionami i nie moge teraz poszukac imion buuuu a co o fryderyce sadzicie (zdrobnienie frydzia)?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Fryderyka 09.08.04, 17:36 owieczka1982 napisała: > a co o fryderyce sadzicie (zdrobnienie frydzia)?? Uważam, że to śliiiiczne imię I jeżelibyć miała wybirac między nim a Claudią (Klaudią) to Fryderyka jest zdecydowanie lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka1982 Re: Fryderyka 09.08.04, 17:46 claudia to na dzien dzisiejszy pewniak (no chyba, ze mi sie cos odwidzi, jak sie corcia juz urodzi...) ale jesli bylyby blizniaczki to rozwazylabym dla drugiej fryderyka, mercedes lub selena Odpowiedz Link Zgłoś