forencja 25.06.04, 18:31 No właśnie. Co sądzicie o tym imieniu? Jakie macie skojarzenia? Czy wg. Was jest ładne? Czy matki decydują się teraz często na nadawanie go swoim córeczkom? Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziurex Re: Roksana 25.06.04, 18:36 Brzmi tak sobie. A skojarzenia - jeśli już pytasz - mam jak najgorsze. Dla mnie to imię z rodzaju : Sandra, Nikola, Klaudia, Wiktoria. Ale co kto lubi. Ja bym tak córki nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Roksana 25.06.04, 18:57 Co kto lubi, faktycznie. Ja w życiu nie dała bym do jednego wora np. Wiktorii i Nikoli to dla mnie inna bajka poprostu. Natomiast Roksana nie jest brzydkim imieniem (jesli nie przez x) ale mam złe skojarzenia z reklam które czasami znajduje za wycieraczką samochodu... Ale w brzmieniu imie podoba mi się!!! Jeśli nie mieszka sie w polsce to tym ładniejsze, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Roksana 25.06.04, 20:18 igga-81 napisała: > Co kto lubi, faktycznie. Ja w życiu nie dała bym do jednego wora np. Wiktorii i > > Nikoli to dla mnie inna bajka poprostu. Dla mnie też. Wiktoria bądź co bądź jest imieniem z tradycjami w polszczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Roksalana 25.06.04, 19:05 A co sadzcie o tym imieniu?? Roksana takie nowomodne imie, bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Roksalana 25.06.04, 20:17 szczekuszka napisała: > Roksana takie nowomodne imie, bez emocji. Roksalana łączy dla mnie wszystkie negatywne cechy Roksany z brzydkim brzmieniem Zresztą pierwsze słyszę o tym imieniu, skąd ono pochodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Roksalana 25.06.04, 20:32 No, ta Roksalana jest po prostu dla mnie zaskoczeniem totalnym Skąd to wytrzasnęłaś, Szczekuszko? Szczerze mówiąc, wolę jednak bardziej chyba Roksanę Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Roksalana 25.06.04, 21:26 Roksalana jest okropna, szczerze mówiąc . Choć, po zastanowieniu, stwierdzam, że po prostu musiałabym się "opatrzeć" i "osłuchać" z tym imieniem - na razie jest dla mnie strasznie dziwne . Ale można je ładnie skracać - Lana, która to wersja podoba mi się. Swoją drogą, jakie imiona można jeszcze zdrabniać jako Lana? A Roksana... Hmm, brzmi dla mnie dość pretensjonalnie i bardzo "niepolsko", coś jak Nikola właśnie... Natomiast nie zgadzam się z tak negatywną oceną Wiktorii - to, że imię jest obecnie popularne do przesady, nie znaczy, że w języku polskim funkcjonuje od niedawna. Nie mówiąc już o tym, że poza Polską ma sporą tradycję. Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Roksalana 25.06.04, 22:49 Ja imię Wiktoria b. lubiłam, zanim nie stało się tak popularne wśród ludzi...no, szczególnego autoramentu. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Sorki!!! 27.06.04, 18:08 Skąd to > wytrzasnęłaś, Szczekuszko? Pomylilam sie!! Chodzilo mi o imie RoksOlana. Wiec Roksalana powstala z omylki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sorki!!! 27.06.04, 22:58 szczekuszka napisała: > Pomylilam sie!! Chodzilo mi o imie RoksOlana. > Wiec Roksalana powstala z omylki. Roksolana brzmi dużo lepiej, ale nadal podoba mi się znacznie mniej od Roksany, która kojarzy mi się z księżniczką z jakichś bajek dziecięcych. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Roksana 27.06.04, 12:26 Czesc ! Nie wiem jak to jest teraz z tym imieniem.Wczesniej w dziecinstwie nawet mialam lalke o tym imieniu,a teraz wogole mi sie nie podoba. Pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Roksana 27.06.04, 23:44 moja koleżanka ma córcie o tym imieniu....słodką i wesołą...jak kogoś lubimy- to akceptujemy jego imię....a te...jest moim zdaniem bardzo ładne Odpowiedz Link Zgłoś