sabrinek 24.02.05, 00:46 Niewiem co urodze bo na usg nie widac,czy to dziewczynka czy chłopczyk??Chce by mialo imie takie zeby a)było modne,b)ładne c)niewydziwiane ale takie rzeby mi kolezanki zazdrosciły ze dalam takie ładne imie.Prosze o porady.dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenium5 Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 24.02.05, 09:41 Nataniel albo Fabian dla chłopca, Laura albo Łucja dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 24.02.05, 11:07 Chłopiec: Najmodniejszy jest Kubuś, nieco dlaej Mateuszek. Ponad to są jeszcze Michał, Kamil, Dawid, Filip, Kacper, Dominik, Wojciech, Adaś, Mikołaj. Niestety nie jestem (ani ja ani jak przypuszczam większość Forumowiczek) w stanie przewidzeć które z tych imion spodobają się Twoim przyjaciółkom... No cóż w tym punkcie musisz liczyć na własną intuicję aczkolwiek według mnie imię przede wszystkim powinno podobać się rodzicom Maleństwa a nie ich znajomym. Tak czy inaczej oto imiona dla dziewczynki: Julia (absolutny numero uno) Aleksandra Natalia Paulina Katarzyna Anna Zuzanna Dominika Martyna Kinga Laura Emilia Ewa Sandra A z tych mniej popularnych proponuję Klarę, Florę, Idę, Idalię, Marcjannę, Rozalię, Różę i Cecylię. Natomiast co do chłopcca to Jerzy, Cyprian, Kornel oraz Aleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 24.02.05, 11:30 Wiesz ładna te imiona ale nie chce takich co ma cala nasza wieś!Kubusia mają 3 znajome a Kacprów jest z 8!Dziewczynki maja na imie Julka,Natalia(2),Kasia i Ola,Zuzia.Iga(3),Martynka,sa 2 Sandry ijest Laura,ktora bardzo mnie sie podoba ale juz ma moja kuzynka Laure wiec odpada.Z imion co mi dalas podoba mi sie Flora-ale jak mówi się do dzidziusia?Florko?Fajny jest jeszcze Nataniel-chyba nie ma go u nas,ale dalej niewiem jak dac na imie a juz musze miec imie bo porod niedlugo.a jakie jeszcze sa ładne dla dzici? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy KTO TO NAPISAŁ????? 24.02.05, 11:39 BO PRZECIEZ NIE JA!!!!Co się dzieje na tym forum????KTO UZYWA MOJEGO LOGINU????I jakim cudem???Hej,CO TU SIĘ DZIEJE??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: KTO TO NAPISAŁ????? 24.02.05, 17:59 ok, więc wygląda na to, ze jakimś cudem sabrinek napisała z Twjego loginu (raz na Gazecie zdarzyło mi się, ze cos przeskoczyło i nagle znalazłam się na cudzym lginie, więc takie cuda się dzieją), ale może uznajmy po prostu te wypowiedź za wypowiedź sabrinka i już? Wszyscy wiedzą, Mamoemmy, że masz córeczkę Emmę, która dopiero się urodziła i mam nadzieję, że pozostawienie tego postu nie będzie prowadziło do problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Apropos Flory 24.02.05, 18:12 Flora, Florcia, Florenia, Florunia, Florka (dużo rzadziej), Florencja, Florcik, Florkunia. Oto nasz, domowy zestaw zdrobnień No i dużym plusem imienia jest jego niezwykle mała popularność (o czym możesz poczytać w wątku Lukrecji) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodabranicka Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 24.02.05, 13:20 nie mam pojecia jakie imiona podobaja sie Tobie i Twoim przyjaciółkom mi osobiscie podoba sie Maksymilian, Stanisław, Wojciech Hanna, Olga, Estera, Salomea moze i wam sie cos z tego zestawy spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
martek-m Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 24.02.05, 13:33 Moje typy to Maja (moja wpros fantastyczna i wielu ludzi mówi, że to fajne imię) dla chłopca może Max (ale nie Maksymilian tylko Maksym). Ale zasada jest taka, że do długiego nazwiska pasuje krótkie imię i odwrotnie. Przemyśl też żeby imię było na całe życie pasowało do małego brzdąca, osoby dorosłej i babci lub dziadka). Miłego wybierania. Mama Majki Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 24.02.05, 15:00 Iga, Olga, Nina Miłosz,Filip, Błażej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 24.02.05, 18:02 Moze być jeszcze Ksawery albo Florian na przykład... A Flora dla dziewczynki - cydne, popieram ) Może być zdrabniane jako Florka albo Florcia, Idaaa pewnie Ci więcej napisze... Ostatnio wielu osobom podoba się też Tobiasz, Tymon, Kornelia i Kornel. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 24.02.05, 20:32 Dorzucam jeszcze takie imiona: Matylda Nikandra Leonia Idalia Nadzieja Róża Julian Dacjan Kasjan Nikander Olgierd Emil Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinek Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 25.02.05, 02:30 Naj naj naj najbardziej spodobal mi sie ten Kasjan i Róża-oczywiscie wszystkie sa piekne ale te mi spodobaly sie najlepiej!Szkoda ze nie bede miec blizniakow!Dziewczyny-bardzo Wam dziekuje za to ze napisalyscie do mnie.Jak dowiem sie na 100% jaka to płec to napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 25.02.05, 10:09 )) Bardzo się cieszę. Koniecznie napisz! Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Oryginalność i prostota w jednym 25.02.05, 10:17 Gustu koleżanek nie znam. Proponuję imiona tzw. pospolite z piątej dziesiątki pięćdziesiątki nadań: Rafał, Grzegorz, Robert, Ewa, Monika. Poza pierwszą pięćdziesiątką jest m.in. Krystyna, Jacek i Dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 25.02.05, 16:01 Polecam taki zestaw: Juliusz i Urszula - sama takie mam Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
ala1002 Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 26.02.05, 16:23 A może dziewczynka o imieniu INES to po hiszpansku Agnieszka i coraz częście spotykane w Polsce ale nie na zasadzie plagi np. Kubusiów Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 26.02.05, 19:39 No tak, ale złą stroną tego imienia jest właśnie to, ze jest ono odpowiednikiem Agnieszki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anuka01 Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 28.02.05, 12:12 Mój synek ma na imię Oskarek i jest to bardzo ładne imię. Tylko dziewczynce nie dawaj Julia, Wiktoria lub Weronika. Są ładne ale teraz co trzecia dziewczynka ma tak na imię. Pozdrawiam i stawiam na Oskarka dla chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 28.02.05, 13:39 Moje typy chłopak: Robert, Konrad, Dominik lub Franek dziewczynka: Marysia, Antosia, Amelka Już niedługo przyjdzie na świat mój pierworodny i sama mam wielki problem z wyborem dla niego imienia. Na razie mówimy Junior, a jak się urodzi to będziemy mieli jeszcze 2 tyg. na zastanowienie...mam nadzieję, że jak już go zobaczę to mnie coś natchni i w końcu się zdecyduję Odpowiedz Link Zgłoś
mona75 Re: Cześć,jestem w ciąży i nie wiem jakie imie wy 03.03.05, 22:29 dla chlopca: Leonard, Maksym, Konrad dla dziewczynki: Natasza, Tamara, Laura ja synka nazwalam Leonard Odpowiedz Link Zgłoś