olinininka 25.04.15, 08:20 Przeszukałam wyszukiwarkę i nigdzie nie ma wątku o tym imieniu. Co o nim sądzicie??? Ja mam mieszane uczucia. Niby ma ,,coś" w sobie co daje urok dla mnie ciężko to określić, ale z drugiej strony zbyt kojarzy mi się z gejszami i gejami. Z wyszukiwarki - nadane 8 razy czyli + za małą nadawlność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polifonia1983 Re: Gajusz 25.04.15, 08:31 Nie podoba mi się większość imion zakończonych na -jusz/-usz, więc Gajusz też nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Gajusz 25.04.15, 11:08 Mam dokładnie tak jak Polifonia. A sam Gajusz kojarzy mi się jednak dość pozytywnie, bo z tą fundacją dla dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Gajusz 25.04.15, 19:51 Mi również nie podobają się imiona zakończone na "sz", chociaż Gajusz jeszcze ujdzie. Bardzo kojarzy mi się z Cezarem. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Gajusz 25.04.15, 19:38 Mnie się kojarzy z Gają, matką ziemią, więc nawet pozytywnie, ale jakoś szczególnie mnie brzmieniem nie zachwyca. Spotkałam się też niedawno z imieniem Kajus, które jest wariantem Gajusza. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gajusz 25.04.15, 23:21 Nie mam żadnych skojarzeń z gejem, raczej bardzo cesarskie. Nie jestem fanką -uszów także, ale Gajusz, jak i Kajus mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś