03.11.12, 18:50
Jakiś czas temu na pewnym forum natknęłam się na matkę dziewczynki o tym imieniu. Znałam je, ale dopiero wtedy Galla zwróciła moją uwagę; bardzo polubiłam to imię. Kojarzy mi się z Elia Galla Placydią, która była córką cesarza Teodozjusza I.
"Galla — imię żeńskie pochodzenia łacińskiego, które pierwotnie stanowiło nazwę etniczną "Galijka". Żeński odpowiednik imienia Gaweł (Gallus). Wśród patronek — św. Galla, wdowa rzymska." Galla imieniny obchodzi 5 października. Co myślicie o tym imieniu?

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Galla 03.11.12, 20:55
      U kogoś doceniłabym.
    • gaudencja Re: Galla 03.11.12, 21:45
      Bez zachwytów.
    • dalenia Re: Galla 04.11.12, 13:02
      O, nawet niezłe. Z pewnością doceniłabym u kogoś, a sama musiałabym się bardziej osłuchać. Tak swoją drogą - bardziej podobałaby mi się Galia.
    • ksiezna_pani1 Re: Galla 05.11.12, 21:29
      Przyszedł mi do głowy taki oto zestaw: Galla Matea. Co o nim myślicie?

• abiela Re: Galla 08.11.12, 12:06
        Mateę bardzo lubię, jestem u mnie na samym szczycie listy. Galla odstrasza mnie z opwodu skojarzeń z niemieckiem słowem "Galle" - żółć.
      • dalenia Re: Galla 08.11.12, 17:12
        A mnie coś nie pasuje. Chyba za mało takich "zdecydowanych" dźwięków. Ja tu bym jakieś imię z "r" widziała, np. Galla Aurora.
        • ksiezna_pani1 Re: Galla 08.11.12, 17:37
          dalenia napisała:

> A mnie coś nie pasuje. Chyba za mało takich "zdecydowanych" dźwięków. Ja tu bym
          > jakieś imię z "r" widziała, np. Galla Aurora.

Galla Aurora - piękny zestaw smile A jeśli chodzi o mój typ, to lubię takie delikatne zestawy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.