lili-ana87 06.08.16, 23:49 szukam i szukam i znaleźć nie mogę Nic nie podoba mi się tak do końca... Hubert? Igor? Robert? Szału nie ma... Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliowewzgorze Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 00:00 Mnie również żadne z powyżej wymienionych nie zachwyca, ale idą w kierunku tych imion może... Gabriel? Julian? Cezary? Myślę, że pasują do Wiktora! Odpowiedz Link Zgłoś
lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 00:02 mam jedno, które mnie zachwyca i od poczatku o nim myślę...ale mąż za diabła się nie chce zgodzić ... Wilhelm Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 12:48 Wilhelm IMO super imię! Szkoda, że mąż nie chce się zgodzić, może warto przeforsować. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 23:58 lili-ana87 napisał(a): > mam jedno, które mnie zachwyca i od poczatku o nim myślę...ale mąż za diabła si > ę nie chce zgodzić ... Wilhelm Oh Wilhelm byłby super! Odpowiedz Link Zgłoś
lidianek Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 08:02 Mnie ten Robert się podoba, a myślałaś o Kornelu może? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 10:37 Mi też - tzn. samo imię tak średnio, ale do Wiktora bardzo pasuje i jeśli podoba się autorce wątku, to bym na jej miejscu nadała Roberta. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 08:31 Moi znajomi mają Igora i Wiktora, zawsze muszę się ułamek sekundy zastanowić, zanim się do któregoś zwrócę. A i tak często się mylę . Wiktor i Hubert brzmi wg mnie ok, jeśli jednak nie chwyta za serce, to widać to nie TO. A może Tymon, Leon, Borys, Bruno(n), Tobiasz, Kajetan, Jerzy, Gustaw, Stefan, Tytus. Wilhelm podoba mi się duuużo bardziej niż pozostałe propozycje. Może mąż zdąży go jeszcze polubić? Odpowiedz Link Zgłoś
lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 20:50 większość imion, które zaproponowałaś brałam pod uwagę. I też mocno myślę o Borysie... Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 11:02 Wilhelm fajnie pasuje. Może Jeremi, Aleksander, Olgierd, Herbert, Edward, Edmund, Bernard? Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 13:02 Chociaż nie, Wiktor (i) Hugo to już przesada Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 12:38 Już znam ze dwie pary rodzeństwa Wiktor + Igor. Powoli robi się to nudne. Poza tym Wiktorek i Igorek... Czemu nie Bolek i Lolek? Moim zdaniem Robert byłby super Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 16:24 Wszystkie trzy pasują. Wybrałabym Huberta, bo najbardziej z całej trójki mi się podoba. Robert najmniej - odbieram go dość "wujkowato". Wilhelm ciekawy, ogryginalny, choć dla mnie osobiście jednocześnie nadęty i trochę bufonowaty. Wolę też, gdy rodzeństwo ma imiona z podobnego pułapu popularności, więc jakoś Wiktor i Wilhelm pod tym względem średnio mi pasują. Ale możesz próbować przekonać męża, jeśli tak bardzo podoba Ci się to imię. Może jeszcze: Artur (choć ten też dla mnie nieco wujkowaty), Albert, Błażej, Bruno(n), Bartłomiej, Bernard, Cezary, Cyprian, Cyryl, Dawid, Ernest, Eryk, Erwin, Feliks, Jonasz, Jędrzej, Kornel, Karol, Ksawery, Marceli, Miron, Norbert, Olgierd, Tobiasz, Tymon, Tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 23:43 lili-ana87 napisał(a): > szukam i szukam i znaleźć nie mogę > Nic nie podoba mi się tak do końca... Hubert? Igor? Robert? Szału nie ma... > Pomożecie? Z tych trzech najbardziej może Hubert. Widzę, że podobają ci się niezbyt długie imiona z literą "r"? Ja przewrotnie zaproponuję Kajetana, Kornela i Maksyma. A jeśli jednak ma być "r", to może Konrad Marceli Miron Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 20:49 Kornela i Maksyma brałam nawet pod uwagę - ale usłyszalam, że "Wszystkie Kornele to pijaki " oraz jesli chodzi i Maksyma- imię fajne, ale każdy będzie pewnie mówił Maksiu...Maks.... a tu już smierdzi mi "psim" imieniem . Kajetan odapada ze względu na.... Kajetana Poznańskiego Ale trafna uwaga, lubię mocne, zwięzłe imiona ) Odpowiedz Link Zgłoś
