makuffka Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 24.06.13, 20:07 Wybierałabym między Ewą a Ingą, raczej wybrałabym Ewę. Pozostałe są zbyt popularne (Alicja), nie przekonują mnie (Laura) lub w ogóle nie są w moim guście (Sandra). Odpowiedz Link Zgłoś
nikulam Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 25.06.13, 15:55 Mam 3-letnią Laurę więc wybrałabym oczywiście to imię choć niestety robi się coraz bardziej popularne Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa31 Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 30.06.13, 06:11 Wpadlo mi do glowy jeszcze imie Gabriela i prawdopodobnie bede rozwazala miedzy Gabi. Inga Ewa Co sadzicie o Gabi, czy tez jest bardzo popularna jak alicja? Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 30.06.13, 09:37 Gabriela jest nieco mniej popularna od Alicji,ale tez jest ich sporo.W 2012 r.Alicja zajęła 12 miejsce wśród imion żeńskich,a Gabriela-17. Ja osobiście mam alergię na zdrobnienie "Gabi",ale to nie mi ma się podobać.Z tej trójki wybrałabym Ingę. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 30.06.13, 11:21 Gabrielę wolę od Alicji (zarówno Alicja jak i Gabriela są popularne). Jednak popularność imienia Gabriela teraz nieco spada, a nadawalność Alicji rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikulam Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 30.06.13, 16:15 Z tej 3-ki stawiam na Ingę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 30.06.13, 20:22 Gabriela też jest bardzo popularna. Nie chce mi się szukać rankingów, więc nie powiem, która bardziej. Obstawiam, że są podobnej popularności. A zdrobnienie Gabi jest IMO straszne. Nadal jestem za Ingą, ewentualnie Ewą. Między tymi dwoma bym wybierała i to dopiero wtedy, gdy dziecko będzie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 03.07.13, 12:47 dalenia napisała: > Gabriela też jest bardzo popularna. Nie chce mi się szukać rankingów, więc nie > powiem, która bardziej. Obstawiam, że są podobnej popularności. A zdrobnienie G > abi jest IMO straszne. > > Nadal jestem za Ingą, ewentualnie Ewą. Między tymi dwoma bym wybierała i to dop > iero wtedy, gdy dziecko będzie na świecie. Zgadzam się z dalenią. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 02.07.13, 15:07 z tej trójki Inga lub Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 03.07.13, 14:25 Popieram Gabrielę. Jest znacznie świeższa od Ewy - tych jest w pokoleniu mam mnóstwo. W ostatnich latach przeważnie Alicja była wyraźnie wyżej w rankingach od Gabrieli. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 18.07.13, 21:58 Gabrysia, bardzo ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 07.07.13, 23:37 osobiście nie podoba mi się Gabi, chociaż mojej 2 połowie bardzo się podoba, z tych proponowanych wybrałabym Laurę wg twoich preferencji, Alicję mimo wszystko, a zamiast Ingi postawiłabym na Kingę, weź pod uwagę może też Ksenię, Inez, Dianę, Żaklinę, Ernestynę to te jak dla mnie cały czas oryginalne bo znam tylko po 1 o takim mieniu Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 19.07.13, 15:53 Ciekawe, czy dziewczynka jest już na świecie? I jakie imię zostało dla niej wybrane. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalilli Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 28.07.13, 22:28 Tey chciaabzm wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa31 Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 29.07.13, 13:53 corka jest na świecie, ale w dalszym ciagu sie zastanawiam miedzy Inga, a Laura Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 29.07.13, 14:48 A ja nadal jestem za Ingą My Ci tu chyba nie pomożemy - mam wrażenie, że głosy rozłożą się po połowie. Przypatrz się dobrze córce, pogadaj z mężem - naprawdę nie masz tak, że któreś imię bardziej pasuje? A może któreś lepiej pasuje do nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa31 Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 29.07.13, 16:00 do nazwiska pasuja wlasciwie obydwa. Do niej najbardziej Karolina, ale wolalabym cos mniej osluchanego Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 31.07.13, 12:54 To niech będzie Karolina, śliczne imię! Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 29.07.13, 16:06 Wybrałabym Laurę,ale Inga też mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
laandryneczkaa Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 29.07.13, 16:48 Moim zdaniem najlepsze z tych imion to Ewa Nie jest ciotkowate, bo znam kilka osób z młodego pokolenia o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 31.07.13, 11:20 Mnie osobiscie z ww wymiononych przez ciebie podoba sie Laura. Tak krotkie imie, wcale nie trzeba go zdrabniac bo z pewnosci traci na wdzięku. Laurka moim zdaniem nie jest ładnym zdrobnieniem, ale pomysl, czy zalezy Ci najbardziej na zdrobnieniu, czy nadaniu pięknego imienia dziecku. Drugie na liscie u mnie jest Ewa i nie sadze, ze "ciotkowe" mysle, ze wlasnie teraz to imie moze miec swoj "czas" Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa31 bylaby izunia 15.09.13, 21:40 Ale gdybym dzis, patrzac na nia podejmowala decyzje i gdyby ta decyzja nalezala tylko do mnie to nie bylaby alicja, ewa, laura, a nawet inga tylko Izunia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 31.07.13, 13:45 No, całe szczęście! W takim razie teraz mogę już konkretnie pogratulować Wam małej Ingi! Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 02.08.13, 08:21 Gratuluję podjęcia decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
emka.86 Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 13.09.13, 01:10 Świetny wybór! Moja Córa też ma na imię Inga mówimy do niej zdrobniale Inia. Miała być Sandrą, ale nie pasowało do niej ani trochę Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Alicja Laura Inga Ewa Sandra 13.09.13, 12:22 emka.86 napisał(a): > Świetny wybór! > > Moja Córa też ma na imię Inga mówimy do niej zdrobniale Inia. Miała być Sand > rą, ale nie pasowało do niej ani trochę O! Inia! Bardzo ładnie Odpowiedz Link Zgłoś