Dodaj do ulubionych

Wiarygodność strony

25.05.14, 13:17
Szukając czegoś w internecie natrafiłam na stronę Klik
Zastanawiają mnie liczby podane przy popularności z adnotacją, że dane na styczeń 2014. Czy to rzeczywiste dane i skąd mogłyby pochodzić?
Obserwuj wątek
    • agjato Re: Wiarygodność strony 25.05.14, 14:51
      Na dole masz źródło: urząd stanu cywilnego, zapewne stamtąd skoro tak podali.
      Dzięki za stronkę, lubię sobie pobuszować w takich statystykach.
    • florianne Re: Wiarygodność strony 25.05.14, 15:30
      Zaintrygowało mnie rzekome zarejestrowanie w Warszawie 27 dziewczynek o imieniu Adi.Aż tyle?Albo Thi w okolicach pierwszej 60-tki?Coś mi tu nie gra...
      • agjato Re: Wiarygodność strony 25.05.14, 18:03
        Rzeczywiście coś chyba nie tak.
        • annthonka Re: Wiarygodność strony 25.05.14, 20:34
          Do tego 26 chłopców o imieniu Tomer, 36 dziewczynek o imieniu Noa - powątpiewam trochę w wiarygodność tych danych. A szkoda, bo to mogłoby być ciekawe zestawienie.
          • gaudencja Re: Wiarygodność strony 29.05.14, 16:21
            Dostałam już dane z USC Warszawa i pobieżne sprawdzenie pozwala stwierdzić, że wszystko jest w porządku z tymi publikowanymi na stronie z Warszawy. Warszawa jest miastem wielokulturowym i widocznie Tomer jest modny wśród Żydów mieszkających w Polsce, a Thi - wśród Wietnamczyków. Już we wcześniejszych latach było widać zaskakująco duże grupy tego typu imion. Myślę, że autor zadał sobie trud i wystąpił do poszczególnych USC.

Do informacji o imionach podchodziłabym więc z dystansem, ale statystyki są chyba w porządku, można korzystać.
            • agjato Re: Wiarygodność strony 29.05.14, 20:53
              To bardzo dobra informacja smile
              • gaudencja Re: Wiarygodność strony 29.05.14, 21:43
                Szkoda, że nie ma na tej stronie danych z Krakowa, jestem ich bardzo ciekawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.