ksiezna_pani1 30.06.13, 17:14 Co myślicie o tych imionach? O tych imionach znalazłam tylko tyle, że są pochodzenia łacińskiego i obchodzą imieniny 13 stycznia oraz 16 września (dokładniej mówiąc, to Serwidiusz obchodzi wtedy imieniny, ale przyjmijmy, że jego żeńska forma też ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Serwidia i Serwidiusz 30.06.13, 20:19 Jakoś tak zbyt wyraźnie narzuca mi się tu ten "ser". Przy Serafinie tego nie mam, tu - owszem. No i jeszcze żeńska wersja nasuwa mi skojarzenia z Serwinką. A męska to generalnie odpada - przez końcówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Serwidia i Serwidiusz 01.07.13, 00:40 A gdzie je znalazłaś? Nie podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Serwidia i Serwidiusz 01.07.13, 17:42 www.deon.pl/imieniny/imie,2816,serwidiusz-serwideus.html www.wikalim.republika.pl/0329_Serwicja.html Żeńską formę pozwoliłam sobie utworzyć, bo chyba można? Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Serwidia i Serwidiusz 02.07.13, 16:24 Nie podobają mi się.Trochę kojarzą mi się z serwatką. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Serwidia i Serwidiusz 02.07.13, 20:54 Możliwe, ale znam mnóstwo imion piękniejszych. Mi też kojarzą się z serwatką Odpowiedz Link Zgłoś