10.11.19, 13:11
możliwa czy też zbyt wymyślna?
Obserwuj wątek
    • debrna Re: Zefiryna 10.11.19, 14:07
      Zefiryna brzmi jak troszkę przekręcona Zofia. To już lepiej dać Zofia na imię.
    • gaudencja Re: Zefiryna 10.11.19, 16:19
      Zefka. Mnie się podoba zwłaszcza zdrobnienie; z pewnością jest to imię już bardzo rzadkie. Kwestia Twojego poziomu akceptacji dla rzadkości imion. Wolałabym mieć córkę Zefirynę niż Zofię.
      • miraflores5 Re: Zefiryna 10.11.19, 23:34
        Jakoś mi się nie podoba, wolałabym chyba jednak popularną Zośkę.
      • stokrotka_96 Re: Zefiryna 11.11.19, 20:48
        Lubię rzadko spotykane imiona, ale Zefiryny bym nie nadała. Brzmi jak pseudonim dla podstarzałej tarocistki. Wolałabym Zofię, zwłaszcza że bardzo podoba mi się zdrobnienie Zosia. Imię bardzo popularne, ale tradycyjne, z historią, z pięknym znaczeniem. Nie straciło w moich oczach uroku mimo wysokiej lokaty w aktualnych rankingach.
    • dalenia Re: Zefiryna 11.11.19, 22:35
      Dla mnie chyba jednak zbyt wymyślna, choć dostrzegam w niej dużo uroku. Pozytywnie odebrałbym też małą Zefirynę na placu zabaw.
    • paula.anna Re: Zefiryna 13.11.19, 16:53
      Możliwa, choć dość wymyślna.
      Wolałabym Zefirynę od wspomnianej tu kilka razy nudnej_zośki 😝
    • chayah Re: Zefiryna 13.07.20, 09:59
      Ładne imię, nietypowe smile
      Dla mnie jest jednak nie do nadania - przez skojarzenia z Zefirem, psem sąsiadów, który ciągle sikał do windy... tongue_out
    • sulimira Re: Zefiryna 13.07.20, 10:06
      Zefiryna kojarzy mi sie z wiatrem. Fajne skojarzenie i imie bez porownania ciekawsze od Zofi.
    • allegra1989 Re: Zefiryna 13.07.20, 11:34
      Zefiryna to imię nietypowe i rzadkie. U kogoś bym doceniła, podobają mi się jej zdrobnienia Zefka, Zefirka, Firka, Zefa, Zefina. Sama bym nie nadała, brakuje mi odwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.