gosia25 15.01.05, 07:44 Tak! takiego chłopca spotkałam. Lat 12, rodzice z Polski. Czy nie uważacie tego za przejaw lekkiego snobizmu? Nie lepiej byłoby wołać zwyczajnie: Krzysztof? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Christopher 15.01.05, 09:12 Zgadzam się z Tobą. Tylko mam wątpliwości, czy to był LEKKI snobizm ;D. W każdym razie, po to mamy polskie odpowiedniki imion, by z nich korzystać. I myślę, że tę opinię potwierdzi tu sporo osób . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Christopher 15.01.05, 12:53 Potwierdzam Co więcej, na myśl o takich rodzicach wystąpił u mnie wyraźny i trudny do powstrzymania odruch pukania się w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Christopher 15.01.05, 13:01 Snonizm, podobny do wspomnianego już przeze mnie Rogera (czyt. rodżera) Biedne dziecko, za każdym razem, kiedy się będzie przedstawiać, będzie musiał literować swoje imię. Ja za dziesiątym razem miałabym już dość! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Christopher 15.01.05, 17:25 hmm, a może rodzice tak na Niego po prostu wołają, a wogóle ma na imię Krzysztof? Sama mam kumpla Krzyśka i każdy mówi do Niego Kriss. Ale jeśli rzeczywiście ma tak na imię to nie rozumiem rodziców :-I Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Christopher 15.01.05, 23:07 Snobizmu to raczej nie... Powiedziałabym że to raczej okaz rodziców w wersji "small biznes" używając tu zwrotu Mojego Męża... Taki "small biznes - wersja: pokolenie pierwsze" Odpowiedz Link Zgłoś