29.05.14, 06:44
Imię pochodzenia arabskiego oznacza - noce.
Zamierzam tak nazwać córkę, już wcześniej pytałam o to imię, ale bez odzewu... Jak Wam się podoba?
P.S Mój partner nie jest polakiem stąd takie imię wink
Obserwuj wątek
    • paula.anna Re: Layali 29.05.14, 11:59
      Trudno mi powiedzieć, czy i jak mi się podoba.
      Te arabskie imiona są dla mnie zupełnie abstrakcyjne.
    • dalenia Re: Layali 29.05.14, 14:57
      Mnie średnio pasuje brzmienie. Jednak wolałabym Fatimę wink
      • liliowewzgorze Re: Layali 29.05.14, 17:46
        Fatima to mój faworyt od dawna, ale z pewnych względów o których już nieraz tu pisałam, z niej zrezygnowałam, ale zamierzam dać na drugie, czyli Layali Fatima, myślę również o Mariem (poniewaz bardzo szanuję tę postać biblijną) oraz Jamila (imię matki mojego M) czyli albo Layali Fatima (do której mam sentyment) albo Layali Mariem, albo Layali Jamila.
        • dalenia Re: Layali 29.05.14, 18:26
          Wybrałabym opcję z Fatimą. Na pewno nie Layali Jamila - zupełnie mi to nie brzmi.
    • gaudencja Re: Layali 29.05.14, 17:07
      Jakoś te wszystkie lejące imiona średnio mi odpowiadają.
    • florianne Re: Layali 29.05.14, 18:41
      Podoba mi się znaczenie,ale już samo imię niezbyt.Zbyt mdłe.Poza tym (nie wiem,jak powinno się je wymawiać),ale w każdym razie "Lajali" przy dla mnie prawie jak "łajali".
    • agjato Re: Layali 29.05.14, 20:55
      Ładnie wygląda choć przy szybkiej wymowie trochę plącze mi się język. I bardziej mi się podoba ta właśnie kolejność niż Fatima Layali.
    • sangrita Re: Layali 30.05.14, 14:46
      Tak ogólnie to nawet ładne, ale ja bym w polowie polskiemu dziecku nie nadała ze względu na ogromny potencjał do przekręcania. Ja sama, chcąc dopisać się do tego wątku, rozmyślałam: Lilaya? Liyala? Laliya? No chyba, że będziecie mieszkać za granicą i raczej nie planujecie utrzymywać kontaktów z dalszą rodziną i znajomymi z Polski, to brzmieniowo jest OK.
    • liliowewzgorze Re: Layali 30.05.14, 18:24
      A mi kojarzy się z zestawem Lykke Li, podoba mi się połączenie Layi i Li brzmi jak imię i nazwisko lub dwa imiona (jak np. Mona Lisa) które świetnie do siebie pasują. Można zdrabniać: Laya, Layka, Layunia...
    • polifonia1983 Re: Layali 31.05.14, 23:41
      Ładne.
      Gdybym miała wybierać między tym imieniem a twoją ulubioną Fatimą, dałabym Layali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.