29.06.04, 19:06
A co sądzicie o tym imieniu? Czy nie przyjemnie na małą córeczkę wołać Misia?
Albo Miśka, Michasia? A może jest za bardzo staroświeckie i pretensjonalne?
Obserwuj wątek
    • bzeebze Re: Michalina 29.06.04, 20:18
      jest przesłodkie, gdybym miała córcię, to własnie tak chciałabym ją nazwać smile
      staroświeckie nie jest, na pewno nie jest też pretensjonalne (no chyba żeby
      wołać "miszel" smile
      • madziurex Re: Michalina 29.06.04, 20:22
        Uwielbiam to imię! Michalinka brzmi super! Na pewno nioe jest pretensjonalne.
        Ja niestety raczej nie nazwę tak córeczki, bo w domu jest już kotka o tym
        imieniu smile
      • edzioszka Re: Michalina 03.07.04, 11:53
        a mnie wciąż przywodzi na myśl autorkę "Sztuki kochania" wink
    • kasia_war Re: Michalina 30.06.04, 09:11
      Nie podobało mi się to imię do momentu, kiedy będąc na zakupach usłyszałam jak
      pewna kobieta nazywa tak swoją córkę. Dziewczynka miała około 4 lat, była
      rozkoszna, taki mały łobuziak, cały czas biegała po sklepie. Dlatego właśnie
      jej mama tak często ją wołała używając wszystkich form tego imienia: Michalina,
      Michasia, Misia, Misiulka itd. Przez ten czas jakoś "osłuchałam" się z tym
      imieniem, a teraz kojarzy mi się z uroczą właścielką. Kiedyś myślałam, że jest
      to bardzo staroświeckie i takie "męskie" imię, teraz już mi sie podoba.
    • tradycja1 Re: Michalina 30.06.04, 14:01
      Imie jest OK , nawet kojarzy mi sie tak za swojsko.
      Od razu widze taka zdrowa dziewczyne z wypiekami na twarzy.
      • ola.kora Re: Michalina 30.06.04, 19:37
        Imie cudowne!! Ale skrót Misia..... yhhhhh...okropny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • kasiulek74 Re: Michalina 02.07.04, 09:09
          Jestem w 35 tc. W związku z ułożeniem pośladkowym nie znam płci dzidzi, ale już
          dużo wcześniej postanowiłam, że jak będzie dziewczynka to Michalina (Michasia
          brzmi ślicznie), a jak chłopczyk to Michał. Czyli albo Misia, albo Misio!
          Pozdrawiam
          Kasia
          • agalukol Re: Michalina 03.07.04, 11:06
            Dzięki za wsparcie, dziewczyny. Teraz pozostaje mi dać Wasze opinie do
            przeczytania mezowi, może to go przekona. Mam jeszcze troche czasu...
    • laura294 Re: Michalina 18.07.04, 22:54
      Cudownie tak zamierzałam nazwać swoją córeczkę, mąż nadał uparł się przy
      Małgorzata mi również się podoba. Michalina bardzo orginalne, staropolskie
      imię.
    • erba Re: Michalina 18.07.04, 23:52
      To moje ulubione żeńskie imię... mam nadzieję, że za pare lat jak nadejdzie na
      mnie pora, żeby zostać mamą, nie bedzie zbyt popularne...
      • martinka26 Re: Michalina 19.07.04, 13:37
        Michalina to drugie imię starszej z moich bliźniaczek. Jak dla mnie jest to
        imię cudowne!! Długo zastanawialiśmy się z mężem, czy tą córeczkę nazwać
        Marcelina Michalina, czy Michalina Marcelina, ale jednak imię Marcelina wzięło
        górę (no bo czy nie cudnie brzmi zdrobnienie Marcysia??)
    • 1_misia_1 Re: Michalina 22.07.04, 18:59
      Witam,
      Moja starsza 6 letnia córeczka ma na imię Michalinka. Imie jest bardzo fajne,
      nie wyobrażam sobie żeby nazywała się inaczej. Wszyscy je zapamiętują, wszędzie
      w przedszkolu w ośrodku zdrowia itp. jest jedyna nie ma innych Michalinek.
      Przynajmniej ja się nie spotkałam. Ma fajne zdrobnienia Michasia, Michalinka,
      Misia. Misia była nazywana jak była w brzuszku i tak zostało. To jest według
      mnie piękne staropolskie imie żadna nowomowa czy obce zapożyczenia.
      Pozdrawiam Ania
      • agalukol Re: Michalina 22.07.04, 23:09
        Dzięki dziewczyny, ale dzis bylam na usg... i dowiedziałam się, że mam raczej
        dumać nad imieniem męskim. Moj mąż ucieszył się podwójnie, kto wie, może nawet
        bardziej z tego, że nie musi wyperswadować mi z głowy Misi smile. A że Michał to
        jednak nie Michalina, muszę myśleć dalej smilePozdrawiam Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.