ksiezna_pani1 30.12.12, 14:27 Jeszcze nie było tematu o tym imieniu. Co myślicie o imieniu Elpidia? Mnie się podoba. "Elpidia – imię żeńskie pochodzenia greckiego, które wywodzi się od słowa ελπις (elpis) – "nadzieja". Wśród patronów tego imienia – św. Elpidiusz, wspominany razem ze św. Eugeniuszem, Bazylim, Nestorem, Kapitonem i innymi świętymi." Elpidia imieniny obchodzi 7 marca i 2 września. Do 1994 roku nie odnotowano żadnej, była jedna Elpida. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Elpidia 30.12.12, 19:24 Ujdzie, ale Elpisia to dla mnie słabe zdrobnienie No ale brzmieniowo jest całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Elpidia 30.12.12, 19:42 dalenia napisała: > Ujdzie, ale Elpisia to dla mnie słabe zdrobnienie To może Elisia? No ale brzmieniowo jest ca > łkiem ok. Ciesze się, że Ci się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Elpidia 30.12.12, 19:59 No, Elisia dużo lepsza Ale tak czy siak, na listę jej nie wpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
adela15 Re: Elpidia 30.12.12, 20:22 Bardzo piekne imie,proponowalabym Ci tak nazwac Twoja trzecia corke tylko czy maz Twoj sie na to zgodzi Odpowiedz Link Zgłoś