losninos 27.05.24, 22:22 mama do 5 z Instagrama ma 5 córek: Lilianna Lidia Laura Lea Lucja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losninos Re: 5 córek na literę L 27.05.24, 22:22 w tym trojaczki, zapomniałam dopisać. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: 5 córek na literę L 27.05.24, 22:55 Średni pomysł moim zdaniem. Z tych imion Lidia, ewentualnie Laura. Reszta zupełnie nie moja bajka Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 5 córek na literę L 27.05.24, 22:57 Śliczne imiona, uwielbiam L A Lucja to pewnie Łucja. 1. Lilianna, Laura, Lea 2. Lidia, Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: 5 córek na literę L 28.05.24, 00:49 Gdybym miała nazwać 5 córek na L.... to bym nie zrobiła tego, bo jestem zwolenniczką nie powtarzania inicjałów wśród dzieci XD Ale spróbujmy: Lucyna Ludwika Liwia, Ligia, Lidia (XD) Gdybyście miały nazwać 5 córek na tą samą literę, to jaką byście wybrały? Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: 5 córek na literę L 28.05.24, 03:18 Lelislawa Lucyna Lidia Leandra I problem, pomysle Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 5 córek na literę L 29.05.24, 01:55 Z Twoich: 1. Lelislawa, Ludmiła, , Lucyna, Leandra, Lidia Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: 5 córek na literę L 30.05.24, 07:10 U mnie kolejnosc chyba taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: 5 córek na literę L 29.05.24, 23:46 Leandra to świetne "rozwinięcie" imienia Lea <3 Przy okazji tego wpisu zauważyłam jak świetnym imieniem jest Lucyna. Chyba właśnie wygryzła mi Irenę z drugiego miejsca (po Teresie) Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: 5 córek na literę L 28.05.24, 08:57 Lucyna, Ludwika, Liwia, Laura Leonia Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: 5 córek na literę L 28.05.24, 12:14 Poprawka. Ludmiła zamiast Laury. Jak ja mogłam zapomnieć o mojej ulubionej Ludmile Odpowiedz Link Zgłoś
128ju Re: 5 córek na literę L 29.05.24, 23:23 To mógłby być mój zestaw! (Chociaż prawie takie same imiona dla trojaczków, w wersji zabawowej, poprawiają mi humor) I też nie wiem czemu Ludmiła mi uciekła Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 5 córek na literę L 29.05.24, 01:57 Z Twoich: 1. Lucyna, Laura, Liwia, Leonia 2. Ludwika Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: 5 córek na literę L 28.05.24, 16:17 Ludmiła Leonia Larysa Lutosława Leandra Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 5 córek na literę L 29.05.24, 01:53 Z Twoich : 1. Larysa, Ludmiła, Leandra, Leonia 2. Lutosława Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 5 córek na literę L 29.05.24, 01:56 Z Twoich: 1. Lucyna, Liwia, Lidia, 2. Ludwika, Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: 5 córek na literę L 30.05.24, 03:07 Ja też wybrałabym literę L i imiona: Lea, Lawinia, Ludmiła, Ludwika, Leoncja Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: 5 córek na literę L 28.05.24, 08:23 Mogła wybrać Lucynę zamiast Lucji. Laura i Lidia ładne. Jakbym sama miała nazwać: Ludwika Ludmiła Lidia Lukrecja Leonia Aczkolwiek L nie należy do moich ulubionych imienniczych literek, więc sama zapewne wybrałabym inną. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 5 córek na literę L 28.05.24, 12:00 Mnie też o wiele bardziej podoba się Lucyna nawet pomimo Y, którego nie lubię. Od Łucji wolę Lucję. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 5 córek na literę L 28.05.24, 12:02 Z Twoich podobają mi się wszystkie, 1. Lukrecja, Ludmiła, Leonia, Lidia 2. Ludwika Zamiast Ludwiki można też nadać Ludwinę, Luizę, czy Lovisę. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 5 córek na literę L 29.05.24, 15:03 5 córek to za mało dla mnie na L, więc dam 55 ! I mało Lovisa, Lawinia, Lukrecja, Letycja, Leila, Luella, Luiza, Le(i)a, Liv, Lun(ik)a, Laur(encj)a, Lorelei, Lira, Luz, Lill(iann)a, Lola, Lalla, Lelissa, Lumia, Linnea, Lexa, Lawenda, Lika, Leslie, Lana, Lilou, Liana, Luka, Leandra, Ludmiła, Lutosława, Leonilla, Lita, Lizandra, Lotta, Lenora, Lobelia, Lemonia, Lena, Lucyna, Lucjanna, Licynia, Liceria, Lar(ys)a, Ludwina, Ludwika, Lisa, Liwia, Leda, Laguna, Libella, Latona, Longina, Luxa, Latika, Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 5 córek na literę L 30.05.24, 02:09 Osobiście nie jestem wielką fanką takiej tendencji do nadawania wszystkim dzieciom imion na tę samą literę "celowo" - to znaczy, że nadajemy, bo tak ładnie wygląda, a nie bo nam się podoba - ale muszę przyznać, że według mnie te imiona nawet ładnie się ze sobą komponują. Gdybym ja miała nazwać pięć córek na literę L to byłyby tak: 1. Ligia 2. Leandra 3. Lucja 4. Laurencja 5. Lara (nie Laura!) Z takich jeszcze co bym mogła nawet chętnie i bez przymusu wyskrobać te pięć imion, to byłyby jeszcze literki A, E i N, i F jeszcze może, chociaż z pozostałych też mam sporo imion, które uwielbiam, ale niestety nie uzbiera się ich pięć na jedną. Natomiast te, które mam, wyglądałyby tak: Na A: 1. Aida 2. Adelina 3. Anatolia 4. Antonina 5. Aurora Na E: 1. Emma 2. Elena 3. Emilia 4. Eunika 5. Eliza Na F: 1. Flora 2. Florianna 3. Florencja 4. Freja 5. Felicyta Z tym, że to F to takie naciągane trochę z tymi trzema pierwszymi i się zastanawiałam, czy je dać, zanim faktycznie to zrobiłam. 1. Nina 2. Natalia 3. Noa 4. Nawojka 5. Nehemia I teraz z tą Nehemią nie jestem pewna, bo takie imię jest, tylko nie wiem, czy można je nadać w Polsce. Plus, co innych: ja wiem, że są formy, które powinny być nadawane niektórych imion, które ja tutaj wybrałam, ale nic nie poradzę, że takie mi się podobają, a inne nie 😅 — "Serce kobiety to ocean pełen tajemnic. A teraz wiecie, że istniał kiedyś Jack Dawson, który mnie ocalił. W każdym możliwym znaczeniu tego słowa. Nie mam nawet jego zdjęcia... Teraz istnieje tylko w mojej pamięci..." ~ Rose Calvert (DeWitt-Bukater), "Titanic" 1997 💔 Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: 5 córek na literę L 30.05.24, 02:11 Ach, zapomniałam, jeszcze na K jest pięć, które bym chętnie nadała i są to: 1. Kasandra 2. Kasjopea 3. Klara 4. Kleopatra 5. Katalina — "Serce kobiety to ocean pełen tajemnic. A teraz wiecie, że istniał kiedyś Jack Dawson, który mnie ocalił. W każdym możliwym znaczeniu tego słowa. Nie mam nawet jego zdjęcia... Teraz istnieje tylko w mojej pamięci..." ~ Rose Calvert (DeWitt-Bukater), "Titanic" 1997 💔 Odpowiedz Link Zgłoś