Dodaj do ulubionych

imie dla ...

22.03.17, 17:46
Daaawno mnie tu nie bylo, lata ale ciagle jestescie dla mnie wyznacznikiem tego co sie dzieje w imiennictwie polskim.
Tak wiec imie potrzebne dla dziewczynki, w kraju angielsko-jezycznym, do nazwiska odprzedmiotowego typu Mańka, Wańka, Kańka. Rodzice o imionach polskich (ich wymowa jest znieksztalcana lub uzywaja odnosnika angielskiego), gust i stylistyka przecietna ... Ciekawam waszych pomyslow. Mnie pasuje Karolina
Obserwuj wątek
    • dolcevita007 Re: imie dla ... 22.03.17, 22:09
      Karolina jest ok. Ladne i w miare uniwersalne.
      Proponuje: Izabela, Adela, Alicja, Maria, Marianna, Diana, Anna, Noemi, Dorota, Kamila, Barbara, Adriana, Ariadna, Anastazja, Blanka, Milena, Emilia, Antonia, Leonia, Kornelia, Nadia, Abigail.
    • dalenia Re: imie dla ... 22.03.17, 22:58
      "Gust i stylistyka przeciętna" to rozumiem dość popularne, ogólnie znane imiona? Karolina mi się podoba. Może jeszcze Anna, Agata, Antonina, Barbara, Dorota, Dominika, Diana, Emilia, Hanna, Helena, Izabela, Joanna, Julianna, Klara, Liliana, Magdalena, Marta, Maria, Marianna, Paulina.
    • abiela Re: imie dla ... 23.03.17, 23:56
      Paulina
      Dominika
      Julia
      Maria
      Izabella
      Lena
      Wiktoria
    • wisniowy_sad Re: imie dla ... 25.03.17, 21:35
      Sylwia
    • gaudencja Re: imie dla ... 02.04.17, 11:15
      Jednak dość mocno nie lubię sugerować imion, jeśli nie znam prawdziwego brzmienia nazwiska wink Jedna litera różnicy potrafi naprawdę wiele zmienić przy doborze imienia.

Miło, że znów do nas zajrzałaś smile
    • margueri3 Re: imie dla ... 08.04.17, 22:10
      Jestem za Karolinka! Mama rocznej Korolci
    • liliowewzgorze Re: imie dla ... 09.04.17, 18:43
      Od Karoliny wolę Michalinę z końcówką "lina". Proponuję Laurę smile
    • paula.anna Re: imie dla ... 10.04.17, 08:05
      Anna, Emma, Hanna, Helena, Gabriela, Idalia, Laura, Marianna, Nina, Adriana, Ewa, Felicja, Irena, Klara, Kornelia, Rozalia, Stefania, Lidia, Agata, Alicja, Kamila, Maria...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.