Dodaj do ulubionych

Zefiryna/Zefiryn

31.03.12, 07:36
Co sądzicie o tych imionach ?
Zefiryna mi się całkiem podoba ,Zefiryn mniej .
Ile jest w Polsce osób o tych imionach ?
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Zefiryna/Zefiryn 31.03.12, 11:22
      Zefiryna podoba mi się bardzo, Zefiryn właściwie wcale.

Zefiryna - 394 (1994), 409 (2001)
      Zefiryn - 203 (1994), 212 (2001)
    • gaudencja Re: Zefiryna/Zefiryn 31.03.12, 11:22
      Jesli chodzi o odczucia wobec imion, mam podobnie.
      Zefiryn było w 2001 roku 409, a Zefirynów - 212.
    • dalenia Re: Zefiryna/Zefiryn 31.03.12, 12:39
      Zefiryna jest całkiem niezła, Zefiryn mi się nie podoba. Generalnie chyba obu bym nie nadała, bo za bardzo mi się z wiatrem kojarzą.
    • aneladgam Re: Zefiryna/Zefiryn 31.03.12, 19:53
      Zefiryna w porządku, Zefiryn dla mnie za delikatne
      ale nie nadałabym żadnego z nich, nawet Zefiryny, bo w połączeniu z moim nazwiskiem dobrze by się komponowało tylko z dystyngowaną staruszką całą w koronkowych szalach i czepku, takie mam odczucie wink
      • Gość: Anka Re: Zefiryna/Zefiryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 15:08
        Ło matko!Już widzę w szkole: pani: Zefiryna Kowalska? Dziecko: obecna ,reszta klasy:leży ze śmiechu.
        • dalenia Re: Zefiryna/Zefiryn 01.04.12, 15:21
          Rewelacja, marnujesz talent - powinnaś zostać scenarzystką! Coś pięknego ...
          • Gość: Anka Re: Zefiryna/Zefiryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 21:58
            To daj na ochotnika dziecku na imię Zefiryn lub Zefiryna i zobaczysz jakie bedzie szczęśliwe,jak będzie się gdzieś musiało przedstawić.Zapewniam Cię,że niemal każdy zrobi co najmniej wielkie oczy,a duchu sobie pomyśli: ale się matka zemściła.
            • ksiezna_pani1 Re: Zefiryna/Zefiryn 01.04.12, 22:21
              Gość portalu: Anka napisał(a):

> To daj na ochotnika dziecku na imię Zefiryn lub Zefiryna i zobaczysz jakie bedz
              > ie szczęśliwe,jak będzie się gdzieś musiało przedstawić.Zapewniam Cię,że niemal
              > każdy zrobi co najmniej wielkie oczy,a duchu sobie pomyśli: ale się matka zemś
              > ciła.

Wielu moich znajomych nosi naprawdę oryginalne imiona, i jakoś nikt nie narzeka... Dziwne, prawda?
              • k1234561 Re: Zefiryna/Zefiryn 02.04.12, 11:39
                ksiezna_pani1 napisała:

> Gość portalu: Anka napisał(a):
                >
                > > To daj na ochotnika dziecku na imię Zefiryn lub Zefiryna i zobaczysz jaki
                > e bedz
                > > ie szczęśliwe,jak będzie się gdzieś musiało przedstawić.Zapewniam Cię,że
                > niemal
                > > każdy zrobi co najmniej wielkie oczy,a duchu sobie pomyśli: ale się matk
                > a zemś
                > > ciła.
                >
                > Wielu moich znajomych nosi naprawdę oryginalne imiona, i jakoś nikt nie narzeka
                > ... Dziwne, prawda?

Wiesz,ale dziecko,później dorosły w różnych kręgach społecznych będzie się obracało.Są ludzie i ludziska.Daj Boże,aby zawsze udawało się owemu Zefirynowi czy Zefirynie trafiać na ludzi oczytanych,wykształconych i z wysoką kulturą osobistą,bo ci choćby przez grzeczność i dobre maniery przejdą nad tym imieniem do porządku dziennego.A jak wiadomo takich ludzi jest bardzo mało...
            • aneladgam Re: Zefiryna/Zefiryn 01.04.12, 22:43
              no, jeśli tylko w duchu, to pół biedy smile
              gorzej jak rodzice swoją pogardę dla imion (czy oklepanych, czy oryginalnych) wdrukowują swoim dzieciom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.