lunatica 21.07.04, 11:42 w związku z tym wyliczam te, które w tym momencie najbardziej mi się podobają: - Magnus - Makary - Malina - Malkolm - Maurycy - Marianna - Mira - Miron Jakie opinie? A może Wy ze swojej strony podrzucicie coś ciekawego, oczywiście na litere "M" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cysia.b Re: MUSI być na M 21.07.04, 11:44 Najładniejsze z nich to Marianna. Dla chłopca chyba Malkolm, chociaż w Polsce brzmi bardzo egzotycznie. Pozdr Cysia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: MUSI być na M 21.07.04, 11:50 To moze ja podam swoje typy Marcelina Marcjanna Matylda Melania Michalina Mariusz Maurycy Maksymilian Miron A z Twoich typow najfajniejsze Maurycy Miron Mirosława (tak o wiele lepiej niz Mira) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MUSI być na M 21.07.04, 11:52 lunatica napisała: > w związku z tym wyliczam te, które w tym momencie najbardziej mi się podobają: > > - Magnus > - Makary > - Malina > - Malkolm > - Maurycy > - Marianna > - Mira > - Miron > > Jakie opinie? > A może Wy ze swojej strony podrzucicie coś ciekawego, oczywiście na > litere "M" Manswet!! To imię mi się szalenie rzuca w oczy przy każdej lekturze rozmaitych słowników jest też Mansweta. Magnus, hm, kojarzy mi się z lodami Magnum, a od tego prosta droga przez reklamę do skojarzeń erotycznych (za przeproszeniem, sugeruje mi to niezwyczajne parametry właściciela imienia, jeśli już mam być dosadna; tym bardziej, że oznacza zdaje się po prostu "wielki") Z tych, co podałaś, bardzo podoba mi się: Makary, Maurycy, Marianna, Mira, Miron, a z nich najbardziej - Makary i Marianna. Podrzucam inne: Marcjan i Marcjanna, Melchior (zawsze uwielbiałam to imię), Melania, Miłosława. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MUSI być na M 21.07.04, 11:57 z trochę rzadszych: - Miłochna - Miłogost - Miłogosta - Miłorad - Miłorada - Miłosław - Miłowit - Miłowita Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: MUSI być na M 21.07.04, 12:04 gaudencja napisała: > z trochę rzadszych: > - Miłochna Ach co za WSTYD! Zapomnialam o moim ulubionym imieniu. Miłochna to jest to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: MUSI być na M 21.07.04, 12:01 Z Twoich podoba mi się Marianna, Malina, Malkolm. A moje typy na M: Magdalena Malwina Marika, Marita Maksymilian Marcin Mikołaj Miłosz Michał Pa Magda Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: MUSI być na M 21.07.04, 12:06 I jeszcze, bo zapomniałam: Marcel Marcelina Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: MUSI być na M 21.07.04, 12:10 Dorzucam Ci jeszcze Miriam. A moje ulubione to Maurycy albo Makary dla chłopca i bezkonkurencyjna Matylda dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica bardzo dziękuję za dotychczasowe opinie 21.07.04, 12:16 i dodatkowe propozycje. Dosyc poważnym problemem jest nazwisko, z którym owo imię bedzie skomponowane, jest to bardzo popularne nazwisko, a zaczyna się na literę K......i i walczy o palmę pierszeństwa z Nowakiem L. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: bardzo dziękuję za dotychczasowe opinie 21.07.04, 12:24 lunatica napisała: > i dodatkowe propozycje. Dosyc poważnym problemem jest nazwisko, z którym owo > imię bedzie skomponowane, jest to bardzo popularne nazwisko, a zaczyna się na > literę K......i i walczy o palmę pierszeństwa z Nowakiem Mam wrażenie, że to dosyć neutralne nazwisko, które tak naprawdę da się ze wszystkim (no, moze z prawie wszystkim) skomponować. Miałam w szkole (z tej samej mniej wiecej beczki) Graciellę Kowalczyk (pozdrawiam!) i nie odczuwało się żadnego zgrzytu. Czy Makary, czy Manswet, czy Miron, wszystko pasuje do K... Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: MUSI być na M 21.07.04, 12:45 Podobają mi się Twoje propozycje - Maurycy i Makary, ale osobiście wybrałabym dla chłopca: Miłosz, dla dziewczynki: Melania. Odpowiedz Link Zgłoś
