liliowewzgorze 29.05.14, 06:44 Imię pochodzenia arabskiego oznacza - noce. Zamierzam tak nazwać córkę, już wcześniej pytałam o to imię, ale bez odzewu... Jak Wam się podoba? P.S Mój partner nie jest polakiem stąd takie imię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Layali 29.05.14, 11:59 Trudno mi powiedzieć, czy i jak mi się podoba. Te arabskie imiona są dla mnie zupełnie abstrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Layali 29.05.14, 14:57 Mnie średnio pasuje brzmienie. Jednak wolałabym Fatimę Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layali 29.05.14, 17:46 Fatima to mój faworyt od dawna, ale z pewnych względów o których już nieraz tu pisałam, z niej zrezygnowałam, ale zamierzam dać na drugie, czyli Layali Fatima, myślę również o Mariem (poniewaz bardzo szanuję tę postać biblijną) oraz Jamila (imię matki mojego M) czyli albo Layali Fatima (do której mam sentyment) albo Layali Mariem, albo Layali Jamila. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Layali 29.05.14, 18:26 Wybrałabym opcję z Fatimą. Na pewno nie Layali Jamila - zupełnie mi to nie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Layali 29.05.14, 17:07 Jakoś te wszystkie lejące imiona średnio mi odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Layali 29.05.14, 18:41 Podoba mi się znaczenie,ale już samo imię niezbyt.Zbyt mdłe.Poza tym (nie wiem,jak powinno się je wymawiać),ale w każdym razie "Lajali" przy dla mnie prawie jak "łajali". Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Layali 29.05.14, 20:55 Ładnie wygląda choć przy szybkiej wymowie trochę plącze mi się język. I bardziej mi się podoba ta właśnie kolejność niż Fatima Layali. Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: Layali 30.05.14, 14:46 Tak ogólnie to nawet ładne, ale ja bym w polowie polskiemu dziecku nie nadała ze względu na ogromny potencjał do przekręcania. Ja sama, chcąc dopisać się do tego wątku, rozmyślałam: Lilaya? Liyala? Laliya? No chyba, że będziecie mieszkać za granicą i raczej nie planujecie utrzymywać kontaktów z dalszą rodziną i znajomymi z Polski, to brzmieniowo jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layali 30.05.14, 18:24 A mi kojarzy się z zestawem Lykke Li, podoba mi się połączenie Layi i Li brzmi jak imię i nazwisko lub dwa imiona (jak np. Mona Lisa) które świetnie do siebie pasują. Można zdrabniać: Laya, Layka, Layunia... Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Layali 31.05.14, 23:41 Ładne. Gdybym miała wybierać między tym imieniem a twoją ulubioną Fatimą, dałabym Layali. Odpowiedz Link Zgłoś