mamasebunia 04.11.04, 12:42 Dziewczyny co myślicie o zdrobnieniu Sebanek...jak brzmi...czy bardzo głupio? Sebastian to długie imię a mówienie Sebastianek dość uciążliwe. Seba mi się podoba ale dla starszego chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 04.11.04, 13:04 Sebcio, Sebek, Seba (tak czesto zwracano sie do mego kolegi z klasy), Sebunio (bunio), Sebanek tez ladnie, ale troche dziwinie. Moim zdaniem to imie w pelnej formie jest najpiekniejsze i zdrobnienie Sebastianek najbardziej mi sie z tych wszystkich mozliwosci podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaczarna Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 04.11.04, 13:11 czasem mówi się Bastian albo Bastek Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 04.11.04, 13:34 Podoba mi się zdrobnienie Bastek, Bastian, Bastuś. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 04.11.04, 19:57 Sebek i Sebcio brzmią najlepiej. Na Bastka dostaję ekstazy nerwowej:] Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 04.11.04, 21:12 Sebi i Basti.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dobby Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 07.11.04, 17:45 Moj maz jest Sebastian, dla mnie Sebi. Odpowiedz Link Zgłoś
maya13 Re: Sebek, Basetk, Sebcio n/t 07.11.04, 22:03 Moj mąż też ma tak na imię i najbardziej podoba mi się wersja Sebuś. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Sebek, Basetk, Sebcio n/t 08.11.04, 07:00 Wszystkie odmiany tego imienia zniosę ale nie _Bastek_ a moi sąsiedzi tak własnie zwracają sie do swojego syna i sto razy do dnia słychac jak krzyczą "Bastek zostaw to!" "Bastek do domu!" "Bastek nie bij kolegi!" "Bastek załóż kapcie" "Bastek nie biegaj!" O ludzie! Poza tym Bastek kojarzy mi się z Bazyliszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Sebek, Basetk, Sebcio n/t 08.11.04, 11:29 Wspólczuję Ci, chuda_w, szczerze! W moich okolicach też dość często słyszy się to okropne zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Sebek, Basetk, Sebcio n/t 08.11.04, 11:58 Nie mówię tak do mojego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Sebek???? 07.03.05, 20:54 Dziewczyny jak brzmi zdrobnienie Sebek. Jeszcze jakiś czas temu nie lubiłam tego zdrobnienia a teraz coraz bardziej zaczyna mi się podobać. Nie jestem obiektywna, więc proszę o opinię i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 11.06.05, 13:30 Może byc jeszcze Sebiś albo Sebisz. Odpowiedz Link Zgłoś
stahap Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 08.11.05, 08:52 No to powiem Wam że na Podhalu do mojego ślubnego Sebastiana znajomi górale mówią Sobek. Najpierw się wkurzałam trochę no bo sobek to wiadomo co znaczy (a nie pasuje to do mojego męża) ale już się przyzwyczaiłam. I tak to lepsze od zdrobnienia jakim obdarza go jego mama a moja teściowa:"Duduś" Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 08.11.05, 12:19 Bastian, Sebuś, Sebek, Seb, Seba, Sebi etc. Mój nieślubny ma na imię Sebastian, nazywam go Misiu Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkak moi znajomi mówia Sebuś 08.11.05, 19:26 wg mnie brzmi sredni... a w mojej klasie w podstwowece na jednego Sebastiana mówiliśmy po poprostu Seba i wg mnie brzmiało to swietnie! Odpowiedz Link Zgłoś
peggysue1 Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 10.11.05, 14:41 Ja mówię na mojego Sebulka, Sebulek, Sebcio, Sebuś, albo Sebastianek (ale to jest zdecydowanie za długie). Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Zdrobnienie od Sebastiana...? 10.11.05, 17:13 Moja koleżanka ma brata o tym imieniu,na którego wszyscy mówią Bastek. Pozdrawiam:Linna-Altair Odpowiedz Link Zgłoś