Dodaj do ulubionych

jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopców?

14.07.04, 14:41
Ten temat pewnie przewijał się parę razy, ale naprawdę potrzebuję pomocy. Nie
jestem w ciąży, ale bardzo bym chciała wybrać imię dla chłopca. Jeżeli będę
miec dziewczynkę, to mam kilka wersji:
Wiktoria,
Pola,
Ariadna,
Adrianna,
Natalia,
Oliwia,

PS. A które z tych imion podobają się Wam?
Czekam na Wasze opinie smile)
Obserwuj wątek
    • mama-patrycji Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 14.07.04, 15:19
      mi się z tych imion podoba Adrianna. Zaraz potem Pola.Wiktoria ,Oliwia i
      Natalia ładne ,ale strasznie oklepane ostatnio,a Ariadna nie podoba mi
      sie.Gdybym miała chłopca to dałabym mu na imię Szymon.Bardzo mi sie to imie
      podoba.
      • lensi Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 15.07.04, 21:36
        Moim zdaniem ładnym imieniem dla chłopca jest Robert (Robuś), Artur, Daniel i
        Patryk.
        lensi
        • gaudencja Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 18.07.04, 16:57
          lensi napisała:

> Moim zdaniem ładnym imieniem dla chłopca jest Robert (Robuś), Artur, Daniel i
          > Patryk.

Hehe, wszystkie są na mojej liście brzydkich imion męskich. Jakie te gusta są
          rózne wink
          • kika25 Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 18.07.04, 20:31
            O gustach się nie dyskutuje, wiemy o tym wszyscy, więc może doradzimy paniom
            imiona z końcówką na -y, np.: Damazy, Dionizy, pewnie też Ignacy.
            Wielkie polskie imiona, ja osobiście z całej listy wolę Patryka.
            • gaudencja Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 18.07.04, 20:52
              kika25 napisała:

> O gustach się nie dyskutuje, wiemy o tym wszyscy, więc może doradzimy paniom
              > imiona z końcówką na -y, np.: Damazy, Dionizy, pewnie też Ignacy.

Bardzo chętnie, fajne imiona podpowiedziałaś.

> Wielkie polskie imiona, ja osobiście z całej listy wolę Patryka.

No cóż, o gustach się nie dyskutuje, tak jak słusznie powiedziałaś. Dla mnie
              Patryk jest imieniem tego rodzaju, co osławiony Adrian, tylko ładniejszym.
    • amayah Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopców 14.07.04, 15:45
      Witam i gratuluję nicka wink)))

Ja też nie jestem w ciąży, planujemy za 2 lata. Ale wybraliśmy już, że
      dziewczynka będzie Nadia albo Inka (jak pozwoli USC...), a chłopiec chyba
      Aleksander, ale też nie wiemy na bank, jakoś nic nie przychodzi do głowy. Może
      to będzie pierwsza dziewczynka? wink
      Z twoich imion wybrałabym Pola. Śliczne, skromne i b. intrygujące. Pozdrawiam!
      • amaya Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 14.07.04, 15:56
        dzięki smile)
        mnie też bardzo podoba się imię Nadia, ale nie mam nic dla chłopca sad
        Pomożesz? smile)
        • 17lipiec1976 Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 14.07.04, 16:10
          dla mnie najładniejsze z tego zestawu to Adrianna. a dla chłopca Michał, Piotr
          albo Tomasz
    • gosia.mama.wojtusia Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 14.07.04, 17:15
      jestem w 33 tyg ciąży,mam już w domu Wojtusia i bardzo mi się to imię
      podoba,teraz spodziewamy się drugiego chłopca i będzie Michałek,gdyby była
      dziewczynka miałaby na imię Oliwka
      • dorka1976 Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 15.07.04, 08:43
        Wg mnie Natanek (Nataniel, jesli nie będzie można zarejestrować Natana) a
        dziewczynka to Idalka. Oczywiście mąż ma wątpliwości i swoje typy (Martyna i
        Marek) ale zobaczymy. Raczej mam dziewczynkę w brzuszku.
        Dorka
        • edyciula Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 15.07.04, 10:52
          Moje typy dla kobietki to: Gabrysia, Kalina (mąż zdecydowanie przeciwny tym
          imionom), Nina (to pomysł mojego mężusia), teraz zastanawiam się nad Polą.
          Jesli chodzi o faceta, to będzie (kiedyś) Antek, Franek albo Staś.
        • szczekuszka Dorko1976 19.07.04, 00:07
          Bez problemu zarejestrujesz imie Natan. Jest okolo 800. Polakow o tym imieniu.
          Mozesz spac spokojniewink, a w miedzyczasie naklaniac meza do Ntana i Idalii.
          • dorka1976 Re: Dorko1976 19.07.04, 09:00
            Dziękuję Szczekuszko, jednak wiem od piątku że mam dziewczynkę!!! Zatem
            zapowiada się big konflikt z moim mężem, nie chce się denerwować i rzadko o tym
            mu mówię. Ale jak jest miło, jesteśmy na spacerku np to próbuję i ...dramat!
            Idalka to dla niego wręcz imię odrzucające, nie podoba mu się na maxa, więc jak
            sama widzisz , będzie mega trudno go przekonać, wręcz nie możliwe. Ale i tak
            się łamie, bo zamiast Martynki wg niego, wchodzi już w grę Nina..
            • gaudencja Re: Dorko1976 19.07.04, 10:35
              dorka1976 napisała:

