agalukol 29.06.04, 19:06 A co sądzicie o tym imieniu? Czy nie przyjemnie na małą córeczkę wołać Misia? Albo Miśka, Michasia? A może jest za bardzo staroświeckie i pretensjonalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzeebze Re: Michalina 29.06.04, 20:18 jest przesłodkie, gdybym miała córcię, to własnie tak chciałabym ją nazwać staroświeckie nie jest, na pewno nie jest też pretensjonalne (no chyba żeby wołać "miszel" Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Michalina 29.06.04, 20:22 Uwielbiam to imię! Michalinka brzmi super! Na pewno nioe jest pretensjonalne. Ja niestety raczej nie nazwę tak córeczki, bo w domu jest już kotka o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Michalina 03.07.04, 11:53 a mnie wciąż przywodzi na myśl autorkę "Sztuki kochania" Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_war Re: Michalina 30.06.04, 09:11 Nie podobało mi się to imię do momentu, kiedy będąc na zakupach usłyszałam jak pewna kobieta nazywa tak swoją córkę. Dziewczynka miała około 4 lat, była rozkoszna, taki mały łobuziak, cały czas biegała po sklepie. Dlatego właśnie jej mama tak często ją wołała używając wszystkich form tego imienia: Michalina, Michasia, Misia, Misiulka itd. Przez ten czas jakoś "osłuchałam" się z tym imieniem, a teraz kojarzy mi się z uroczą właścielką. Kiedyś myślałam, że jest to bardzo staroświeckie i takie "męskie" imię, teraz już mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Michalina 30.06.04, 14:01 Imie jest OK , nawet kojarzy mi sie tak za swojsko. Od razu widze taka zdrowa dziewczyne z wypiekami na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.kora Re: Michalina 30.06.04, 19:37 Imie cudowne!! Ale skrót Misia..... yhhhhh...okropny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek74 Re: Michalina 02.07.04, 09:09 Jestem w 35 tc. W związku z ułożeniem pośladkowym nie znam płci dzidzi, ale już dużo wcześniej postanowiłam, że jak będzie dziewczynka to Michalina (Michasia brzmi ślicznie), a jak chłopczyk to Michał. Czyli albo Misia, albo Misio! Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agalukol Re: Michalina 03.07.04, 11:06 Dzięki za wsparcie, dziewczyny. Teraz pozostaje mi dać Wasze opinie do przeczytania mezowi, może to go przekona. Mam jeszcze troche czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
laura294 Re: Michalina 18.07.04, 22:54 Cudownie tak zamierzałam nazwać swoją córeczkę, mąż nadał uparł się przy Małgorzata mi również się podoba. Michalina bardzo orginalne, staropolskie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Michalina 18.07.04, 23:52 To moje ulubione żeńskie imię... mam nadzieję, że za pare lat jak nadejdzie na mnie pora, żeby zostać mamą, nie bedzie zbyt popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: Michalina 19.07.04, 13:37 Michalina to drugie imię starszej z moich bliźniaczek. Jak dla mnie jest to imię cudowne!! Długo zastanawialiśmy się z mężem, czy tą córeczkę nazwać Marcelina Michalina, czy Michalina Marcelina, ale jednak imię Marcelina wzięło górę (no bo czy nie cudnie brzmi zdrobnienie Marcysia??) Odpowiedz Link Zgłoś
1_misia_1 Re: Michalina 22.07.04, 18:59 Witam, Moja starsza 6 letnia córeczka ma na imię Michalinka. Imie jest bardzo fajne, nie wyobrażam sobie żeby nazywała się inaczej. Wszyscy je zapamiętują, wszędzie w przedszkolu w ośrodku zdrowia itp. jest jedyna nie ma innych Michalinek. Przynajmniej ja się nie spotkałam. Ma fajne zdrobnienia Michasia, Michalinka, Misia. Misia była nazywana jak była w brzuszku i tak zostało. To jest według mnie piękne staropolskie imie żadna nowomowa czy obce zapożyczenia. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agalukol Re: Michalina 22.07.04, 23:09 Dzięki dziewczyny, ale dzis bylam na usg... i dowiedziałam się, że mam raczej dumać nad imieniem męskim. Moj mąż ucieszył się podwójnie, kto wie, może nawet bardziej z tego, że nie musi wyperswadować mi z głowy Misi . A że Michał to jednak nie Michalina, muszę myśleć dalej Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś