luna_8000 10.08.15, 09:48 No tak, tak więc i ja zawitałam na to forum ze swoim dylematem . Już niedługo bo za około miesiąc pojawi się w moim życiu córeczka, i tak oto będę miała parkę Jeremiasza i .... no właśnie ?. Łucja czy Laura ?. Na drugie na pewno chcemy dać Nadzieja. Łucja Nadzieja ? Laura Nadzieja ?. Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niwius Re: Łucja czy Laura ? 10.08.15, 11:20 Laura. Jakoś bardziej mi pasuje do Jeremiasza i Nadziei. Łucja Nadzieja byłoby dla mnie zbyt miękko. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Łucja czy Laura ? 10.08.15, 11:47 Ogólnie dużo bardziej podoba mi się Łucja. Jest też rzadsza od Laury, których ostatnio sporo się rodzi. Łucja dużo lepiej pasuje mi też do Jeremiasza. W zestawie z Nadzieją obie brzmią okej. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Łucja czy Laura ? 10.08.15, 11:52 Łucja. I tak po prostu, i jako siostra Jeremiasza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Łucja czy Laura ? 20.08.15, 17:44 Czuję podobnie, ale oba wybory będą dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Łucja czy Laura ? 10.08.15, 15:53 Oba ładne, choć wcześniej nie przepadałam za Łucją coraz bardziej się do niej przekonuję. Laurę trudno zdrabniać, choć w sumie brzydka nie jest, trudny wybór. Które jest bliższe Twojemu sercu? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Łucja czy Laura ? 10.08.15, 17:14 Znam rodzeństwo gdzie jest Jeremiasz i Laura. Osobiście mam dylemat co poradzić, bo Łucja Nadzieja brzmi lepiej ale osobiście Laurę bardziej lubię. Do Jeremiasza oba pasują, chyba dobierałabym do nazwiska które lepiej brzmi??? Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Łucja czy Laura ? 11.08.15, 23:58 Obie mi sie podobaja, Lucja bardziej stylem pasuje mi do podanych imion. Jednak Laura jest uniwersalna i brzmi dobrze w zestawie z Nadzieja i pasuje do Jeremiaszka tez. Co wybierzesz bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sera.starlight Re: Łucja czy Laura ? 12.08.15, 07:38 Samodzielnie wolę Łucję, ale z drugim imieniem tylko Laura ( jak widzę nie tylko dla mnie ). Do Jeremiasza też mi bardziej Laura podchodzi, chyba przez obecność "r" w obu. Łucja się trochę rozmywa i nie do końca też czuję stylistycznie te dwa imiona razem. Nadzieja - piękne! Podziwiam, popieram i wspieram tych, którzy się na nie decydują, zwłaszcza na pierwsze. Ja nie czuję imion słowiańskich w ogóle u moich dzieci, choć jest kilka imion, które mi się obiektywnie podobają i Nadzieja jest jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
luna_8000 Re: Łucja czy Laura ? 12.08.15, 10:28 Dziewczyny oficjalnie ogłaszam, że zadecydowane ! . Malutka będzie miała na imię Laura Nadzieja. Dodatkowo Jerkowi również bardziej podoba się Laura i jak wymawia to swoje 'Laula' to dosłownie chwyta mnie za serce . A Łucja nadal uważam, że jest bardzo piękne. Dzięki za porady Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Łucja czy Laura ? 12.08.15, 10:37 Fajnie. Laura Nadzieja też mi się podoba, choć nie ukrywam, że mniej od Łucji Wszystkiego dobrego dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
luna_8000 Re: Łucja czy Laura ? 12.08.15, 10:52 dalenia napisała: > Fajnie. Laura Nadzieja też mi się podoba, choć nie ukrywam, że mniej od Łucji ; > ) Wszystkiego dobrego dla Was! Dziękujemy bardzo, najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
4emalia Re: Łucja czy Laura ? 12.08.15, 11:29 Gratuluję! Obserwowałam wątek, ale oba te imiona bardzo mi się podobają i nie umiałam wybrać. Łucyjka ma może ładniejsze zdrobnienia, ale Laura lepiej brzmi z drugim imieniem (nie podoba mi się powtórzenie ŁucJA NadzieJA). No i teraz to nadzieja na wieniec laurowy zdrowia dla córeczki! Odpowiedz Link Zgłoś