biedronka2003 17.09.04, 17:59 Co myslicie o tym zestawieniu? Mieszkamy poza Polska wiec imie Maja nie jest tutaj az tak popularne...nawet bym powiedziala, ze jeszcze ani razu sie nie spotkalam z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wegielek Re: Maja Roksana? 17.09.04, 18:25 moja corka ma na imie MAJA JOZEFINA. tez ladnie, prawda? rownie oryginalnie, jak Maja Roksana...)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Maja Roksana? 17.09.04, 18:55 O ile nie przepadam się za żadnym z tych imion (Maja jeszcze ew. może być, choć trochę "zdrobnieniowa", Roksany nie lubię), to w zestawie nawet mi się podobają, tzn. w miarę do siebie pasują. Duży plus, że oba imiona chyba są znane za granicą i nie przysporzą tam dziecku kłopotów. Mimo wszystko jednak to zupełnie nie mój gust . Mogę oczywiście też podrzucić parę propozycji . Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Do Tawananny :) 17.09.04, 22:22 Jesli masz jakies propozycje to poprosze. Ja ciagle szukam imienia Jestem wlasciwie zdecydowana na imie Maja, ale bardzo bym chciala poznac inne propozycje. Niby tyle imion jest, ale jak zaczynamy sie zastanawiac to "pustka" nastepuje Pozdrawiam serdecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Do Tawananny :) 17.09.04, 22:38 Oj, to ja mam duuużo ulubionych imion. Napisz, czy coś Ci się podoba .Polecam na przykład: Julianna Jaśmina Lea Liwia Dobromiła Hanna Ida Ariadna Lilianna Ariana Joanna Adrianna Alicja Dominika Gabriela Lilianna Liwia Paulina Ligia A do Mai moim zdaniem pasuje moim zdaniem nieźle: Maja Lilianna Maja Joanna (choć nie każdemu może się podobać zbitka "ja" i "jo") Maja Julianna (tak samo) Wszystkie podobają mi się bardziej niż Maja Roksana . Natomiast podoba mi się, jeśli dwa imiona nie są tej samej długości (liczba sylab). Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Do Tawananny :) 19.09.04, 08:07 Bardzo Ci dziekuje. Jakos nie wszystkie mi sie podobaja...albo kojarza sie z osobami ktorych za bardzo nie lubie... poprosze o wiecej propozycji. Na pewno chce, zeby byly dwa imiona Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Do Tawananny :) 21.09.04, 17:20 > Bardzo Ci dziekuje. Nie ma za co > Jakos nie wszystkie mi sie podobaja Ależ nie muszą D. Każdy ma przecież inny gust, zresztą na mojej liście są imiona, które podobają mi się bardziej i mniej . Niżej podaję inne propozycje: Emilia Dobrochna Amelia Lena Julia Idalia (zapomniałam przedtem o nim, a bardzo mi się podoba - oryginalne i z pięknymi zdrobnieniami) Zuzanna Alina Karolina Iliana Antonia (forumowy hit, nr 1 w naszym rankingu) Iga A jeśli z Mają to może: Maja Zuzanna albo Maja Idalia? Napisz też, czy - i które - z wymienionych teraz i wcześniej imion Ci się podobają, to wtedy poszuka się jakiegoś ładnego drugiego imienia . Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Do Tawananny :) 21.09.04, 18:05 Wiesz co, musze tez brac pod uwage pisownie imion. Zuzanna to corka mojego brata Antonia odpada. Nie w moim typie. Na razie trzymam sie imienia Maja. Oj nie latwo, nie latwo Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Do Tawananny :) 21.09.04, 18:34 Chodzi Ci o brak polskich liter czy o jakieś inne, konkretne wymogi, typu brak c/g/w... różne pojawiały się warunki na forum . Szczerze mówiąc, Antonia w moim typie też jakoś szczególnie nie jest . Ale Maja też nie . Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Do Tawananny :) 21.09.04, 23:03 Widzisz jezeli zostane przy imieniu Maja to tutaj zarejestrujemy jako 'Maya'. Roksana by byla 'Roxana'. Ale Roksana jakos odpadla na razie...W imieniu chce ominac ch, sz, dz, cz itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja Roksana? 17.09.04, 22:48 tawananna napisała: > O ile nie przepadam się za żadnym z tych imion (Maja jeszcze ew. może być, choć > > trochę "zdrobnieniowa", Roksany nie lubię), to w zestawie nawet mi się > podobają, tzn. w miarę do siebie pasują. Myślę bardzo podobnie. Podrzuce też kilka propozycji, a żeby być wystarczajaco konformistyczna, beda to imiona zyskujace osttnio popularnosć, wzięte z "Naszych imion" Grzeni: Sara Laura Eryka (własciwie to był Eryk, ale Eryka tez wyraźnie częsciej sie pojawia ostatnio) Ewa (tu można mówić raczej o odzyskiwaniu popularnosci) Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Maja Roksana? 