Dodaj do ulubionych

Brat dla Wiktora

06.08.16, 23:49
szukam i szukam i znaleźć nie mogę sad
Nic nie podoba mi się tak do końca... Hubert? Igor? Robert? Szału nie ma...
Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • liliowewzgorze Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 00:00
      Mnie również żadne z powyżej wymienionych nie zachwyca, ale idą w kierunku tych imion może...
      Gabriel? Julian? Cezary? Myślę, że pasują do Wiktora! smile
      • lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 00:02
        mam jedno, które mnie zachwyca i od poczatku o nim myślę...ale mąż za diabła się nie chce zgodzić sad ... Wilhelm
        • liliowewzgorze Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 12:48
          Wilhelm IMO super imię! Szkoda, że mąż nie chce się zgodzić, może warto przeforsować.
        • abiela Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 23:58
          lili-ana87 napisał(a):

> mam jedno, które mnie zachwyca i od poczatku o nim myślę...ale mąż za diabła si
          > ę nie chce zgodzić sad ... Wilhelm

Oh Wilhelm byłby super!
          • gaudencja Re: Brat dla Wiktora 07.09.16, 22:46
            Nawet Wiluś go nie przekonuje?
    • lidianek Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 08:02
      Mnie ten Robert się podoba, a myślałaś o Kornelu może?
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 10:37
        Mi też - tzn. samo imię tak średnio, ale do Wiktora bardzo pasuje i jeśli podoba się autorce wątku, to bym na jej miejscu nadała Roberta.
    • paula.anna Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 08:31
      Moi znajomi mają Igora i Wiktora, zawsze muszę się ułamek sekundy zastanowić, zanim się do któregoś zwrócę. A i tak często się mylę wink.
      Wiktor i Hubert brzmi wg mnie ok, jeśli jednak nie chwyta za serce, to widać to nie TO.

A może Tymon, Leon, Borys, Bruno(n), Tobiasz, Kajetan, Jerzy, Gustaw, Stefan, Tytus.

Wilhelm podoba mi się duuużo bardziej niż pozostałe propozycje. Może mąż zdąży go jeszcze polubić?
      • lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 20:50
        większość imion, które zaproponowałaś brałam pod uwagę. I też mocno myślę o Borysie...
    • spanki Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 11:00
      Julian
    • lily-beth Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 11:02
      Wilhelm fajnie pasuje. Może Jeremi, Aleksander, Olgierd, Herbert, Edward, Edmund, Bernard?
      • lily-beth Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 12:55
        Jeszcze Gerard i Hugo.
        • lily-beth Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 13:02
          Chociaż nie, Wiktor (i) Hugo to już przesada big_grin
          • dolcevita007 Re: Brat dla Wiktora 23.08.16, 23:10
            smile
    • dasza_dm Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 12:38
      Już znam ze dwie pary rodzeństwa Wiktor + Igor. Powoli robi się to nudne. Poza tym Wiktorek i Igorek... Czemu nie Bolek i Lolek? big_grin
      Moim zdaniem Robert byłby super smile
      • lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 20:47
        słuszna uwaga wink Bolek i Lolek wink
    • dalenia Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 16:24
      Wszystkie trzy pasują. Wybrałabym Huberta, bo najbardziej z całej trójki mi się podoba. Robert najmniej - odbieram go dość "wujkowato". Wilhelm ciekawy, ogryginalny, choć dla mnie osobiście jednocześnie nadęty i trochę bufonowaty. Wolę też, gdy rodzeństwo ma imiona z podobnego pułapu popularności, więc jakoś Wiktor i Wilhelm pod tym względem średnio mi pasują. Ale możesz próbować przekonać męża, jeśli tak bardzo podoba Ci się to imię.

Może jeszcze: Artur (choć ten też dla mnie nieco wujkowaty), Albert, Błażej, Bruno(n), Bartłomiej, Bernard, Cezary, Cyprian, Cyryl, Dawid, Ernest, Eryk, Erwin, Feliks, Jonasz, Jędrzej, Kornel, Karol, Ksawery, Marceli, Miron, Norbert, Olgierd, Tobiasz, Tymon, Tymoteusz
    • abiela Re: Brat dla Wiktora 07.08.16, 23:43
      lili-ana87 napisał(a):

> szukam i szukam i znaleźć nie mogę sad
      > Nic nie podoba mi się tak do końca... Hubert? Igor? Robert? Szału nie ma...
      > Pomożecie?

Z tych trzech najbardziej może Hubert. Widzę, że podobają ci się niezbyt długie imiona z literą "r"? Ja przewrotnie zaproponuję Kajetana, Kornela i Maksyma. A jeśli jednak ma być "r", to może
      Konrad
      Marceli
      Miron
      Jeremi
      • lidianek Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 13:34
        Kornel też ma R w sumie smile
      • lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 20:49
        Kornela i Maksyma brałam nawet pod uwagę - ale usłyszalam, że "Wszystkie Kornele to pijaki big_grin" oraz jesli chodzi i Maksyma- imię fajne, ale każdy będzie pewnie mówił Maksiu...Maks.... a tu już smierdzi mi "psim" imieniem big_grin. Kajetan odapada ze względu na.... Kajetana Poznańskiegowink

Ale trafna uwaga, lubię mocne, zwięzłe imiona wink)
        • lidianek Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 21:43
          U nas znowu mówią, że wszystkie Heńki to pijaki big_grin Mnie się marzył Kornel, ale mąż jest przeciwny big_grin
        • abiela Re: Brat dla Wiktora 09.08.16, 00:10
          lili-ana87 napisał(a):

> Kornela i Maksyma brałam nawet pod uwagę - ale usłyszalam, że "Wszystkie Kornel
          > e to pijaki big_grin" oraz jesli chodzi i Maksyma- imię fajne, ale każdy będzie pewni
          > e mówił Maksiu...Maks.... a tu już smierdzi mi "psim" imieniem big_grin. Kajetan odap
          > ada ze względu na.... Kajetana Poznańskiegowink
          >
          > Ale trafna uwaga, lubię mocne, zwięzłe imiona wink

Z tym Kornelem to musi być jednostkowe doświadczenie, to na tyle rzadkie imię, że nie ma szans na takie uogólnienie. Ale myślę, że gdyby ci się bardzo podobało, to taka opinia by cię nie wzruszyła.
          Maksymilian jest teraz megapopularny więc Maksów - nie psów, jest na pęczki.

Moim zdaniem pasuje też Oskar, jak już ktoś proponował, ale po pierwsze Wiktor i Oskar mogą się kojarzyć nagrodowo, a po drugie nie podoba mi się nadawalność Oskara w Polsce.

A może jeszcze
          Florian
          Feliks
          Ludwik
          Bruno
          • lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 11.08.16, 22:30
            myślę poważnie nad Feliksem. To imię niesie ze sobą szczescie. I chyba bede musiała "przeboleć" zdrobnienie...felek. A co myslicie o Wojciechu? Wojtuś dla malucha brzmi ok, Wojtek dla nastolatka też ok, dr Wojciech ( tongue_out) również brzmi ok...
            • abiela Re: Brat dla Wiktora 11.08.16, 23:19
              lili-ana87 napisał(a):

> myślę poważnie nad Feliksem. To imię niesie ze sobą szczescie. I chyba bede mus
              > iała "przeboleć" zdrobnienie...felek. A co myslicie o Wojciechu? Wojtuś dla mal
              > ucha brzmi ok, Wojtek dla nastolatka też ok, dr Wojciech ( tongue_out) również brzmi ok
              > ...

Wojtek ostatnio mega popularny, w niektórych miejscowościach widziałam po kilka-kilkanaście nadań w ciągu pół roku.
            • lily-beth Re: Brat dla Wiktora 12.08.16, 13:44
              Feliks super.
              Wojtek już w zeszłym roku był w pierwszej dziesiątce i IMO pnie się górę bardzo szybko. Czego nie mogę pojąć, bo nie widzę w nim żadnego uroku, ale to już inna sprawa.
              Pytanie, czy przeszkadza Wam popularność, sporo większa niż Wiktora.
            • dalenia Re: Brat dla Wiktora 23.08.16, 22:15
              Felek super. Wojtka też lubię, ale dla mnie zbyt popularny. Jeśli Wam owa popularność nie przeszkadza to śmiało. Choć jednak Felek ładniejszy wink
            • paula.anna Re: Brat dla Wiktora 24.08.16, 08:13
              O, to popieram Felka!
              Choć z drugiej strony niech ich będzie jak najmniej tongue_out
    • slonecznynokturn Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 11:45
      Mi do Wiktora bardzo pasuje imię Karol. Zawsze tak mam, że gdy poznaję jakiegoś Wiktora/Karola, to muszę się zastanowić, czy on ma na imię Wiktor, czy Karol wink zaproponuję jeszcze Oskara - też 2 sylaby, też kończy się na R, i Borysa.
    • essi23 Re: Brat dla Wiktora 08.08.16, 21:39
      może Henryk?
      • lili-ana87 Re: Brat dla Wiktora 11.08.16, 22:33
        Poszłabym do Urzędu sama i dała Wilhelm. Najwyżej nie będzie się do mnie mąż odzywał kilka dni big_grin ale co tam, kiedyś by mu przeszło, nie? big_grin
        • gaudencja Re: Brat dla Wiktora 07.09.16, 22:48
          Nie dasz rady go jakoś zmolestować przed narodzinami syna? Wyjaśnić, że on daje nazwisko, a Ty imię albo coś w ten deseń?
    • ilia.1 Re: Brat dla Wiktora 21.08.16, 10:16
      Sugestie: Albert, Andrzej, Artur, Bernard, Bruno(n), Ernest, Feliks, Henryk, Jeremi, Joachim, Karol, Klemens, Konrad, Kornel, Ksawery, Leon(ard), Ludwik, Maksym(ilian), Marceli, Mikołaj, Nikodem, Norbert, Olaf, Olgierd, Robert, Stefan, Teodor, Tobiasz.
    • heca7 Re: Brat dla Wiktora 14.09.16, 12:23
      W domu mam Wiktora i Nikodema smile
    • gaudencja Re: Brat dla Wiktora 15.09.16, 11:38
      lili-ana87 napisał(a):

> Nic nie podoba mi się tak do końca... Hubert? Igor? Robert? Szału nie ma...

A może Herbert?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.