mama.domi 04.12.12, 15:57 Czy Iga to dobre zestawienie z Dominiką? Mnie podoba się jeszcze Weronika, ale Dominika i Weronika to chyba nietrafiony pomysł... Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: siostra dominiki 04.12.12, 16:08 No wg mnie Iga jakoś szczególnie nie gryzie się z Dominiką. Rozumiem, że nie przeszkadza Ci to, iż Iga etymologicznie jest zdrobnieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: siostra dominiki 04.12.12, 16:10 Znam siostry- starsza Iga, młodsza Dominika. Osłuchałam się. Więc wg mnie może być Dominika i Weronika to kiepski pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: siostra dominiki 04.12.12, 16:25 jakos zdrobnieniowa Iga nie pasuje mi do pelnej formy, ktora stanowi "Dominika", jesli nie razi cię rymowanie tych 2 imion - to nadawaj Weronika inne propozycje: Marcelina, Michalina, Paulina, Malwina, Wiktoria, Adrianna, pasuje mi rowniez Patrycja (choc za nia nie przepadam) Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: siostra dominiki 04.12.12, 16:50 Znam siostry Dominikę i Annę oraz Dominikę i Monikę. Nie wiem czemu, ale dla Was nasunęła mi się Dominika i Roma Odpowiedz Link Zgłoś
mama.domi Re: siostra dominiki 04.12.12, 18:50 A może Olga? Chciałabym, żeby druga córcia miała krótkie imię... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra dominiki 04.12.12, 20:42 Olga wg mnie dużo lepsza niż Iga Skoro ma być krótkie, to może jeszcze - Ada, Blanka, Daria, Ewa, Gaja, Hanna, Ida, Klara, Kaja, Liwia, Lidia, Laura, Łucja, Marta, Nina, Róża, Zoja? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: siostra dominiki 05.12.12, 16:44 Wolę Olgę od Igi. Byle nie była Olą Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: siostra dominiki 05.12.12, 10:44 Z tych trzech imion najbardziej pasuje mi Olga. Podpowiem jeszcze: Anna Diana Edyta Eliza Julia Ksenia Lena Liwia Maja Nadia Paula Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: siostra dominiki 05.12.12, 11:38 Weronika raczej zbyt podobna Iga jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: siostra dominiki 07.12.12, 19:34 "Ika" i "Iga" trochę dla mnie zbyt podobnie brzmią. Olga ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: siostra dominiki 07.12.12, 21:29 Zupelnie nie pasuje mi imię Iga. Jest skrotowe, ostr, brzmi jak "igła" . Szczegolnie nie pasyuje do Dominiki, ktora jest pelnym ladnym imieniem. Weronika za to jest ok. Olga rowniez. Ktore lepsze, zalezy od gustu. W warunkch domowych i tak sie imiona zdrabnia więc np Dominisia i Weronka nie moga sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
nikamama Re: siostra dominiki 23.12.12, 23:20 A ja jestem Dominika i mam siostrę Sandrę Odpowiedz Link Zgłoś
adela15 Re: siostra dominiki 24.12.12, 15:00 Znam siostry Dominike i Weronike,maja jeszcze jedna siostre.Dla mnie brzmi ten zestaw jak najbardziej ok,gdyby nie Twoje watpliwosci z zyciu nie zwrocilabym uwagi na podobienstwo ktore mi wogole nie przeszkadza, to tylko koncowka. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: siostra dominiki 24.12.12, 22:17 apropos rymujących się imion to są rodzice którym to nie przeszkadza np. moi, którzy mają córki Renatę i Agatę i stwierdzili że na początku nie zauważyli że te imiona się rymują I Iga i Olga podobają mi się Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: siostra dominiki 24.12.12, 23:57 znam siostry Dominikę i Agnieszkę oraz Dominikę i Aleksandrę do Dominiki pasują mi : Karolina, Kornelia, Milena, Malwina, Paulina, Patrycja, Martyna, Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: siostra dominiki 27.12.12, 07:24 Olga Ja mam Dominikę i Olgę, i Pawła do kompletu ) Odpowiedz Link Zgłoś
mama.domi Re: siostra dominiki 16.01.13, 06:54 Decyzja zapadła. Będzie jednak Iga. Dzięki za wszystkie propozycje ale to jedyne imię na chwilę obecną, którego nie nosi nikt z bliskich i które nie kojarzy nam się negatywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra dominiki 16.01.13, 11:27 Gratuluję podjęcia decyzji Koniecznie się pochwal, jak Iga będzie już na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: siostra dominiki 16.01.13, 12:12 Iga-pięknie!, osobiście nie lubię imienia Olga-kojarzy mi się z Helgą-twardo z niemiecka, chociaż znam b. fajną Olgę pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: siostra dominiki 18.01.13, 12:56 Inga może z Dominiką idelanie nie współgra ale mnie się podoba i jeśli się ku niej skłaniacie to nie widzę przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: siostra dominiki 18.01.13, 13:04 Oj chodzi o Igę, a ja Inga przeczytałam. Hmm, Iga mi się nie podoba i jest jeszcze krótsza od Dominiki. Ogólnie rodzeństwo to nie komplet więc czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: siostra dominiki 02.02.13, 16:01 znacznie bardziej pasuje Weronika Odpowiedz Link Zgłoś