Dodaj do ulubionych

Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem

06.05.14, 10:34
Robert Friedrich "Litza" przywitał w poniedziałek na świecie swoją wnuczkę. Dziewczynka urodziła się dokładnie o 16.20 i otrzyma na imię Noemi. Litza jest podwójnym dziadkiem - ma już wnuka Jeremiasza, który urodził się w październiku 2012 roku.

Muzyk 15 kwietnia skończył 46 lat. Z żoną Dobrochną mają siedmioro dzieci: Marię (25 lat), Viktorię (23 lata), Różę (21 lat), Franciszkę (17 lat), Brunona (14 lat), Henryka (12 lat) oraz Urbana (9 lat).

Ale zróżnicowana gromadka...
Obserwuj wątek
    • liliowewzgorze Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 10:41
      Piękne imiona, no może oprócz Viktorii i Urbana.
      Bardzo lubię Noemi smile
      • pasik Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 11:31
        Wszyscy wczoraj czekali jak na szpilkach..
        Gdybyś poznała obydwoje - imiona idealnie do nich pasują.
        Viktoria super kreatywna i zakręcona dziewczyna ,a Urban ( taki mały gagatek)
        ...ja częściej nazywam Ostatnim Agugu smile
        • abiela Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 13:18
          Mnie Noemi nie zachwyca niestety.
    • dalenia Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 18:08
      Imiona wnuków są super. Imiona dzieci - różnie smile Ale generalnie uważam je za w miarę dopasowane. Przeszkadza mi jedynie "v" w Viktorii.
    • polifonia1983 Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 19:02
      Bardzo ładnie.
      No i - gratulacje smile
      (Bosz, Litza dziadkiem o_O, jak ja się zestarzałam...)
    • niwius Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 22:37
      Bardzo podobają mi się wszystkie imiona dzieci, za to imiona wnuków średnio.
    • misselene Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 17.05.14, 22:42
      Zarówno imiona dzieci, jak i wnuków są ok, ale żadne z nich nie należy do moich faworytów. Nie wiem tylko skąd wziął się pomysł na Viktorię. W polskiej pisowni byłoby dużo ładniej.
    • agjato Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 23.05.14, 12:42
      Wszystkie imiona bardzo mi się podobają, najbardziej Róża i Franciszka. Wiktorię też lubię (miałam cioteczną prababcię o tym imieniu), mimo szalonej obecnie popularności. A i obecnie w mojej rodzinie mamy aż trzy nastolatki o tym imieniu.
      Szkoda, że tu Wiktoria przez v, ale kiedyś mówił w wywiadzie dlaczego tak wyszło, ale już nie pamiętam dlaczego. Tylko Urban dla mnie za odważny. Noemi zaś osobiście bardziej widzę dla dziewczynki, której przynajmniej jedno z rodziców jest innej narodowości niż polska.
    • paula.anna Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 25.05.14, 07:55
      Ta Viktoria nijak mi nie pasuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.