annajustyna 14.06.13, 21:42 Zdrobniale Jelca. Od czego pochodzi? Zdaje sie, ze jest dosc rzadkie i chyba staromodne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita771 Re: Jedlica - zenskie imie chorwackie 14.06.13, 22:39 Nie słyszałam o takim imieniu. Próbowałam coś znaleźć na chorwackich stronach, ale nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jedlica - zenskie imie chorwackie 14.06.13, 23:16 A jest autentyczne, bo moja sasiadka rodem z Chorwacji ma tak na imie... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jedlica - zenskie imie chorwackie 15.06.13, 09:41 annajustyna napisała: > A jest autentyczne, bo moja sasiadka rodem z Chorwacji ma tak na imie... Anno Justyno - nie jesteś na tym forum od 2 miesięcy. Powinnaś dobrze wiedzieć, że taki argument, to żaden argument Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jedlica - zenskie imie chorwackie 15.06.13, 09:49 Podpytam przy blizszej okazji, skad ono. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jedlica - zenskie imie chorwackie 15.06.13, 09:40 Mnie się kojarzy z jaglicą - słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jedlica - zenskie imie chorwackie 15.06.13, 09:50 Mnie z jodla. Tez niezbyt piekne jak na moj gust. Imie Jedliczka mozna znalezc, a Jedlicy w necie nie (chyba ze jako nazwisko). Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Daglezja 15.06.13, 10:02 to jedlica Douglasa - więc tylko z choinką mi sie kojarzy Piękne drzewo, śliczne, male igiełki, przecudowne, drobne szyszeczki Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue errata 15.06.13, 10:05 Jedlica nie ma małych igiełek i małych szyszeczek - te ma Choina Kanadyjska. Daglezja ma dziwaczne szyszki z wypustkami - bardzo oryginalne. Sorry, za zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: errata 15.06.13, 11:50 Czyli skojarzenie dendrologiczne jak najbardziej sluszne . Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś