07.08.16, 10:36
Strasznie podoba mi się zdrobnienie Mina, ale nie mogę wymyślić do niego żadnego pełnego imienia oprócz Wilhelminy. Jakie inne imię zdrabniałybyście do Miny?
Obserwuj wątek
    • lily-beth Re: Mina 07.08.16, 11:00
      Hmmm, Martyna, Marcelina, Michalina, Malwina? Dominika? Mnie się akurat Mina niezbyt podoba, bo kojarzy mi się z grymasem, bronią lub z czymś, w co można na łące wdepnąć big_grin U mojej córki w przedszkolu jest Minia - Martyna.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Mina 08.08.16, 17:37
        Jakoś żadne mi nie pasuje. Może ewentualnie Michalina i Malwina od biedy smile
    • paula.anna Re: Mina 07.08.16, 14:19
      Adamina przychodzi mi do głowy.
      Ale pewnie od wielu innych można, na zasadzie luźnego skojarzenia.
      • dalenia Re: Mina 07.08.16, 16:41
        Mnie również przyszła do głowy Adamina, którą swoją drogą uwielbiam. Choć z pewnością nie zdrabniałabym jej do Miny, bo akurat to jedno zdrobnienie uważam za straszne wink Swoją drogą, ja znam Paulinę zwaną Minią, więc chyba jest to dość luźne zdrobnienie od wszystkich żeńskich imion świata big_grin
    • liliowewzgorze Re: Mina 07.08.16, 14:55
      Amina tongue_out
    • slonecznynokturn Re: Mina 07.08.16, 23:00
      Jaśmina - piękne moim zdaniem smile
      • dalenia Re: Mina 08.08.16, 07:03
        No przecież, że Jaśmina! Jeszcze Irmina smile
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Mina 08.08.16, 17:38
        O, Jaśmina! No tak smile
    • abiela Re: Mina 07.08.16, 23:16
      mebloscianka_dziadka_franka napisała:

> Strasznie podoba mi się zdrobnienie Mina, ale nie mogę wymyślić do niego żadneg
      > o pełnego imienia oprócz Wilhelminy. Jakie inne imię zdrabniałybyście do Miny?

Nie szukałabym innego imienia, bo uwielbiam Wilhelminę. Mnie Mina się ani grymasowo, ani wybuchowo nie kojarzy, bo zupełnie nie myślę o języku polskim, gdy słyszę to imię.
    • eimile Re: Mina 08.08.16, 10:15
      Jaśmina, Armina, Hermina/Herminia, może Dominika, Milena, Em(m)elina, kiedyś też spotkałam się z imieniem Emina, jak ktoś bardzo lubi to może po prostu do imion z cząstką mi, albo zaczynających się na m używać Miny jako zdrobnienia.
    • slonecznynokturn Re: Mina 08.08.16, 17:14
      Jest też imię Mina smile www.familie.pl/imie/1027/mina
      • gaudencja Re: Mina 06.09.16, 23:08
        To nie jest serwis wart cytowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.