12.07.12, 10:58
Z życia wzięte, podsłyszane na spacerze.
Pani woła córkę: "Wandziu, Wandziu! Chodź!" - myślę sobie, Wanda, ładnie.
Pani nawołuje dalej: "Wanesko, ile razy mam Cię wołac?"
Teraz myślę sobie, że może nie wołała Wandziu a Wanciu, mimo wszystko urok prysł smile
Obserwuj wątek
    • aneladgam Re: Wandzia 12.07.12, 11:35
      brzmieniowo Wanessa podoba mi się bardziej od Wandy
      ale doceniłabym Wandę u kogoś, sama bym nie nadała
    • dalenia Re: Wandzia 12.07.12, 12:22
      Już pomijając moją sympatię czy jej brak do Wandy i Wanessy. Ale Wancia, niezależnie od czego jest zdrobnieniem, jest wg mnie bardzo kiepska ...
      • misiu.stefan Re: Wandzia 12.07.12, 14:20
        Wandzia Nierusz z Domu Zostaw smile
    • gaudencja Re: Wandzia 12.07.12, 23:03
      Można jeszcze zdrabniać Wanessę do Wani. Co prawda to zdrobnienie od Iwana, ale komu by to przeszkadzało... ;-]
    • bohemiere Re: Wandzia 13.07.12, 09:43
      Oba jak dla mnie nieładne. Wandzia - silne skojarzenie z kabaretem, o którym ktoś wyżej wspomniał. Wancia? Brrr. W moim otoczeniu jest i Vanessa i Wanda.
      • milamala Re: Wandzia 13.07.12, 19:22
        Vanessa i Wanda ok. Ani jednego ani drugiego bym nie dala, ale pochwalilabym ewentualny wybor rodzicow jako imiona mimo wszystko malo popularne, Vanessa jako nowa na polskim rynku, a Wanda obecna od setek lat, ale nigdy nie byla chyba zbyt popularna, za co dostaje plus.
    • nastka1980 Re: Wandzia 14.07.12, 11:35
      Fajne imię, ale sama bym się nie skusiła na to imię dla mojego dziecka.
    • paula.anna Re: Wandzia 14.07.12, 14:25
      Wandę doceniłabym u kogoś, niekoniecznie w wersji WanDZIA wink
      Wanessa/Vanessa itp w Polsce to dla mnie imię- koszmarek. O Wanci nawet nie wspominam uncertain
    • corianna Re: Wandzia 14.07.12, 21:57
      Wanda to bardzo ladne imie, ale zdrobnienie Wandzia nie podoba mi sie sad Waneska w warunkach polskich brzmi troche nietypowo. Anie jedno ani drugie mnie nie zachwyca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.