mary.h 06.05.14, 10:34 Robert Friedrich "Litza" przywitał w poniedziałek na świecie swoją wnuczkę. Dziewczynka urodziła się dokładnie o 16.20 i otrzyma na imię Noemi. Litza jest podwójnym dziadkiem - ma już wnuka Jeremiasza, który urodził się w październiku 2012 roku. Muzyk 15 kwietnia skończył 46 lat. Z żoną Dobrochną mają siedmioro dzieci: Marię (25 lat), Viktorię (23 lata), Różę (21 lat), Franciszkę (17 lat), Brunona (14 lat), Henryka (12 lat) oraz Urbana (9 lat). Ale zróżnicowana gromadka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliowewzgorze Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 10:41 Piękne imiona, no może oprócz Viktorii i Urbana. Bardzo lubię Noemi Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 11:31 Wszyscy wczoraj czekali jak na szpilkach.. Gdybyś poznała obydwoje - imiona idealnie do nich pasują. Viktoria super kreatywna i zakręcona dziewczyna ,a Urban ( taki mały gagatek) ...ja częściej nazywam Ostatnim Agugu Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 13:18 Mnie Noemi nie zachwyca niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 18:08 Imiona wnuków są super. Imiona dzieci - różnie Ale generalnie uważam je za w miarę dopasowane. Przeszkadza mi jedynie "v" w Viktorii. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 19:02 Bardzo ładnie. No i - gratulacje (Bosz, Litza dziadkiem o_O, jak ja się zestarzałam...) Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 06.05.14, 22:37 Bardzo podobają mi się wszystkie imiona dzieci, za to imiona wnuków średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 17.05.14, 22:42 Zarówno imiona dzieci, jak i wnuków są ok, ale żadne z nich nie należy do moich faworytów. Nie wiem tylko skąd wziął się pomysł na Viktorię. W polskiej pisowni byłoby dużo ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 23.05.14, 12:42 Wszystkie imiona bardzo mi się podobają, najbardziej Róża i Franciszka. Wiktorię też lubię (miałam cioteczną prababcię o tym imieniu), mimo szalonej obecnie popularności. A i obecnie w mojej rodzinie mamy aż trzy nastolatki o tym imieniu. Szkoda, że tu Wiktoria przez v, ale kiedyś mówił w wywiadzie dlaczego tak wyszło, ale już nie pamiętam dlaczego. Tylko Urban dla mnie za odważny. Noemi zaś osobiście bardziej widzę dla dziewczynki, której przynajmniej jedno z rodziców jest innej narodowości niż polska. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Muzyk Robert Friedrich "Litza" dziadkiem 25.05.14, 07:55 Ta Viktoria nijak mi nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś