forencja Re: Kolejna alternatywa dla Leny :) 28.09.04, 16:54 Przeglądając stronę z imionami świętych i błogosławionych (imiona.net.pl) natrafiłam na dosyć ciekawe imię - DARLENA. W dosyć skromnej informacji zamiesczonej na wyżej wymienionej witrynie przeczytałam, że jest to imię angielskie, które pochodzi od słowa darling, które znaczy - ukochany, umiłowany. Darleny obchodzą imieniny 12.VIII. To imię mi się podoba, a Wam? Myślę, że może być to kolejna alternatywa dla Leny, bardzo teraz zresztą popularnej A Wy co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Kolejna alternatywa dla Leny :) 28.09.04, 17:05 Nawet, nawet. Muszę trochę nad nim pomyśleć, żeby wiedzieć, czy mi się podoba , ale brzmi interesująco. Minus - może mylić się z Marleną. Zdrabniać by można na dwa sposoby - jako Daria (nie lubię za bardzo tego imienia) i jako Lena (podoba mi się, Lena zawsze wydawała mi się odrobinkę za krótka, "niedokończona"). Znaczenie ładne . Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Kolejna alternatywa dla Leny :) 28.09.04, 17:07 Widziałam angielskie imie Darlene, to chyba to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kolejna alternatywa dla Leny :) 28.09.04, 17:07 forencja napisała: > Myślę, że może być to kolejna alternatywa dla Leny, bardzo teraz zresztą > popularnej A Wy co o tym sądzicie? Hmm... to ja wolałabym jednak Lene w takim przypadku ))) pozdrawiam gaudencja Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kolejna alternatywa dla Leny :) 28.09.04, 17:19 Za bardzo kojarzy mi sie z "darling", a chyba nie chcialabym przez wszytskich tak byc nazywana Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Kolejna alternatywa dla Leny :) 29.09.04, 13:10 imię Darlena można by też zdrabniać Darla, na MTV leci taki serial rysunkowy, (głupawy strasznie), ale jedna z bohaterek ma tak na imie i skojarzyło mi sie właśnie z Darleną Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Kolejna alternatywa dla Leny :) 29.09.04, 13:54 reirei napisała: > imię Darlena można by też zdrabniać Darla, na MTV leci taki serial rysunkowy, > (głupawy strasznie), ale jedna z bohaterek ma tak na imie i skojarzyło mi sie > właśnie z Darleną Tamta ma raczej na imię Daria Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Kolejna alternatywa dla Leny :) 29.09.04, 21:31 ups.. no to sobie chyba wymyśliłam tą Darlę Odpowiedz Link Zgłoś
amberangel Darling 03.10.04, 00:57 Mozna sie tu wiele dowiedziec, nigdy bym nie pomyslala ze to imie ma odpowiednik polski - Darlena, ciekawe czemu nie Darlyna? hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś