wanessa31 24.07.13, 16:55 Kochane, Czy imie Wiktora wg Was jest bardzo oklepane, mnie sie wydaje ze bylo mega popularne 5-6 lat temu, a jak teraz? Ktore lepsze, ladniejsze w brzmieniu, ciekawsze? Mala Wiki lub Ingusia Dorosla Wiktora, czy Pani Inga (czy brzmi zle?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 17:51 Nadal jest bardzo popularne. Wolę Ingę. Swoją drogą, urodziłaś już, czy nadal nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa31 Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 17:58 urodzilam i nadal nie wiemy, a wizyta w usc lada moment Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 18:30 To wobec tego gratuluję serdecznie! Myślę, że powinniście zostać przy Indze - to chyba jedyne imię, które od początku przewija się w każdym Twoim wątku. Myślę, że to znak! Odpowiedz Link Zgłoś
nastka1980 Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 18:04 INGA Indzia, Ingula, Ingusia, Inga... super imię Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 18:19 Wiktoria dla mnie jest i oklepana i pretensjonalna, ale to moje osobiste odczucie. Inga za to podoba się mi bardzo. Pani Inga też brzmi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 19:16 Moje gratulacje Osobiście wybrałabym Ingę, gdyż nie jest tak popularna jak Wiktoria. A może przekona Was znaczenie imion: Inga - "córka bohatera"; Wiktoria - "zwycięstwo". P.S. Daj znać jakie imię wybraliście i jeszcze raz gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 22:17 Inga nie oznacza "córki bohatera". Inga to usamodzielnione zdrobnienie imion takich, jak Ingeborga, Ingarda czy Ingryda, gdzie "ing-" to imię germańskiego boga płodności wg Grzeni, a wg SEM to nazwa osobowa pochodząca od nazwy plemienia Ingweonów. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka55 Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 20:33 Tylko nie Wiktoria!! Ingusia to o wiele ładniejsze imię I serdeczne gratulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 20:41 Gratuluję córci i jestem za Ingą, Inusią, Ineczką Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 21:15 Zdecydowanie Inga. IMO duuuuuuuużo ładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: wiktoria czy Inga 24.07.13, 21:15 Znacznie bardziej podoba mi się imię Wiktoria. Ingi wcale mi się nie podoba i za bardzo przypomina mi Kingę. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: wiktoria czy Inga 25.07.13, 07:51 Z tych 2 Inga. Wiktoria stała się dla mnie oklepana, straciła cały swój "elegancki" urok (skojarzenia z królową itp ) > czy Pani Inga (czy brzmi zle?) Dla mnie ok, o niebo lepiej, poważniej, niż pani Maja. I rzeczywiście, Inga pojawia się w Twoich postach bardzo często I gratuluję córki! Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: wiktoria czy Inga 25.07.13, 08:54 Gdyby nie popularność to wybrałabym Wiktorię (ma ciekawsze brzmienie, ale niestety dla mnie zbyt osłuchana), za Ingą nie przepadam (jest dla mnie zbyt twarda). Szukałabym trzeciego Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: wiktoria czy Inga 25.07.13, 10:12 Mimo oklepania bardziej podoba mi się Wiktoria.Ale jednak ze względu na mniejszą popularność wybrałabym Ingę . Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: wiktoria czy Inga 25.07.13, 12:12 Oba bardzo mi się podobają. Sama nadałabym jedno na pierwsze, a drugie na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś