sole-luna 01.10.12, 16:23 Dziewczynki: Livia, Melissa, Benedetta, Ludovica, Sofia, Karolina, Federica, Cristel Chlopcy: Valerio, Diego, Pierluigi, Dante, Luca, Simone, Matteo Niestety na 26 imion,tylko tyle pamietam Juz kiedys pisalam imiona z wloskiego placu zabaw i dalej twierdze,ze te imiona sa bardzo...stonowane.No,oprocz Cristel-bo nawet nowa pani katechetka patrzac na liste(bo prosilam,zeby mi powiedziala ile jest dziewczynek),stwierdzila,ze to imie "straniero"(zagraniczne)i nie wie,czy to imie dziewczynki czy chlopca!! - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: wloskie przedszkole 02.10.12, 10:50 Mnie też od razu ta Cristel nie pasowała do reszty Ludovica mnie zachwyca! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wloskie przedszkole 02.10.12, 18:34 Rzeczywiście, bardzo włosko, i najwyraźniej bez uprzedzeń do imion odmęskich (Benedetta, Federica). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: wloskie przedszkole 03.10.12, 00:08 Niezmiennie Ludovica szalenie mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: wloskie przedszkole 04.10.12, 21:04 Bardzo piekne (oprocz Cristel). Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: wloskie przedszkole 06.10.12, 00:11 To musi byc jakas b. mala wies, skoro nie dotarli do niej jeszcze emigranci, ktorych we Wloszech nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sole-luna do milamala 06.10.12, 23:06 milamala napisała: > To musi byc jakas b. mala wies, skoro nie dotarli do niej jeszcze emigranci, kt > orych we Wloszech nie brakuje. Zdziwisz sie,przedszkole w polnocnej dzielnicy Rzymu Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: do milamala 08.10.12, 12:17 To bardzo sie dziwie, a najbardziej temu, ze zostaje dopuszczona do edukowania innych osoba tak slabo rozgarnieta, ze trudno biedaczce rozpoznac czy imie Cristel to zenskie czy meskie. Nie wspomne juz, ze wypadaloby sie nauczyc z grubsza kogo sie ma w klasie jesli sie w niej uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sole-luna Re:nowe 10.01.13, 16:04 Minelo troche czasu,ale tylko dwa nowe imiona obily mi sie o uszy w klasie corki: -Aurora, -AMBRA No i wlasnie ta "Ambra" tak jakos pozytywnie mnie zaskoczyla Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re:nowe 20.01.13, 22:04 Oba ładne, Aurora jest na szczycie listy moich ulubionych dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
dottoranda Re:nowe 21.01.13, 16:17 ...jak Ambra Angioini . Mnie się Ambra b.podoba - niby ma konotacje z Polską (przynajmniej dla mnie) a z drugiej strony jest tak bardzo włoskie. Swoją drogą, czy my mamy jakiś odpowiednik lub coś podobnego, w końcu bałtycki bursztyn jest znany nie od dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re:nowe 22.01.13, 00:09 Jest w Polsce 1 Jantar, ale raczej nie należy go uznać za utrwalone tradycją (choćby krótką) imię. Odpowiedz Link Zgłoś