lidianek Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 21:43 U nas znowu mówią, że wszystkie Heńki to pijaki Mnie się marzył Kornel, ale mąż jest przeciwny Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Brat dla Wiktora 09.08.16, 00:10 lili-ana87 napisał(a): > Kornela i Maksyma brałam nawet pod uwagę - ale usłyszalam, że "Wszystkie Kornel > e to pijaki " oraz jesli chodzi i Maksyma- imię fajne, ale każdy będzie pewni > e mówił Maksiu...Maks.... a tu już smierdzi mi "psim" imieniem . Kajetan odap > ada ze względu na.... Kajetana Poznańskiego > > Ale trafna uwaga, lubię mocne, zwięzłe imiona Z tym Kornelem to musi być jednostkowe doświadczenie, to na tyle rzadkie imię, że nie ma szans na takie uogólnienie. Ale myślę, że gdyby ci się bardzo podobało, to taka opinia by cię nie wzruszyła. Maksymilian jest teraz megapopularny więc Maksów - nie psów, jest na pęczki. Moim zdaniem pasuje też Oskar, jak już ktoś proponował, ale po pierwsze Wiktor i Oskar mogą się kojarzyć nagrodowo, a po drugie nie podoba mi się nadawalność Oskara w Polsce. A może jeszcze Florian Feliks Ludwik Bruno Odpowiedz Link Zgłoś
lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 11.08.16, 22:30 myślę poważnie nad Feliksem. To imię niesie ze sobą szczescie. I chyba bede musiała "przeboleć" zdrobnienie...felek. A co myslicie o Wojciechu? Wojtuś dla malucha brzmi ok, Wojtek dla nastolatka też ok, dr Wojciech ( ) również brzmi ok... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Brat dla Wiktora 11.08.16, 23:19 lili-ana87 napisał(a): > myślę poważnie nad Feliksem. To imię niesie ze sobą szczescie. I chyba bede mus > iała "przeboleć" zdrobnienie...felek. A co myslicie o Wojciechu? Wojtuś dla mal > ucha brzmi ok, Wojtek dla nastolatka też ok, dr Wojciech ( ) również brzmi ok > ... Wojtek ostatnio mega popularny, w niektórych miejscowościach widziałam po kilka-kilkanaście nadań w ciągu pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Brat dla Wiktora 12.08.16, 13:44 Feliks super. Wojtek już w zeszłym roku był w pierwszej dziesiątce i IMO pnie się górę bardzo szybko. Czego nie mogę pojąć, bo nie widzę w nim żadnego uroku, ale to już inna sprawa. Pytanie, czy przeszkadza Wam popularność, sporo większa niż Wiktora. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Brat dla Wiktora 23.08.16, 22:15 Felek super. Wojtka też lubię, ale dla mnie zbyt popularny. Jeśli Wam owa popularność nie przeszkadza to śmiało. Choć jednak Felek ładniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Brat dla Wiktora 24.08.16, 08:13 O, to popieram Felka! Choć z drugiej strony niech ich będzie jak najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
slonecznynokturn Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 11:45 Mi do Wiktora bardzo pasuje imię Karol. Zawsze tak mam, że gdy poznaję jakiegoś Wiktora/Karola, to muszę się zastanowić, czy on ma na imię Wiktor, czy Karol zaproponuję jeszcze Oskara - też 2 sylaby, też kończy się na R, i Borysa. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 11.08.16, 22:33 Poszłabym do Urzędu sama i dała Wilhelm. Najwyżej nie będzie się do mnie mąż odzywał kilka dni ale co tam, kiedyś by mu przeszło, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat dla Wiktora 07.09.16, 22:48 Nie dasz rady go jakoś zmolestować przed narodzinami syna? Wyjaśnić, że on daje nazwisko, a Ty imię albo coś w ten deseń? Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Brat dla Wiktora 21.08.16, 10:16 Sugestie: Albert, Andrzej, Artur, Bernard, Bruno(n), Ernest, Feliks, Henryk, Jeremi, Joachim, Karol, Klemens, Konrad, Kornel, Ksawery, Leon(ard), Ludwik, Maksym(ilian), Marceli, Mikołaj, Nikodem, Norbert, Olaf, Olgierd, Robert, Stefan, Teodor, Tobiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat dla Wiktora 15.09.16, 11:38 lili-ana87 napisał(a): > Nic nie podoba mi się tak do końca... Hubert? Igor? Robert? Szału nie ma... A może Herbert? Odpowiedz Link Zgłoś