> sama widzisz , będzie mega trudno go przekonać, wręcz nie możliwe. Ale i tak
              > się łamie, bo zamiast Martynki wg niego, wchodzi już w grę Nina..

To ja z dwojga bym poparła Ninę, mimo wyrazanych wcześniej zastrzeżeń co do
              imion rosyjskich. A próbowaliście wspólnie ogladać jakis bogaty w imiona
              kalendarz i omawiać kolejne imiona? U mnie ten sposób dał rezultaty, kiedy
              wszystkie inne zawiodły (ja chciałam imię rzadkie, mój partner - pospolite, ale
              w końcu zgodziliśmy się na jedno z tych rzadszych, które jemu też się podobało;
              na pewno samo z siebie by mu nie przyszło do głowy, tylko zobaczył to w
              kalendarzu). Najlepiej wziąć coś w rodzaju kalendarium imion np. ze "Słownika
              imion" albo z "Naszych imion" Grzeni.
              • dorka1976 Re: Dorko1976 20.07.04, 09:31
                Szczekuszko, to u mnie jest podobnie, ja imię rzadsze, intrygujące bym wolała,
                mój mąż jednak wybiera pospolite, częste jak Ola, Kasia. Martynka i Nina to dla
                niego szczyt oryginalności i kompromisu. Ja posunęła bym się dalej, tym
                bardziej zę imiona dla dziewczynek naprawde są ciekawe..Czytaliśmy razem
                skarbczyk imion i on niestety zaznaczał tylko te najbardziej pospolite, co dla
                mnie, posiadaczki dość popularnego nazwiska jest dramatem, bo Mała będzie mieć
                kłopoty z identyfikacją, jaką ja mam teraz np. w hotelach, gdzie jest kilka
                osób w bazie o tym imieniu i nazwisku, rozpoznają nas dopiero po miastach!
                Chciałabym jej tego oszczędzić. Sama też chciałabym mieć inaczej na imię:
                oryginalniej, ciekawiej. no cóż.. Zobaczymy, poinformuję cię na czy stanie
                • gaudencja Re: Dorko1976 20.07.04, 10:48
                  dorka1976 napisała:

dla
                  > mnie, posiadaczki dość popularnego nazwiska jest dramatem, bo Mała będzie
                  mieć
                  > kłopoty z identyfikacją, jaką ja mam teraz np. w hotelach, gdzie jest kilka
                  > osób w bazie o tym imieniu i nazwisku, rozpoznają nas dopiero po miastach!
                  > Chciałabym jej tego oszczędzić.

