Dodaj do ulubionych

wloskie przedszkole

01.10.12, 16:23

Dziewczynki:
Livia,
Melissa,
Benedetta,
Ludovica,
Sofia,
Karolina,
Federica,
Cristel

Chlopcy:
Valerio,
Diego,
Pierluigi,
Dante,
Luca,
Simone,
Matteo

Niestety na 26 imion,tylko tyle pamietam sad
Juz kiedys pisalam imiona z wloskiego placu zabaw i dalej twierdze,ze te imiona sa bardzo...stonowane.No,oprocz Cristel-bo nawet nowa pani katechetka patrzac na liste(bo prosilam,zeby mi powiedziala ile jest dziewczynek),stwierdzila,ze to imie "straniero"(zagraniczne)i nie wie,czy to imie dziewczynki czy chlopca!! smile
-
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: wloskie przedszkole 02.10.12, 10:50
      Mnie też od razu ta Cristel nie pasowała do reszty smile Ludovica mnie zachwyca!
    • gaudencja Re: wloskie przedszkole 02.10.12, 18:34
      Rzeczywiście, bardzo włosko, i najwyraźniej bez uprzedzeń do imion odmęskich (Benedetta, Federica).
    • abiela Re: wloskie przedszkole 03.10.12, 00:08
      Niezmiennie Ludovica szalenie mi się podoba.
    • annajustyna Re: wloskie przedszkole 04.10.12, 21:04
      Bardzo piekne (oprocz Cristel).
    • sole-luna Re: wloskie przedszkole 04.10.12, 22:40

Jeszcze:
      Asia(czy.Azja)
    • milamala Re: wloskie przedszkole 06.10.12, 00:11
      To musi byc jakas b. mala wies, skoro nie dotarli do niej jeszcze emigranci, ktorych we Wloszech nie brakuje.
      • sole-luna do milamala 06.10.12, 23:06
        milamala napisała:

> To musi byc jakas b. mala wies, skoro nie dotarli do niej jeszcze emigranci, kt
        > orych we Wloszech nie brakuje.

Zdziwisz sie,przedszkole w polnocnej dzielnicy Rzymu smile
        • milamala Re: do milamala 08.10.12, 12:17
          To bardzo sie dziwie, a najbardziej temu, ze zostaje dopuszczona do edukowania innych osoba tak slabo rozgarnieta, ze trudno biedaczce rozpoznac czy imie Cristel to zenskie czy meskie. Nie wspomne juz, ze wypadaloby sie nauczyc z grubsza kogo sie ma w klasie jesli sie w niej uczy.
    • sole-luna Re:nowe 10.01.13, 16:04

Minelo troche czasu,ale tylko dwa nowe imiona obily mi sie o uszy w klasie corki:
      -Aurora,
      -AMBRA
      No i wlasnie ta "Ambra" tak jakos pozytywnie mnie zaskoczyla smile
      • abiela Re:nowe 20.01.13, 22:04
        Oba ładne, Aurora jest na szczycie listy moich ulubionych dla dziewczynki.
      • dottoranda Re:nowe 21.01.13, 16:17
        ...jak Ambra Angioini smile. Mnie się Ambra b.podoba - niby ma konotacje z Polską (przynajmniej dla mnie) a z drugiej strony jest tak bardzo włoskie. Swoją drogą, czy my mamy jakiś odpowiednik lub coś podobnego, w końcu bałtycki bursztyn jest znany nie od dziś?
        • gaudencja Re:nowe 22.01.13, 00:09
          Jest w Polsce 1 Jantar, ale raczej nie należy go uznać za utrwalone tradycją (choćby krótką) imię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.