szczekuszka 30.08.04, 11:34 Co powiecie na to imie?! Mnie sie nawet podoba i ma fajne zdrobnienia Mela i Ita. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cysia.b Re: Melita 30.08.04, 11:35 Dla mnie brzmi jak nazwa jakiegos produktu. A zdrobnienie Mela niestety bardzo źle mi się kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Melita 30.08.04, 11:41 Mi średnio się podoba. Zdrobnienie Ita jest za to bardzo ładne. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Melita 30.08.04, 11:43 A mi się podoba, nawet bardzo. I zdrobnienia też niczego sobie Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Melita 30.08.04, 12:03 Mnie sie zdrobnienie Mela kojarzy z Melanią A samo imie Melita - srednio podoba Odpowiedz Link Zgłoś
nicole777 Re: Melita 02.09.04, 23:44 chuda_w-w napisała: > Mnie sie zdrobnienie Mela kojarzy z Melanią > A samo imie Melita - srednio podoba Mnie podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Melita 01.09.04, 23:21 No własnie, w Niemczech jest kawa i Melitta i filtry i bardzo popularny slogan: Nur Melitta macht Kaffee zum Genuss! co w wolnym tłumaczeniu znaczy: tylko Melita uczyni kawę rozkoszą.... Lepiej Melania Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Melita 30.08.04, 17:06 kojarzy mi się wyłącznie z filtrami do kawy. Dziewczynka Melita a chłopczyk może Siemens albo Bosch ;-> mało to normalnych imion w Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Melita 01.09.04, 17:05 Melita to forma imienia Melisa w niektórych językach. Melisa i owszem, podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Melita 02.09.04, 09:36 gaudencja napisała: > Melita to forma imienia Melisa w niektórych językach. Melisa i owszem, podoba > mi się A mnie Melisa nieodparcie kojarzy się z herbatką na uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Melita 05.09.04, 09:06 gaudencja napisała: > Melita to forma imienia Melisa w niektórych językach. Melisa i owszem, podoba > mi się Moze rozwine tę mysl. Melita to imie pochodzenia greckiego od słowa meli, melitos- miód, ponadto Melita, Melete, to grecka nazwa Malty wyspy slynacej z handlu miodem. Melisa pochodzi od slowa gr.melitta, melissa- pszczoła Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Melita 05.09.04, 10:19 szczekuszka napisała: > Moze rozwine tę mysl. > > Melita to imie pochodzenia greckiego od słowa meli, melitos- miód, ponadto > Melita, Melete, to grecka nazwa Malty wyspy slynacej z handlu miodem. > > Melisa pochodzi od slowa gr.melitta, melissa- pszczoła Szczekuszko, to co piszesz, jest bardzo ciekawe. Skąd masz te dane? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Melita 07.09.04, 13:57 > Szczekuszko, to co piszesz, jest bardzo ciekawe. Skąd masz te dane? Spozniona odpowiedz (myslalm, ze napisalam). Bogadan Kupis "Nasze Imiona" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Melita 07.09.04, 14:24 szczekuszka napisała: > > Szczekuszko, to co piszesz, jest bardzo ciekawe. Skąd masz te dane? > > Spozniona odpowiedz (myslalm, ze napisalam). > Bogadan Kupis "Nasze Imiona" hmmm... ciekawe, kto się myli: Słownik Ossolineum czy Bogdan Kupis... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Melita 05.09.04, 22:16 Witaj! Jak juz moje niektore poprzedniczki pisaly ,Melita kojarzy mi sie tez z kawa a Melisa z jaks herbatka. Oba nie podobaJA MI SIE.PA oLA Odpowiedz Link Zgłoś
ola.kora Re: Melita 06.09.04, 18:58 pierwszy raz spotakałam sie z takim imieniem i szczerze mówiąc to nie za abrdzo mi sie ono podoba... No i jeszcze ten skrót "mela" ... pozdrawiaM! Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Melita 10.09.04, 14:34 Znam dziewczyne o imieniu Melityna. Przewaznie nikt tego nie zdrabnial. Odpowiedz Link Zgłoś
zossia Re: Melita 10.09.04, 21:34 Nie tylko w Niemczech, również w Polsce były na początku lat 90. filtry do kawy Melitta. Skojarzenie jednoznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś