cynta 22.03.17, 17:46 Daaawno mnie tu nie bylo, lata ale ciagle jestescie dla mnie wyznacznikiem tego co sie dzieje w imiennictwie polskim. Tak wiec imie potrzebne dla dziewczynki, w kraju angielsko-jezycznym, do nazwiska odprzedmiotowego typu Mańka, Wańka, Kańka. Rodzice o imionach polskich (ich wymowa jest znieksztalcana lub uzywaja odnosnika angielskiego), gust i stylistyka przecietna ... Ciekawam waszych pomyslow. Mnie pasuje Karolina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolcevita007 Re: imie dla ... 22.03.17, 22:09 Karolina jest ok. Ladne i w miare uniwersalne. Proponuje: Izabela, Adela, Alicja, Maria, Marianna, Diana, Anna, Noemi, Dorota, Kamila, Barbara, Adriana, Ariadna, Anastazja, Blanka, Milena, Emilia, Antonia, Leonia, Kornelia, Nadia, Abigail. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imie dla ... 22.03.17, 22:58 "Gust i stylistyka przeciętna" to rozumiem dość popularne, ogólnie znane imiona? Karolina mi się podoba. Może jeszcze Anna, Agata, Antonina, Barbara, Dorota, Dominika, Diana, Emilia, Hanna, Helena, Izabela, Joanna, Julianna, Klara, Liliana, Magdalena, Marta, Maria, Marianna, Paulina. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imie dla ... 23.03.17, 23:56 Paulina Dominika Julia Maria Izabella Lena Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imie dla ... 02.04.17, 11:15 Jednak dość mocno nie lubię sugerować imion, jeśli nie znam prawdziwego brzmienia nazwiska Jedna litera różnicy potrafi naprawdę wiele zmienić przy doborze imienia. Miło, że znów do nas zajrzałaś Odpowiedz Link Zgłoś
margueri3 Re: imie dla ... 08.04.17, 22:10 Jestem za Karolinka! Mama rocznej Korolci Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: imie dla ... 09.04.17, 18:43 Od Karoliny wolę Michalinę z końcówką "lina". Proponuję Laurę Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: imie dla ... 10.04.17, 08:05 Anna, Emma, Hanna, Helena, Gabriela, Idalia, Laura, Marianna, Nina, Adriana, Ewa, Felicja, Irena, Klara, Kornelia, Rozalia, Stefania, Lidia, Agata, Alicja, Kamila, Maria... Odpowiedz Link Zgłoś