18.09.04, 08:12 Moim zdaniem imię Maja brzmi trochę zbyt infantylnie jak na dorosłą kobietę, ale cóż - skoro Ci się podoba, to czemu nie? Roksana od niedawna była uważana przeze mnie za jedno z najładniejszych imion żeńskich, teraz już go w takim stopniu nie lubię, ale nadal uważam, że jest całkiem niezłe Zestaw bardzo oryginalny, muszę przyznać... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Maja Roksana? 19.09.04, 08:09 Naprawde nie wiem. jak sie moj syn urodzil to od razu wiedzielismy jak bedzie mial na imie i nie bylo zadnych watpliwosci. A teraz jakos tak sie zastanawiamy...a tak w ogole to moje chlopaki daja mi wolna reke Ale zawsze razem rozmawiamy na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja Roksana? 19.09.04, 10:03 To ja moze wkleję jeszcze raz wątek, w którym była o tym dyskusja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13460215&v=2&s=0 Padło tu dużo propozycji i nie będę tego przeisywać dla Twojej koleżanki, ale może gdybyś wkleiła linka, dziewczyna zajrzałabym sobie do nas na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: Maja Roksana? 20.09.04, 14:36 wszystkie mieszkaja niby poza polska a potem te Izaury Piecuch czy inne Aleksis kotlarz strasza na listach szkolnych i innych Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Maja Roksana? 20.09.04, 20:51 Przepraszam, a w czym problem? Zazdrosc czy co? Cale szczescie ze nie ma mnie w Polsce bo przynajmniej unikne takich ludzi jak Ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Skad wiesz, Ze mnie unikniesz? 21.09.04, 15:18 Bo pytanie o to skad wieszm jaka ja jestem to juz traci strefa 11. wiec go nie zadam Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Skad wiesz, Ze mnie unikniesz? 21.09.04, 18:02 To czemu uwazasz, ze klamie piszac, ze mieszkam poza Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: Skad wiesz, Ze mnie unikniesz? 22.09.04, 11:28 biedronka2003 napisała: > To czemu uwazasz, ze klamie piszac, ze mieszkam poza Polska? konkretnie o Tobie nie pisalam, tylko jak to zwykle bywa. Bez obrazy, ale po prostu pewne zbitki imion z nazwiskami sa niemilosiernie pretensjonalne. A poza tym, Ty te| nie wiesz, gdzie JA mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Skad wiesz, Ze mnie unikniesz? 22.09.04, 17:35 Nie ma sprawy A tak dodam tylko, ze nasze nazwisko tez nie polskie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Maja Roksana? 22.09.04, 00:18 Maja jest ladnym imieniem, jednak Roksana to kobieta nocy Co myslisz o Maja- Magdalena? Pasuja do siebie. Magdalena to uniwersalne imie, znajdziesz odpowiednik w wiekszosci jezykow. Odpowiedz Link Zgłoś
majka1976 Re: Maja Roksana? 24.09.04, 06:07 Cześć, jestem przyszłą mamą, luty 2005, imiona mam wybrane, ale ten wątek zainteresowała mnie, bo mam na imię Maja, na drugie wprawdzie nie Roksana, a Joanna, ale Twoje zestawienie imion jest ciekawe i ładne. wybór imienia jest jednak sprawą indywidualną i ile osób tyle opinii, sama się o tym przekonałam kiedy mówiłam o swoim wyborze, teraz więc juz nie mówię, to moja sprawa i już.Dodam tylko, że imię Maja można fajnie zdrabniać i uważam, że nie jest dziecinne, wręcz przeciwnie dla mnie kobiece i miłe.Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Maja Roksana? 24.09.04, 17:01 Dzieki Jak na razie to stanelismy przy tym wlasnie imieniu. Co do drugiego to ciagle sie zastanawiamy, ale w sumie i tak tylko pierwsze sie zazwyczaj uzywa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: Maja Roksana? 24.09.04, 17:26 A dlaczego musisz miec drugie imie dla dziecka? Ja od 33 lat mam po prostu na imie Maja i nigdy nie mialam z tym klopotow. Moze troche - kiedys nie bylo to zbyt popularne imie)) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Maja Roksana? 24.09.04, 23:35 Witaj Maja! Tak mowiac szczerze to ja po prostu chce. Nie musi byc, ale jakos tak mi...no nie wiem...podoba sie. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: Maja Roksana? 02.11.04, 13:08 Roksana to piekne imie, staroperskie, oznacza Jutrzenke, moja corka nosi to imie Odpowiedz Link Zgłoś
naneczka20 Re: Maja Roksana? 01.10.04, 18:35 witam!Jestem w 25 tyg,ciąży, i juz niedlugo moja córeczka też bedzie nosic imię Maja!!!To imię podobało mi się od zawsze! Spodobało mi sie już wymienione tutaj zestawienie imion Maja Magdalena!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajtus6 Re: Maja Roksana? 02.11.04, 14:28 Czesc, Ja tez mieszkam za granica, i miedzy innymi dlatego nasza coreczka nazywa sie Klara. Maja mi sie bardzo zawsze podobalo, tylko wlasnie chcialam imie ktore by nie wymagalo zmian ortograficznych. Moze Maja Klara? Pozdrawiam K+K Odpowiedz Link Zgłoś