anulka_22 12.07.12, 10:58 Z życia wzięte, podsłyszane na spacerze. Pani woła córkę: "Wandziu, Wandziu! Chodź!" - myślę sobie, Wanda, ładnie. Pani nawołuje dalej: "Wanesko, ile razy mam Cię wołac?" Teraz myślę sobie, że może nie wołała Wandziu a Wanciu, mimo wszystko urok prysł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Wandzia 12.07.12, 11:35 brzmieniowo Wanessa podoba mi się bardziej od Wandy ale doceniłabym Wandę u kogoś, sama bym nie nadała Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wandzia 12.07.12, 12:22 Już pomijając moją sympatię czy jej brak do Wandy i Wanessy. Ale Wancia, niezależnie od czego jest zdrobnieniem, jest wg mnie bardzo kiepska ... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wandzia 12.07.12, 23:03 Można jeszcze zdrabniać Wanessę do Wani. Co prawda to zdrobnienie od Iwana, ale komu by to przeszkadzało... ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
bohemiere Re: Wandzia 13.07.12, 09:43 Oba jak dla mnie nieładne. Wandzia - silne skojarzenie z kabaretem, o którym ktoś wyżej wspomniał. Wancia? Brrr. W moim otoczeniu jest i Vanessa i Wanda. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Wandzia 13.07.12, 19:22 Vanessa i Wanda ok. Ani jednego ani drugiego bym nie dala, ale pochwalilabym ewentualny wybor rodzicow jako imiona mimo wszystko malo popularne, Vanessa jako nowa na polskim rynku, a Wanda obecna od setek lat, ale nigdy nie byla chyba zbyt popularna, za co dostaje plus. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka1980 Re: Wandzia 14.07.12, 11:35 Fajne imię, ale sama bym się nie skusiła na to imię dla mojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Wandzia 14.07.12, 14:25 Wandę doceniłabym u kogoś, niekoniecznie w wersji WanDZIA Wanessa/Vanessa itp w Polsce to dla mnie imię- koszmarek. O Wanci nawet nie wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Wandzia 14.07.12, 21:57 Wanda to bardzo ladne imie, ale zdrobnienie Wandzia nie podoba mi sie Waneska w warunkach polskich brzmi troche nietypowo. Anie jedno ani drugie mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś