miraflores5 22.05.18, 20:35 wym. Maelis z akcentem na ostatnią sylabę. Imię bretońskie, w ubiegłej dekadzie w pierwszej 20-tce we Francji. Jak Wam się podoba(oczywiście nie dla polskiej dziewczynki)? Ja bardzo je lubię ma też piękne znaczenie(księżniczka). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inga.a.m.r Re: Maëlys 23.05.18, 15:00 Moja przyjaciółka z Francji się tak nazywa. Bardzo bardzo fajna osoba, imię dla mnie całkiem okej chociaż najbardziej lubię imię jej córki - Leonie (w PL Leonia). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maëlys 26.05.18, 13:13 Wygląda na to, ze to żeńska forma imienia Mael, a zatem zgodnie z zasadami tworzenia żeńskich odpowiedników w jęz. polskim, jej odpowiednikiem powinna być Maela. Imię mi się podoba, ale oczywiście na warunki francuskie. Maela po polsku mogłaby także ujść. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Maëlys 26.05.18, 22:08 Mnie nie szczególnie się podoba. Oczywiście na warunki francuskie bądź francuskojęzyczną rodzinę jak najbardziej, na polskim gruncie mogłoby być ciężko z wymową, odmianą bądź akceptacją imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Maëlys 29.05.18, 10:58 Maela/Maella ładne, jak na mój gust nieco zbyt miękkie jednak. Z księżniczkowych zdecydowanie wolę Sarę Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Maëlys 29.05.18, 16:24 maelowe"www.meilleursprenoms.com/prenoms_regionaux/prenoms_regionaux.php?premiere=M&page=1&comp1=breton Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Maëlys 30.05.18, 23:55 Lubie imiona bretonskie. Popieram i nie jest trudna w wymowie. Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: Maëlys 07.06.18, 16:43 Ja lubię fasolkę po bretońsku, do tego świeża francuska bułka. Mniam Odpowiedz Link Zgłoś