Dodaj do ulubionych

Herssonisos

12.02.06, 14:29
Parę dni temu oglądałam ciekawy reportaż o Krecie w telewizji Podróże TV.
Najbardziej zaciekawiło mnie Herssonisos. Może ktoś z was tam był? Jak wam
się podobało? Czy warto akurat tam pojechać? Bo mnie zaciekwiło najbardziej
centrum ale nie wiem co z plażą. Są jakieś ładne?
Obserwuj wątek
    • Gość: toja Re: Herssonisos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.06, 15:26
      sluchaj hersonissos to najwieksza porazka jaka mozna wybrac chcac jechac na
      krete!!! tabuny pijanych angoli i skandynawow, reczniki z napisami BMW i Coca
      cola porozwieszane w kazdym sklepie. praktycznie jedna ulica wzdluz ktorej
      wybudowano hotele i knajpy.Gwar i zero poczucia klimatu krety.Ale jesli lubisz
      dyskoteki, bary i balangi do rana to na pewno tam to znajdziesz w nadmiarze.Na
      polnocnym wybrzezu Krety polecam inne miwjscowosci, urocze i z klimatem gdzie
      caly rok mieszkaja Grecy czyli Agios Nikolaos, Elounda,Agia Pelagia,Bali. Tylko
      nie Hersonissos!!!!pzdr
    • b-w-w Re: Herssonisos 13.02.06, 07:59
      zobacz na forum "grecja i cypr", znajdziesz tam wiele ciekawych informacji
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=203
    • apja Re: Herssonisos 13.02.06, 12:58
      Ja byłam w Hersonisos. Konkretnie to byłam w Stalidzie koło Hersonisos.
      Wcale nie jest tak źle. To zależy jeszcze czy chcesz jechać sama czy z dziećmi.
      I myśle iz w Hersonisos jest taniej niż np. w Rethymnonie.
      Jak masz jakieś pytania to pisz apja@gazeta.pl
      • Gość: wow Re: Herssonisos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:28
        gdzie Stalida a gdzie Hersonissos?!ludzie
    • Gość: delikat4 Re: Herssonisos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 09:50
      w Herssonisos jest super....atrakcje w kompleksie Kreta Beach...nie sposób sie
      nudzic.....Jesli jestes młoda i aktywna osoba...możesz naprawde uroczo spedzic
      tam czas...polecam......
      • Gość: wowo Re: Herssonisos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:27
        ma rację toja, hersonissos to kompletna porazka!!! takich miasteczek znajdziesz
        pelno w hiszpanio, wloszech, grecji a takze u nas nad morzem.....konsumpcja,
        komercja i nic, zero absolutne poczucia ze jestes wlasnie na Krecie. No moze
        poza sloncem;)
      • Gość: wowo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:29
        a co takiego jest super w Hersonissos? bary?:) czy ten marniutki parka wodny?!
        po to nie musze leciec na krete chyba co?
        • Gość: zuzia Re: ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 12:08
          Brawo! Chersonissos to nieporozumienie dla ludzi , którzy lecą na Kretę!
          • delikat4 Re: ? 15.02.06, 14:27
            zuzia...No to napisz gdzie Ty poczułas prawdziwy klimat Krety???
            • Gość: mario Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:35
              przeciez powyzej jest napisane gdzie mozna klimat Krety odnaleść. W pełni się z
              tym zgadzam:).....czyli Elounda, Bali, Aghia Pelagia, Agios Nicolaos, Matala,
              Stavros.
              • delikat4 Re: ? 15.02.06, 14:40
                Dziekuje za odpowiedz...choć tak naprawde pytanie kierowałam do zuzi...czego
                chyba nie dostrzegłeś....
        • apja Re: ? 15.02.06, 13:08
          Wowo a jest jakaś miejscowość czy kraj który Ci się wogólepodoba?
          • Gość: mario Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:23
            popieram w całej rozciągłości osobę , która napisała że Hersonissos to
            nieporozumienie i porażka. Jest tyle świetnych miejscowości na Krecie ,że
            Hersonisos trudno nazwać miejscowoscią kreteńską:)a to ze ktos pisze prawde o
            tej kosmopolitycznej miescince nie znaczy ze nie podobają mu się inne
            miejsca!:) Juz sma Kreta jest na tyle piękna i ciekawa ze nigdy nie wybrałbym
            na miejsce wypadowe czy wypoczynku hersonisos
    • Gość: MAC123 Re: Herssonisos IP: 193.59.95.* 20.02.06, 15:29
      Moim zdaniem Herssonisos jest świetną bazą do wycieczek po Krecie. Miasteczko
      jest rzeczywiście rozrywkowe i to czasami w tym złym znaczeniu, ale ma też to
      swoje dobre strony. W mojej ocenie najlepszym wyjściem jest wykupienie noclegu
      w hotelu pomiędzy starym a nowym Herssonisos (na wzgórzach), mieszkanie w samym
      miasteczku jest dla ludzi młodych (a nawet bardzo młodych) lubiących gwar i
      imprezy. Herssonisos leży w centralnej części północnego wybrzeża Krety przez
      co wszelkie atrakcje leżą w zasięgu 150 kilometrów. Razem z żoną wynajeliśmy
      samochód (zaletą Herssonisos jest duża liczba wypożyczalni) na 5 dni i
      zwiedziliśmy zarówno i miasteczka północnej Krety jaki i ciekawe plaże południa
      i wschodu, a przede wszystkim powłóczyliśmy sie po górskich wioskach gdzie jest
      bardzo mało turystów. Dodtakowo w takiej miejscowości jaką jest Herssonisos
      łatwiej skorzystać z bogatej oferty licznych lokalnych biór podróży, które
      oferują tańsze i ciekawsze wycieczki niż polskie biura np. Samaria lub
      Santorini (w każdym przypadku byliśmy zadowolenia)
    • mister1 Re: Herssonisos 10.03.06, 09:49
      turystyczne miasteczko , ladna plaza i nie bylo powodow do narzekan
      • Gość: zuzia Re: Herssonisos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:40
        ładna plaza? w hersonissos?! a to dobre hehehehe
    • Gość: Joanna Re: Herssonisos IP: *.petrus.com.pl 11.03.06, 21:04
      Byłam 2 lata temu w Herssonisos i jestem bardzo zadowolona. akurat pobyt miałam
      w hotelu nie w ścisłym centrum, więc spokojnie można było noca spać. Poza tym z
      Herssonisos po wypożyczeniu samochodu można było pojechać sobie do
      Knossos.Jednak jeśli miałabym polecac jakieś miejsce to Matalę i plaże
      Vai...zakochałam się w tych plażach:-)
      • apja Re: Herssonisos 13.03.06, 10:34
        No a do Vai jest "blisko" z Hersonissos z Rethymnonu o wiele dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka