wo_rk 08.06.04, 20:08 Marian - Marianna Krzysztof - Krzysztofa Marcin - Marcina Wojciech - Wojciecha Tomasz - Tomasza Grzegorz - Grzegorza Wiktor - Wiktoria Genowefa - Genowef Piotr - Piotra Damian - Damiana Józef - Józefa Korneliusz - Kornelia Jarosław - Jarosława Zbigniew - Zbigniewa Andrzej - Andrzeja Władysław - Władysława Filip - Filipa Szymon - Szymona Aleksander (Olek) - Aleksandra (Ola) Dominik - Dominika Ondrasz - Ondrasza Miłosz - Miłosza Dariusz - Daria Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Męskie wersje żeńskich imion i na odwrót. 08.06.04, 21:45 To jest serio? Sporo imion brzmi baaardzo dziwnie, jakoś tak nierzeczywiście - Grzegorza zwłaszcza . I Genowef . Odpowiedz Link Zgłoś
przypadkowo Re: Męskie wersje żeńskich imion i na odwrót. 08.06.04, 21:52 Po co ten post? Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Męskie wersje żeńskich imion i na odwrót. 08.06.04, 23:02 Ale co w związku z tym? Poza tym od Filipa nie jest aby Filipina, a od Piotra Petronela? Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline22 Re: Męskie wersje żeńskich imion i na odwrót. 09.06.04, 21:05 chcialam zauwazyc, ze od imienia marcin nie pochodzi marcina, a martyna. no... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Męskie wersje żeńskich imion i na odwrót. 24.09.04, 19:59 jacqueline22 napisała: > chcialam zauwazyc, ze od imienia marcin nie pochodzi marcina, a martyna. Niezupełnie. Istnieje imię Marcina, i chociaż nie jestem w nim zakochana, to jest o wiele lepsze moim zdaniem od Martyny. Zresztą cotraz bardziej mi sie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Męskie wersje żeńskich imion i na odwrót. 09.06.04, 22:00 Piotra też - miałam okazję spotkać się z tym imieniem . Ale z Filipą np. to IMHO bzdura . Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Jarosława i Przemysława 15.12.04, 10:44 To imiona moich ciotecznych sióstr, urodzonych w latach 60-tych. Ponieważ są mi znane przez całe życie, nie są dla mnie dziwne, ale przy pierwszym zetknięciu budzą zdziwienie. Ponadto bywały źródłem zabawnych sytuacji i pomyłek, np. przed laty Jarka dostała wezwanie na komisję wojskową Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jarosława i Przemysława 15.12.04, 22:45 ...nic dziwnego, ze ludzie nie są przyzwyczajeni, zważywszy że imie Jarosława nosi 2084 osób, a Przemysława - 147 osób Ja z kolei znam Sławkę (Sławomirę) i muszę powiedzieć, ze po krótkim początkowym zdziwieniu szybko uznałam, ze imię to ma wiele wdzięku i z przyjemnoscią je wypowiadam. Z pewnością przyczynił się do tego urok osobisty właścicielki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jarosława i Przemysława 15.12.04, 22:50 Może to ta sama Sławka? Chociaż, przy niespełna 5,5 tys. właścicielek tego imienia, mała jest szansa, ze to ona Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jarosława i Przemysława 16.12.04, 12:00 Ja tez poznalam swego czasu Slawke, oraz Bratke czyli Bracislawe! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Jarosława i Przemysława 16.12.04, 17:16 Poznałam panią Jarosławę L. w tym roku. Miałam przyjemność mieć z nią zajęcia z pedagogiki zabawy. Ciekawe czy to nie cioteczna siostra tego pana o dziwnym nicku? Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Jarosława i Przemysława 16.12.04, 22:13 Ten "pan" o dziwnym nicku jest kobietą Moja siosta nie specjalizuje się w pedagogice zabawy, więc spotkałaś inną Jarosławę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 Re: Męskie wersje żeńskich imion i na odwrót. 20.12.04, 13:34 Jak spojrzyć do Rymuta, to okazuje się, że wiekszośc znanych powszechnie męskich imion ma swoje żeńskie odpowiedniki i na odwrót. Jest powszechnie znana Grażyna i jest jeden Grażyn, Marzena i jeden Marzenek (znam osobiście), Mariusz i Mariusza, Marta i Martek itd itp. Az sie zdziwiłam, że to takie powszechne zjawisko. Tylko Katarzyna nie znalazłam, więc ten www_cos_tam, który tu sobie jakis sczas temu żarty stroił, mógłby byc pionierem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Męskie wersje żeńskich imion i na odwrót. 20.12.04, 17:18 hanna73 napisała: Az sie zdziwiłam, że to takie powszechne > zjawisko. Tylko Katarzyna nie znalazłam, więc ten www_cos_tam, który tu sobie > jakis sczas temu żarty stroił, mógłby byc pionierem. www_cos_tam już opuścił nasze grono. Po kolejnym spamie (powtórzył ten sam post chyba po raz 7. kilka dni temu) zablokowałam mu nicka na naszym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam www_cos_tam 22.12.04, 11:19 No tak ale to chyab zaden problem wejsc pod innym nickiem, prawda? więc jest nadzieja, ze wejdzie i poinformuje nas o narodzinach Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: www_cos_tam 22.12.04, 17:55 Najpierw musi uzyskać zdolność rozrodczą, a do tego chyba jeszcze mu daleko. A poza tym pod innym nickiem oczywiście moze wejść, ale musiałby byc zdeterminowany, no i ma już teraz czytelny sygnał, ze spamowanie nie popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Maciej i Macieja 22.12.04, 21:57 Jaest jeszcze Maciej i Macieja (piękne imię dla dziewczynki Maciejka). aga Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maciej i Macieja 22.12.04, 23:50 o, widzę, że grono zwolenniczek imienia Macieja na forum powiększyło się o jedną osobę, tzn. o 100% )) Witam, witam! )) Z ciekawostek - widywałam artykuły Maciei noszącej to samo nazwisko, co pewien znany mi Maciej. Zawsze przecierałam oczy Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Maciej i Macieja 23.12.04, 10:48 No to masz jeszcze jedna zwolenniczke imienia Macieja. Jakos nigdy sie z nim nie zestknelam. Za imieniem Maciej nie przepadam, ale Maciejka wydaje mi sie czarujaca Odpowiedz Link Zgłoś