Rozumiem dobrze Twój problem, bo w drugim związku też będę nosić prawdopodobnie
                  popularne nazwisko i już zapowiedziałam mojemu mężczyźnie, że imię musi być do
                  niego rzadkie. Chcialabym nawet, żeby było bardzo rzadkie, przynajmniej w danym
                  pokoleniu, chociaż to moim zdaniem też nie załatwia sprawy, bo np. nawet jak
                  dziecko nazywa się hipotetycznie Bronisław Nowak, to i tak pewnie jest
                  wystarczająco dużo osób ze starszego pokolenia, które sie tak nazywają, żeby w
                  hotelach były pomyłki. Trzymam kciuki i koniecznie daj znać, na czym stanęło.
              • dorka1976 Re: Dorko1976 20.07.04, 09:33
                Gaudencjo , powyżej list jest odpowiedzią na twój, pomyliłam się, przepraszam!!!
    • madziarek_edziecko Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 15.07.04, 11:46
      Z podanych przez Ciebie imion podoba mi się Ariadna i Pola najbardziej.
      Wszystkie mają swój urok, ale np. Natalia jest strasznie oklepane, a po za tym
      nie lubię skrótu Natala.
      Moje propozycje dla dziewczynki :
      Marika,Marita
      Bianka,Blanka
      Lena
      Iga, Ida

Jesli chodzi o chłopca, to najpiękniejsze imię dla mnie to imię mego synka -
      Nataniel bądź Natan, ale z zarejestrowaniem Nataniela nie powinno być problemu
      (my nie mieliśmy z tym problemu smile ).
      Inne ładne wg mnie: Tobiasz,Tymon,Igor,Bartosz,Iwo.

Pozdrawiam i życzę udanego wyboru imienia !
      Madzia
      • amaya Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 15.07.04, 14:05
        Nataniel, śliczne i bardzo oryginalne.
        Takiego imienia właśnie szukałam smile))
        Pozdrawiam gorąco
    • gretus Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 15.07.04, 14:11
      Ja jesli bede miala kiedys chlopca to na pewno bedzie to Mikołaj mój przyszły
      mąż wybrał już natomiast drugie imię Gabriel.Jeśli chodzi o córeczkę to będzie
      to na pewno Gretunia lub Sara.Ten wybór pozostawiam już ojcu dziecka.A z Twoich
      typów najbardziej podoba mi się Pola.Pozdrawiam
    • gaudencja Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 18.07.04, 17:01
      amaya napisała:

> miec dziewczynkę, to mam kilka wersji:
      > Wiktoria,
      > Pola,
      > Ariadna,
      > Adrianna,
      > Natalia,
      > Oliwia,
      >
      > PS. A które z tych imion podobają się Wam?
      > Czekam na Wasze opinie smile)

Z tych najnardziej podoba mi się Ariadna. Pola zdecydowanie odpada, bo
      nadawanie zdrobnień zamiast imion jest niepoważne. No, ostatecznie Pola kojarzy
      mi się z pseudonimem artystycznym (Pola Negri), ale nie z imieniem. Z Oliwii
      też bym zrezygnowała, bo ostatnio jest strasznie popularne. Adrianna - lubiłam
      do imie, ale z dwóch podobnych w brzmieniu Ariadna zdecydowanie brzmi
      sliczniej. Wiktoria tez mi sie zawsze bardzo podobała, później mniej - podobno
      teraz jest bardzo popularna, jak i zresztą Natalia.
    • ros4 Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 19.07.04, 12:14
      najbardziej podoba mi się Ariadna
      swoje maleństwo nazwałam Hubert Gracjan ( Gracjan podoba mi się bardziej ale
      tatuś się uparł)
      inne propozycje imion jakie mieliśmy to
      Gerard,
      Gilbert (strasznie mi się podoba odpadło przez tatusia)
      Konrad
      Eryk
      Norbert
      Brunon
      Krystian
      Typy mojego męża to Damian, Daniel i Kamil
    • demetria Re: jakie znacie najładniejsze imiona dla chłopcó 20.07.04, 14:40
      Ja mam dwóch synów i wiem co to problem z wybraniem imienia ( zwłaszcza po raz
      drugi). moi synowie mają dość oryginalne imiona, które nie wszystkim się
      podobają, a mianowicie: Tymoteusz i Tobiasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.