florianne 31.03.12, 07:36 Co sądzicie o tych imionach ? Zefiryna mi się całkiem podoba ,Zefiryn mniej . Ile jest w Polsce osób o tych imionach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Zefiryna/Zefiryn 31.03.12, 11:22 Zefiryna podoba mi się bardzo, Zefiryn właściwie wcale. Zefiryna - 394 (1994), 409 (2001) Zefiryn - 203 (1994), 212 (2001) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zefiryna/Zefiryn 31.03.12, 11:22 Jesli chodzi o odczucia wobec imion, mam podobnie. Zefiryn było w 2001 roku 409, a Zefirynów - 212. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Zefiryna/Zefiryn 31.03.12, 12:39 Zefiryna jest całkiem niezła, Zefiryn mi się nie podoba. Generalnie chyba obu bym nie nadała, bo za bardzo mi się z wiatrem kojarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Zefiryna/Zefiryn 31.03.12, 19:53 Zefiryna w porządku, Zefiryn dla mnie za delikatne ale nie nadałabym żadnego z nich, nawet Zefiryny, bo w połączeniu z moim nazwiskiem dobrze by się komponowało tylko z dystyngowaną staruszką całą w koronkowych szalach i czepku, takie mam odczucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zefiryna/Zefiryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 15:08 Ło matko!Już widzę w szkole: pani: Zefiryna Kowalska? Dziecko: obecna ,reszta klasy:leży ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Zefiryna/Zefiryn 01.04.12, 15:21 Rewelacja, marnujesz talent - powinnaś zostać scenarzystką! Coś pięknego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zefiryna/Zefiryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 21:58 To daj na ochotnika dziecku na imię Zefiryn lub Zefiryna i zobaczysz jakie bedzie szczęśliwe,jak będzie się gdzieś musiało przedstawić.Zapewniam Cię,że niemal każdy zrobi co najmniej wielkie oczy,a duchu sobie pomyśli: ale się matka zemściła. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Zefiryna/Zefiryn 01.04.12, 22:21 Gość portalu: Anka napisał(a): > To daj na ochotnika dziecku na imię Zefiryn lub Zefiryna i zobaczysz jakie bedz > ie szczęśliwe,jak będzie się gdzieś musiało przedstawić.Zapewniam Cię,że niemal > każdy zrobi co najmniej wielkie oczy,a duchu sobie pomyśli: ale się matka zemś > ciła. Wielu moich znajomych nosi naprawdę oryginalne imiona, i jakoś nikt nie narzeka... Dziwne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Zefiryna/Zefiryn 02.04.12, 11:39 ksiezna_pani1 napisała: > Gość portalu: Anka napisał(a): > > > To daj na ochotnika dziecku na imię Zefiryn lub Zefiryna i zobaczysz jaki > e bedz > > ie szczęśliwe,jak będzie się gdzieś musiało przedstawić.Zapewniam Cię,że > niemal > > każdy zrobi co najmniej wielkie oczy,a duchu sobie pomyśli: ale się matk > a zemś > > ciła. > > Wielu moich znajomych nosi naprawdę oryginalne imiona, i jakoś nikt nie narzeka > ... Dziwne, prawda? Wiesz,ale dziecko,później dorosły w różnych kręgach społecznych będzie się obracało.Są ludzie i ludziska.Daj Boże,aby zawsze udawało się owemu Zefirynowi czy Zefirynie trafiać na ludzi oczytanych,wykształconych i z wysoką kulturą osobistą,bo ci choćby przez grzeczność i dobre maniery przejdą nad tym imieniem do porządku dziennego.A jak wiadomo takich ludzi jest bardzo mało... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Zefiryna/Zefiryn 01.04.12, 22:43 no, jeśli tylko w duchu, to pół biedy gorzej jak rodzice swoją pogardę dla imion (czy oklepanych, czy oryginalnych) wdrukowują swoim dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś