kasiachybie 24.01.14, 11:23 Witam! szukam propozycji imienia dla dziewczynki, siostra ma na imie Larissa, nie mieszkamy w Polsce i zalezy nam na imieniu miedzynarodowym . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 11:24 A w jakim obszarze językowym mieszkacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiachybie Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 11:35 Mieszkamy w Danii.Maz jest Brazylijczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 13:01 Leticia/Letycja Ida Eleonora Teresa Maria Isabella/Izabella Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 13:46 Amalia, Amanda, Agata, Barbara, Antonia, Dagmar, Diana, Elisabet, Eleonora, Erika, Gabriella, Irena, Ingrid, Isabella, Janina,Kristina, Karolina, Karina, Kaja, Lotta, Lidia, Magdalena, Matilda, Nora, Ronja, Regina, Sara, Sybilla, Ursula. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 14:37 Saskia, Matilda, Anya, Eva, Ava, Tove, Ester, Eugenia, Laura,Amelia, Aurora, Diana, Aurelia, Marina, Mia, Milla, Rita, Adela, Carolina, Daniela, Gabriela, Jovita,Noemi, Salome, Sara, Sol, Lena, Alicia, Cecilia, Ida Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 15:07 Awa, Alina, Alma, Alba, Celia, Daria, Diana, Dalia, Debora, Emma, Flora, Fabia, Flawia, Gloria, Izabela, Lilia, Leonia, Lidia, Maura, Melania, Noemi, Nelia (nie wiem, czy istnieje - ale ostatnio usłyszałam i mi się spodobało ), Olimpia, Ofelia, Oda, Oriana, Paula, Roma, Rebeka, Stella, Sara, Waleria Przyznam, że nie mam pojęcia, jak się te imiona sprawdzą na gruncie duńsko-brazylijskim Odpowiedz Link Zgłoś
kasiachybie Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 15:13 Dziekuje! Milla i Gabriella super. A co myslicie o Liliannie albo Klarze? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 15:26 kasiachybie napisała: > Dziekuje! Milla i Gabriella super. A co myslicie o Liliannie albo Klarze? Z tych wybrałabym Klarę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra dla Larissy 31.01.14, 22:35 Ja również postawiłabym na Klarę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 15:41 Liliannę i Klarę bardzo popieram! Mila i Gabriela ewentualnie - ale przez jedno "l" właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Siostra dla Larissy 25.01.14, 12:17 Przy Larissie postawiłabym raczej na Lilianę niż Liliannę. Strzelam w ciemno imionami z Behind the Name:Rosália,Célia,Luciana,Juliana,Alda,Brígida? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 23:03 Kolezanki corki (Brazylijki, maz Wloch, mieszkaja w Niemczech) nosza imiona: Larissa, Chiara i Alessia. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Siostra dla Larissy 24.01.14, 23:05 Matilda, Clara, Sonia, Daria, Noemi, Sara, Nina Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Siostra dla Larissy 25.01.14, 10:18 Moi znajomi (ona Polka,on Brazylijczyk-mieszkają w Londynie) mają córkę Claudię. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Siostra dla Larissy 25.01.14, 10:21 Dodam jeszcze że oni bardzo chcieli,żeby dziecko miało miedzynarodowe imię czyli takie które na całym świecie brzmi prawie tak samo i które funkcjonuje również w Polsce.Bardzo mi się to podoba bo chociaż dziadkowie z Polski nie łamią sobie języka. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Siostra dla Larissy 28.01.14, 18:51 Popieram Gabrielę Inne propozycje Emma, Stella, Gloria, Greta, Cecylia Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Siostra dla Larissy 01.02.14, 13:41 Ingeborga Ingryda Klara bardzo pasuje, ale gdyby to o mnie chodziło to nie wybrałabym jej, bo nie mogłabym zdrabniać Larissy do Lary - Lara-Klara. Odpowiedz Link Zgłoś