IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.01.12, 08:10
Dziewczęta,

z utęsknieniem czekamy na córeczke i pewnie jak większość par mamy problem z imieniem.
Mnie bardzo podoba się imię Bianca, a mój M. twierdzi, że imię jest pretensjonalne i równie dobrze dziecię może mieć na imię Nicola, Angelika, Vanessa.
Tez tak uważacie?
Maż się upiera nad Konstancją, Klarą lub Antoniną...

Obserwuj wątek
    • aneladgam Re: Bianca 11.01.12, 08:54
      Bianka super, ale jeśli przez -c- to zgadzam się z opinią Twojego męża
    • paula.anna Re: Bianca 11.01.12, 08:59
      Dla mnie w Polsce BianCa odpada, rzeczywiście pretensjonalne do bólu. Czyli zgadzam się z Twoim mężem. Klara świetna dla mnie (jakoś mnie nadal wizja szalonej popularności nie przeraża), Antoninę zamieniłabym na Antonię, Konstancja nie dla mnie
      Bianka lepiej, choć mnie to imię nie zachwyca.
      • abiela Re: Bianca 11.01.12, 09:04
        Propozycje męża są świetne, Bianca jest bardzo pretensjonalna, już lepsza jest Bianka, a najlepiej Blanka. A może Berenika?
    • olianka Re: Bianca 11.01.12, 10:03
      Zgadzam się z mężem. Po pierwsze - w Polsce Bianka, a nie Bianca, po drugie - to i tak zdrobnienie. Może Bibiana/Bibianna lub Blanka?
      • ewa9717 Re: Bianca 11.01.12, 10:26
        No to 5:0 dla męża wink
    • carmita80 Re: Bianca 11.01.12, 11:45
      Bianca/Bianka bardzo ladne i niepopularne. Klara to imie nie jest zle ale to wybrane przez ciebie ladniejesze, no i Klara jest coraz bardziej popularna. Konstancja bardzo niepraktyczne imie w Polsce zwlaszcza, skrot tego imienia bardzo sztuczny a sensownych zdrobnien tez brak. Antonina czy Antonia dla mnie na wielkie nie, to faktycznie lepiej nadac Angelika lub Nicola/Nikola, na polskim gruncie odbieram je nieco pretensjonalnie. Uwazam, ze twoj wybor jest najlepszy, ale skoro mezowi sie nie podoba to szukajcie dalej.
    • szarrak Re: Bianca 11.01.12, 11:53
      Może rozważcie jednak Biankę/Blankę, bo Bianca to faktycznie lekki koszmarek smile Klara fajna, za Konstancją nie przepadam, Antonina dla mnie zbyt popularna. Wybrałabym właśnie Blankę, ostatecznie Biankę. Bianca to tak, jakbyś chciała syna nazwać Jacob zamiast Jakub - faktycznie, aż razi pretensjonalnością.
    • oskarka_o Re: Bianca 11.01.12, 13:10
      Konstancja jest straszna wg.mnie bo jak to zdrobnić?
      Klara ok
      Antonina średnio mi się podoba.
      Mówiąc szczerze, to najładniej jest Bianka przez K.Znałam jedną Bibiannę,która nie lubiła tego imienia i zawsze kazała nazywać się Bianką. A Bianka to super imię krótkie, niepopularne i oryginalne
      Tak więc jestem za Bianką przez k
      • ewela345 Re: Bianca 11.01.12, 16:52
        bardzo mi się podoba Bianka ale przez K.
    • dalenia Re: Bianca 11.01.12, 17:09
      Co do Bianci to zgadzam się z mężem. Bianka ujdzie, choć wolę Blankę lub Bibianę zdrabnianą do Bianki. Dużo bardziej podobają mi się propozycje męża, szczególnie Konstancja.
      • uwierz_mirando Re: Bianca 11.01.12, 18:09
        A dlaczego Bianca, a nie Bianka? Mnie osobiście Bianka się nie podoba, zdecydowanie wolę Blankę. Mężowskie propozycje podobają mi się wszystkie.
    • bohemiere Re: Bianca 11.01.12, 18:32
      A co decyduje o pretensjonalności imienia? Dla mnie szpetna jest tylko pisownia amerykańskich imion w naszym języku, nic więcej. Dla mojego ojca pretensjonalne jest właśnie Klara a dla mojej mamy Pamela :p
      Może znajdźcie kompromis nadając dwa imiona - jedno wybrane przez Ciebie, drugie przez męża?
    • gaudencja Re: Bianca 11.01.12, 20:45
      Gość portalu: Lolka napisał(a):

> Dziewczęta,
      >
      > z utęsknieniem czekamy na córeczke i pewnie jak większość par mamy problem z im
      > ieniem.
      > Mnie bardzo podoba się imię Bianca, a mój M. twierdzi, że imię jest pretensjona
      > lne i równie dobrze dziecię może mieć na imię Nicola, Angelika, Vanessa.
      > Tez tak uważacie?

Owszem. Mogłaby być natomiast Blanka albo Bibianna (zdrabniana do Bianki). Propozycje męża bardzo mi się podobają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.