makova Re: MUSI być na M 21.07.04, 13:25 Hej, dla dziewczynki Milena Martyna Miriam dla chlopca Markus Marek Medard Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: MUSI być na M 21.07.04, 13:36 Dla chłopca na pewno: MIESZKO Dla dziewuszki : MARTYNKA lub Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: MUSI być na M 21.07.04, 15:29 Dla chłopca: Marcelin Maurycy Marian Mauryn Maksymin Dla dziewczynki: Mirella Maryla Manuela Monika Marzena Merkuria Mechtylda PS: Przepraszam, jeśli imiona były podawane już wcześniej. Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: MUSI być na M 21.07.04, 16:28 Miron! - rewelacja dla dziewczynki - Maria - moje ulubione Pozdrawiam, Marta, mama Gucia (8.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
zossia Re: MUSI być na M 21.07.04, 16:30 lunatica napisała: > w związku z tym wyliczam te, które w tym momencie najbardziej mi się podobają: > > - Magnus > - Makary > - Malina > - Malkolm > - Maurycy > - Marianna > - Mira > - Miron > > Jakie opinie? Malkolm - masakra... Magnus, Makary dla mnie również odpada. Imieniem Maurycy mogłabym nazwac kota ;DDD Z męskich imion tutaj wymienionych żadne mi sie nie podoba, z damskich fajne sa Marianna i Malina. Swietna jest wspomniana przez kogoś Matylda, Maja, Maryla. Dla chłopca tylko Maksymilian i Michał, jeśli musi byc na litere M. Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: MUSI być na M 21.07.04, 20:13 Lunatica, my z mężem mieliśmy ten sam problem - również chcieliśmy naszym dzieciom nadać imiona na M. Kiedy już wiedzieliśmy, że będą bliźniaki, a w dodatku dziewczynki zdecydowaliśmy się nazwać je Marcelina Michalina i Monika Marina. I w ten oto sposób nawet po 2 imiona mają na M ) A jeżeli mogę spytać - dlaczego właśnie na literę M chcesz nadać dziecku imię? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica martinko, 21.07.04, 21:38 jasne, że możesz zapytać. powód jest bardzo prozaiczy - oboje mamy na imię na "M", nazwiska na "K" i tak sobie wymyśliłam, że można tak dalej... zresztą "M" i "K" dobrze się komponuję, no i w końcu jest tak wiele ciekawych imion na literę eM, co nie znaczy, że nie podobają mi się inne. dzięki ograniczeniu się do jednej litery, pole wyboru zostało zawężone, co jest pewnym ułatwieniem. pozdrawiam, l. ps. milutkie to Twoje "M" do kwadratu ) Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: martinko, 21.07.04, 22:43 Heh, to podobnie jak u nas, tylko, że my, to już w ogóle jesteśmy cali na M (zarówno imiona jak i nazwisko, nawet ulica na której mieszkamy jest na M ). No i cieszę się, że Ci się moje "double M" podobają ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MUSI być na M 11.12.04, 16:06 Lunatico, jak toczą się dalsze losy Twoich wyborów imienia? Czy dziecię już może w drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: MUSI być na M 12.12.04, 01:34 Malkolm, Marianna, Mira najładniejsze z tych które wymieniłas.Ja dorzucam swoje typy na "M" Michał, Milena, Mateusz, Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: MUSI być na M 12.12.04, 11:02 Maja ? Melania ? Marysia ? Maura ???? <-- Odpowiedz Link Zgłoś