ciuforek 06.05.12, 17:21 Spodziewam sie trzeciej pociechy. Najstarszy synek ma na imię Gabriel (ale chyba nikt nie mówi tak do niego oprócz mnie dla wszystkich jest Gabrys) Córcia ma na imię Maja ( wybór męża, ale przyznam się ,ze imię bardzo do niej pasuje) trzecie dziecię ma być Synkiem. I tu mamy problem mi się podoba Wojtuś mężowi Michaś (występuje te imie juz w rodzienie) Nazwisko coś w rodzaju " Oberek". Czekam na wasze propozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Imię dla 3 pociechy 06.05.12, 19:49 Zdecydowanie Wojciech, Michał jest tak popularny, że aż nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Imię dla 3 pociechy 06.05.12, 19:49 podoba mi się zarówno Wojtek, jak i Michał - pasują do Gabriela poza tym, wybrałabym jednak Wojtka, bo mniej popularny niz Michał... poza tym proponuję: Bartłomieja, Bogusza, Rafała, Tobiasza, Daniela, Antoniego Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla 3 pociechy 06.05.12, 19:52 Michała bym odrzuciła, jeśli jest już w rodzinie. Wojciecha także, bo Wojtek średnio mi pasuje do Waszego nazwiska. Adam, Aleksander (ale tu też zdrobnienia są średnie do nazwiska), Bruno, Błażej, Dominik, Dawid, Ernest, Hubert, Igor, Jędrzej, Karol, Kornel, Marceli, Olaf, Paweł, Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla 3 pociechy 06.05.12, 23:10 Bardziej podoba mi się Wojtuś, ale jest o tyle gorszy do Waszego nazwiska, że popularne zdrobnienie Wojtek kończy się na -ek, i uzyskujecie zestawienie Wojtek Obirek (dajmy na to). Tragicznie nie jest, ale najlepiej też nie. Do Waszego nazwiska (jeśli dobrze trafiłam) można by dobrać np. takie imiona: Hubert Mikołaj Wiktor (pod warunkiem, że nie byłoby zdrabniane do "Wiktorek") Emil Maksymilian Błażej Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Imię dla 3 pociechy 06.05.12, 23:39 Gabryś Maja i Grześ ..i Krzyś ..i Patryk ..i Wojtuś Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imię dla 3 pociechy 07.05.12, 00:16 z tych dwóch wolę Michała, do tego wydaje mi się ze wojtek nie bedzie passowal do waszego nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Imię dla 3 pociechy 07.05.12, 14:20 Wybrałabym Wojciecha, jakoś lepiej mi pasuje do rodzeństwa. A każde z dzieci będzie miało swoją literkę a od siebie dorzucam: Szymon, Karol, Tadeusz, Arkadiusz, Roch, Bartłomiej, Juliusz, Seweryn Odpowiedz Link Zgłoś
zelibo Re: Imię dla 3 pociechy 07.05.12, 20:22 Ja jestem zakochana w imieniu OLIWIER. Pierwszy syn KAMIL-14 lat, OLIWIER-7 lat i zastanawiam się nad imieniem dla trzeciego dziecka. Jeszcze nie znam płci, ale dziewczynce wybrałam NIKOLA. Jeśli chodzi o chłopca to mam problem bo już żadne mi się nie podoba. W poprzednich ciążach nie miałam imion dla dziewczynki- może to jakiś znak? Ha! Ha! Odpowiedz Link Zgłoś