21.03.14, 00:08
Ostatnio natknęłam się na owe imię, ciekawa jestem odbioru. Jak Wam się podoba?
bo mi nie bardzo pasuje taka forma imienia, gdyż brzmi jak Allah gdzie "h" nie jest zbytnio akcentowane uncertain

pl.wikipedia.org/wiki/Alla
Obserwuj wątek
    • polifonia1983 Re: Alla 21.03.14, 08:54
      Podoba mi się w wersji Ałła.
      • abiela Re: Alla 21.03.14, 09:55
        Brzmi dla mnie jak Allah.
      • rosynanta Re: Alla 21.03.14, 10:31
        polifonia1983 napisała:

> Podoba mi się w wersji Ałła.

Mnie też, ale w zapisie. Przy wołaniu na obiad łatwo z tego zrobić "ała!" wink
    • florianne Re: Alla 21.03.14, 11:39
      Znam z widzenia jedną ok.45-letnią Allę.Imię nie w moim typie.
    • gaudencja Re: Alla 21.03.14, 12:08
      Nie szaleję za nim, zwłaszcza ze jedynym obszarem, gdzie było ono popularne, jest obszar wschodniosłowiański i tu nierozerwalnie kojarzy mi się ono z Ałłą Pugaczową.
    • misselene Re: Alla 21.03.14, 14:47
      W mojej rodzinnej miejscowości mieszka około 60-letnia Ałła i ze względu na swój zawód jest tam przez wszystkich znana. W związku z tym takie imię mnie dziwi. Rodzina tej pani pochodzi z Białorusi i wszyscy noszą w niej takie wschodnie imiona.

Zastanawia mnie natomiast czy Ałła i Arła to to samo imię, może ktoś coś wie na ten temat? Pytanie zaprząta mi głowę odkąd parę lat temu poznałam jedną Arłę, ale nie udało mi się znaleźć na nie odpowiedzi. Być może nie potrafię szukać smile
    • dalenia Re: Alla 21.03.14, 17:19
      Dopóki nie przeczytałam o Twoich skojarzeniach z Allahem, to nawet mi to do głowy nie przyszło smile Ale faktycznie, racja. Co nie zmienia faktu, że u kogoś Allę bym doceniła - zdecydowanie bardziej niż Nikolę.
    • panna_turkus Re: Alla 21.03.14, 18:34
      wcale
      • agjato Re: Alla 22.03.14, 22:37
        Nie podoba mi się, ani brzmieniowo ani wizualnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.